Dividen Bank Rakyat dan Bonus Saham 2017. Saya Mesti Pilih!!

Dividen Bank Rakyat dan Bonus Saham 2017. Saya Mesti Pilih!!

Jikalau diikutkan agak lambat sedikit pengumuman dividen bank rakyat kali ini bagi tahun 2017 bagi tahun kewangan 2016

bank rakyat

Pada tahun lepas pula penantian kalangan ahlinya agak mengecewakan apabila dijangka pengagihan dividennya adalah hanya sebanyak 13 peratus bersama-sama dengan bonus saham Bank Rakyat.

Bagaimana pula untuk dividen bank rakyat kali ini? Adakah akan terjejas dengan penurunan harga komoditi dan perkembangan ekonomi yang tidak menentu sepanjang pada tahun lepas?

Jadi untuk pulangan sebanyak 20 peratus memang berbaloi-baloi namanya. Sesuai dengan tagline Bank Rakyat “Saya mesti pilih”.

Dan pulangan 20 peratus ini sama seperti yang diumumkan pada tahun 2008.

Adakah angka seperti ini akan terus berulang sekali tahun ini? Sama-sama kita nantikan…

Bila dapat pembayaran?

Semak Sejarah Dividen Bank Rakyat? Terkini Tahun 2017?

Adakah sama, semakin naik atau semakin menurun?

Tahun Kewangan Kadar Pembayaran Dividen (peratus)
1997 20.00
1998 08.00
1999 15.00
2000 15.00
2001 15.00
2002 15.00
2003 15.00
2004 15.00
2005 15.00
2006 15.00
2007 20.00
2008 20.00
2009 15.00
2010 15.00
2011 20.00
2012 18.00
2013 15.00
2014 15.00
2015 13.00
2016 Nantikan

Nampaknya trend semakin menurun.

Jika anda mahu mohon tambahan syer beberapa kriteria boleh dilihat termasuklah anda merupakan pemegang saham yang agak lama, kuota 100,000 belum penuh lagi, ada buat pinjaman peribadi dengan Bank rakyat, dan tidak lupa juga contact dan terus hubungi orang dalam Bank Rakyat, ada harapan cerah untuk anda diberikan “lebih perhatian” untuk tambah syer tersebut.

Ada rakan-rakan lagi mahu tambah cadangan?

Sememangnya menjadi harapan besar pelabur tegar yang di luar tercari-cari peluang utnuk memperkembangkan dana yang mereka seperti yang dinikmati pelabur bank Rakyat selama ini.

Ramai yang “beratur” nak jadi ahli bank rakyat ni, bukan sebab apa, tapi sebab kemampuan mereka membuat pembayaran dividen bank rakyat sebanyak 15 peratus setiap tahun, dari tahun 1999 lagi. Lebih banyak dari pelaburan ASB!

Berapa Pelabur DAPAT melalui pembayaran Dividen ASB.

Bayangkanlah jikalau ada yang simpan RM50,000, setiap tahun dividen bank rakyat yang dapat berjumlah RM 7500! Banyak tu.

Macam-macam boleh buat.

  1. Boleh buat bayar road tax kereta
  2. boleh buat pelaburan emas, dan banyak lagi.
  3. Itu belum lagi yang simpan sampai RM 100k pulak.
  4. Kesimpulannya, melabur dalam bank rakyat ini, memang bagus.Cuma peluang untuk beli itu samada dapat atau tidak, itu yang menjadi isunya.

Apa pendapat anda mengenai peluang melabur dalam saham bank rakyat ini?

P/S : Berita Semasa jangkakan tahun hadapan jumlah pulangannya akan mula berkurangan. Apa respon anda pula?

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Dividen Koperasi Tentera LTAT Malaysia dan Bonus 12 Peratus! Dividen Koperasi Tentera LTAT Malaysia dan Bonus 12 Peratus! Tahniah Angkatan tentera Malaysia ATM. Untung tentera Malaysia kita dapat dividen koperasi tentera dan bonus sebanyak 12 peratus.  LTAT ki...
518 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 1 cikgu bakhtiar 2:27 pm

    Bila boleh draw dividen? any info?

  • 2 Pro PR 2:40 pm

    inilah hasil usaha kerajaan BN…manifesto PR kat s’ngor…najib kata “elllekkkkk” – kutty

  • 3 Pak Awang 2:51 pm

    konfem besok punya. dah boleh check

  • 4 rakanBlog 2:53 pm

    pergh.. seyes ah… bnyak giler.. nak bukak acc ah..
    haha

  • 5 Sobri 2:57 pm

    memang untung siap yang kerja dengan bank rakyat ni
    ada kawan saya sampai dok tanya macammana nak habiskan duit bonus 16 bulan … mashuknya kerja di bank koperasi ni

  • 6 cacar marba 3:04 pm

    BILA MASUK DEVIDEN NI……

  • 7 Suka Hati 3:11 pm

    Nasib Ada sedikit saham bank rakyat.. Harap kaki tangan kerajaan buat personal loan lagi.. Mana tau tahun depan dapat 30% plak dividen.

  • 8 intan 3:14 pm

    as salam.. nak tanya?? dividen bank rakyat ni masuk terus ke akaun bank ke?? or kene update sendiri?? ada dengar kalau tak amik dividen dlm mase setahun nanti di transfer kan ke akaun dividen tak di tuntut?? mcm mane tu
    dah 8 tahun tak update ape2 pun..

  • 9 Pro PA 3:37 pm

    harambejadah apa ko nie? kalau PA tak buat loan dengan bank rakyat x dapat jugak untung banyak..terima kasih kat penjawat awam yang sudi buat loan..

  • 10 cahaya 4:32 pm

    banyak betul org keja kerajaan kena tipu. tu yg untung 2 billion.

  • 11 gundam 4:41 pm

    rasenye dividen trus msuk akaun.

  • 12 Alias Bin Hasan. 4:50 pm

    Salam semua…

    Dah semua naik, CEO dia pun kene sambung kontrak… keje overtime le..

  • 13 zol 5:21 pm

    nie untuk yg ada beli saham bank rakyat tu jer kan?

  • 14 azmi 5:23 pm

    alhamdulillah. Dptlah jugak sikit bonus BR. Saya ada sikit saham Bank Rakyat. Nak tambah, punyalah susah. Dah booking hampir 10 tahun baru dpt surat dr Bank Rakyat utk tambah saham. Itupun sikit saja yg dibenarkan. Dan saya dah booking kali ke-2. Bila nak dpt? tak tau. Setiap thn saya keluarkan dividen. Tak boleh tunggu lama, nanti diorang pindahkan ke akaun tak dituntut. Satu lagi, sy ada sahamBR kerana memang saya nak sahamBR. Saya tak pernah buat pinjaman dgn Bank Rakyat. Harap citer sy ni dpt dikongsi bersama dgn pembaca lain.

  • 15 matchee 6:48 pm

    Bank ini tidak ada camputrangan dari ahli politik, sebagai bank koperasi Tahniah, mudah-mudahan terus berjaya, aku ada RM1000 saham, pinjaman RM30000, give and take.

  • 16 shah 7:35 pm

    rasanya xelok bile kita memperkatakan penjawat awam kene tipu or kaitkan politik ngn bank rakyat..bukan seng nak wat pinjaman ngn bank rakyat dan mereka semmgnye m’jaga polisi mereka sbg bank koperasi..tahniah bank rakyat..semmgnye saya akan memilih..hehehe

  • 17 izhan hadi 8:08 pm

    hanya BN yg benar2 memberi kemakmuran kepada rakyat. Koperasi PAS tak mampu beri dividen pun

  • 18 ejal80 8:32 pm

    Saya baru beli saham bln 1/2012
    adakah saya layak dapat dividen ?
    ada sesiapa boleh jawap!!

  • 19 zaki 9:35 pm

    PAS xmampu sbb yg memerintah negara adalah BN bukan PAS..otak ada fikir la..

  • 20 serulingsenja 9:55 pm

    saham yg beli thn lepas akan dpt protate even x ckp tempoh 1 tahun.

    dividen akan masuk dalam saving.xde saving p bkk cpt2.

    mane2 yg kutuk BR tu sedar la diri skit.p la bank2 lain klu xnk taw kene hidden charge ke x.

  • 21 joe 11:04 pm

    sesiapa kakitangan kerajaan dah 60% potongan boleh buat dgn mbsb potongan shingga 75%..hubungi saya 0172041967

  • 22 melly 11:08 pm

    cikgu bakhtiar harini dia dah masukkan dividen lepas je kuar kat berita terkini dividen dah masuk… :)

  • 23 Syahir 12:42 am

    kah3..ye kot

  • 24 bank rakyat mengong 3:57 am

    anda belum kena lagi dgn bank rakyat. saya antara peminjam personal loan yg terawal di bank rakyat. 1st pinjaman lulus, tapi bila dia dah maju, sy punya loan 2nd tak diluluskan walhal potongan gaji tak lebih 60% pun.. tiada alasan diberikan (seperti biasa, mana2 bank akan tolak tanpa alasan).. oleh krn bank rakyat menolak overlping sy tanpa alasan, maka sampai sekarang sy menolak bank rakyat DGN ALASAN..tak mengenang budi peminjam2 terdahulu yg sama2 menaikkannya.. duit saham 500 pun sy keluarkan tanpa rasa kesal.. boleh blah bank rakyat..

  • 25 alahai 6:56 am

    Pada pendapat aku pulak. menyesal loan dengan bank rakyat. hutang RM80k. yang dapat cuma dalam 74K lebih. pastu jumlah hutang keseluruhan dkt rm120k (Normallah ni kan)

    Yang tak bestnya bank rakyat ni, aku tengok dalam irakyat (internet online) hutang aku masih belum diusik, dia masih bayar faedah yang rm40K tuh(aku xtau term dalam sistem).

    Pada aku bank Islam lagi bagus dpd bank Rakyat dari segi personal loan. Kalau kita loan RM20k kita akan dapat dalam RM18K+ tetapi yang bagusnya bank Islam, hutang kita bermula dalam RM20K dalam bank Islam Internet Banking bukannya RM20k +Faedah mcm bank Rakyat. Kepada yang lebih pandai, boleh betulkan.

  • 26 alahai 6:57 am

    org loan bank rakyat ni..

  • 27 nurul huda 8:48 am

    SY BARU MGIKUTI PKEMBANGAN BANK RAKYAT DAN SY BMINAT.sy ingin tahu lbih byk info mgenai BR

  • 28 po-g 9:02 am

    dividen naik mesti thn lps makin ramai PA buat loan dgn BR.logik la dpt byk thn ni.teruskan lah loan dgn BR wahai PA sekalian,moga thn dpn dividen dan bonus makin naik…insyallah

  • 29 NurussalamAziz 9:13 am

    Aku pernah kena sama kes dengan saudara tapi maybe saya mendapat informasi yang betul dari pihak bank. Pihak bank menyatakan bahawa kompeni dah tak jadi ahli dengan bank rakyat sebab tu aku tak boleh buat personal loan untuk kali kedua. Jadi itulah sebab-sebab mengapa aku punya permohonan untuk kali kedua tidak diluluskan. Pihak majikan tidak menjadi ahli.

  • 30 orait 9:16 am

    cerita pasal bank rakyat pun sibuk ada BN PAS… kecoh la lu mat…

  • 31 orait 9:21 am

    mana2 bank sama jer… selalunya 5-6 tahun tu untuk bayar interest dia jer… pastu baru ko nampak duit pinjaman ko tu makin kurang… tu belum ko pinjam dgn cimb lagi… lagi terkejut berok.. itu nilai yg dia jual mmg mcm tu…

  • 32 pemerhati 9:22 am

    memang susah, mohon bertahun2 baru boleh dapat, entah bilerlah nak dapat tambah BR ni…

  • 33 orait 9:22 am

    saya mesti pilih

  • 34 orait 9:27 am

    betol tu.. selalu terjadi bila pinjaman kedua tidak diluluskan adalah bila kompeni tidak lagi tersenarai sebagai ahli… itu byk terjadi… bukan saudara sorang jer.. ramai lagi… bukan salah bank rakyat tetapi mmg dah mcm tu.. bank rakyat selalu nya akan black list mana2 kompeni yg mana byk pekerja tidak bayar pinjaman. bukan bank rakyat jer.. mana2 bank pun akan sama wat mcm tu.. takkan diorg nak rugi…

  • 35 bank rakyat mengong 9:34 am

    persoalannya, sy adalah k/tgn krjn, kerja tetap, dah confirm jawatan, malah saham 500 tu adalah bukti sy adalah ahli, yg mana selepas sy buat 1st loan, saham 500 tu dihentikan jualannya, krn dah penuh kuota. ini menunjukkan bahawa br tak menjaga kebajikan ahlinya yg perlukan duit masa terdesak. tak kita saja2 nak wat loan, nak tambah hutang sesaja? tak per lah, sy tak heran pasal byk lagi bank yg bagus2, contohnya kuwait dan mbsb yg payout 100%. untuk br, SAYA MESTI PILIH SELAIN BR.

  • 36 nick 9:45 am

    bila agaknya dividen brakyat tu boleh dapat

  • 37 alahai 9:52 am

    maksud saya encik@cik orait adalah, kalau bank Islam dia kalau kita bayar lump sump tak kan lebih dari nilai kita pinjam. Kalau bank rakyat hutang+faedah yang kita dah akad. kita hutang 20k kalau nak setel awal akan bawah 20k. Tapi bank rakyat x. CIMB saya belum try tapi maybe nilah last buat personal loan ni.

  • 38 alahai 9:53 am

    terbaiklah cik menggong..

  • 39 alahai 9:55 am

    tidak mungkin pisang berbuah 2x. nasib aku loan dengan bank rakyat x lama.

  • 40 hiu 9:56 am

    kalau rugi salahkan orang..kalau untung kata kita yg hebat..hebatnya rakyat malaysia..bravo!

  • 41 saya 10:16 am

    saya baru check dividen tru online.tapi tak berapa paham la pulak..15% dividen tunai, 5% tambahan saham kan?sbb sy tgk saving saya cuma dpt dlm 15%& saham saya bertambah dalam 5% la lbh kurg..maksudnya, yg kita boleh kuar cash utk belanja2 cuma yg 15% tu je la?5% tu tak bole dikeluarkan tunai tapi cuma melayakkan kita dpt dividen lbh utk tahun depan (sbb share bertambah), macam tu ke..?sbb saya baru angan2 nk guna full 20% utk belanja sambut baby baru huhu…
    & 1 lagi, zakat BR dah byr siap2 ke?kita xpayah bayar zakat dah ke?
    sapa2 arif leh tlg jelaskan k..10q…

  • 42 MatBlurr 10:37 am

    Kawan saya penyokong tegar PAS & PKR, Bila bercakap semua kerajaan BN x betol & mcm2 lagilah, TP labur dlm BR lebeh dr RM5 juta. Setiap tahun kaut untong. Syabazz BN yg x mengira fahaman politik dlm bizness. Syabazz juga pada penyokong2 PAS,PKR yg pandai merembat kesempatan atas ketelusan kerajaan BN. X timbul pulak isu halal haram bila dpt Dividen & Bonus. X timbul pulak isu kronism & kekejaman BN terhadap rakyat bila poket dah berkepok dgn RM…..perghhhhh!!!

  • 43 MatBlurr 11:00 am

    Ralat

    RM500,000………bukan RM5juta. sorry ekkkk, blurr skitt..

  • 44 hassan 11:23 am

    cmner nak mohon saham bank rakyat…dulu buat loan dia x bg pun…ada siapa2 tahu x…

  • 45 onizuka 11:35 am

    giler bengap pendapat ko…tolong jgn lontarkan pendapat sebodoh nie lg…tolong jgn samakan otak ko dgn lembu yer…wt malu jer…

  • 46 saya 12:57 pm

    Pendapat peribadi sy la.. sy mmg bersyukur dengan dividen yg bank rakyat beri..sebab kadarnya pun lebih tggi daripada bank2 lain. Ada jugalah sumber pendapatan secara tahunan.Tp untuk terlalu mengagung2kan bank ini bukan la prinsip sy..pada sy ada pro&con nya juga BR & bank2 lain ni..(atas sebab ‘pro’ itu sy masih kekalkan saham BR sy)
    utk dividen 20% ni..ramai juga yg salah anggap dapat 20% buta2..tp pada apa yg saya faham, duit yg kita boleh ‘enjoy’ tu adalah 15% (sama mcm tahun2 lepas juga punya dividen la),dan tambahan 5%tu adalah ke atas saham pokok (yg tak boleh dikeluarkan cash). Benefitnya kita akan rasa pd tahun depan, sebab saham pokok kita bertambah secara percuma. (kalau salah tlg betulkan!)
    Cthnya pemegang saham tu ada 20,000 saham, dgn 5% dividen saham, maka naiklah saham terbarunya menjadi 21,000..untuk tahun depan kalau dividen maintain 15%, dapat la dia dividen rm150 lebih daripada apa yg biasa dia dapat tiap2 tahun..rm150 tambahan, ada yg anggap byk, ada yg anggap sikit je, terpulang pd masing2..tapi itu situasi org yg ada saham 20,000. Kalau sahamnya cuma 1000 or ke bawah?kira sendiri…
    sekali pandang dividen 15%-20% mmg jauh besar berbanding TH or ASB. Tapi utk TH or asb, kalau la kita sesak2, senang je nk dikeluarkan duit simpanan pokok tu.bila2&byk mana nk kuar suka ati kita.tapi kalau saham BR, dah tentu la prosedurnya pjg&lama.katalah si pemegang saham 20,000 td terdesak nk pakai duit segera sbnyak 10,000 dalam masa 1 week, dah tentu susah nk dikeluarkan dari BR.tapi tak di TH or asb.dlm erti kata lain, BR mmg menguntungkan tp utk jangka pjg la.untuk setahun sekali..
    sy sendiri tak minat nk beratur panjang utk tambah saham BR yg cuma limit 500, cukup la apa yg ada..tambahan dviden yg akan dapat pun rm75 setahun..tp utk sesetengah org,duit jgk, tu terpulang lah pd masing2..di pihak sy, sy lebih pikirkan keperluan kalau2 sy terdesak nak pakai duit segera dlm jangka pendek,so kalau ada duit 500 pun sy prefer masuk TH je..
    utk setengah2 org,maybe dia rasa mmg nk simpan duit buat pusaka,elok la peram saham BR ni..amik dividen tiap2 thn cukup,pokok bagi anak cucu..
    nmpak 20% jumlahnya besar, tp sebenarnya bezanya tak la ketara sgt..kalau saya, saya lebih suka dividen lumpsum 20% mcm tahun 2008 dulu hihi…tapi apapun benda free,kita tetap kena bersyukur..tp kita kena juga faham pengiraannya betul2,sama ada akan menguntungkan kita pada masa tertentu atau pun tidak.kemudian buatlah keputusan terbaik utk diri sendiri..tepuk dada tnya selera.

  • 47 DEF 1:24 pm

    Akan dimasukan dlm akaun simpanan Bank Rakyat yg telah dipersetujui semasa mengisi borang

  • 48 ustaznizam 1:44 pm

    baguslah saudara. BN sentiasa mengotakan janji dengan memberi kemakmuran dan keneangan kepada seluruh rakyat. semakin ramai anak2 muda berlimu dan ikhlas bangkit mempertahankan BN dan Umno, dan ini petanda baik kepada keutuhan Islam di tanah air kita. Sukar mahu jumpa graduan IPTA sekarang yang terang2 sokong pembangkang.

    Syukurlah.

  • 49 shamir 1:53 pm

    Bank rakyat untung kenapa? Kita pinjam 190 ribu kena bayar balik 386 ribu dalam tempoh 15 tahun. Lagi banyak orang pinjam lagi lama tempoh pembayaran lagi banyak untung. Tak da kene mengena dengan BN

  • 50 shamir 1:58 pm

    BN tu tuhan ke…..sampai dia je yang boleh bg kemakmuran..

  • 51 shamir 2:00 pm

    Apa kena mengena BN dengan Bank Rakyat. Nasib baik Bank rakyat tak bagi RM250 juta kat pemimpin BN………..bela lembu 30 ekor je ada

  • 52 sya 2:47 pm

    salam..
    macamana nak mula kan syer dalam saham BR ni? Tahun 2012 dah bukak ke permohonan baru?

  • 53 bank rakyat mengong 3:33 pm

    dari simpan br, baik beli emas.. average naik 25-35% setahun.. terdesak pun leh pakai..

  • 54 Selipar Jepun 3:51 pm

    Saya mesti pilih BANK RAKYAT! hehehehe..

  • 55 Bigboy 4:16 pm

    kalo setakat labur rm1k++ je..tak payah citer la ttg saham2 ni :)

    kurang2 mau rm10k..barulah ada rasa.. BR ni laburkan kat mana yer

  • 56 CHENNAHH GAYA 4:17 pm

    HAHAHAHA… KALAU DAH NAK PAKAI DUIT MESTI PILIH BR MA!!! SAYA MESTI PILIH.!!!.. DAN TANGGUNGLAH HUTANG TUH SAMPAI HABIS BAYAR.. POTONGLAH GAJI TIAP TIAP BULAN… SILAP H/B POTONG GAJI SAMPAI KITA PENCEN.. OVERLAP.. OVERLAP DAN OVERLAP LAGI.. HA NIE GAJI BARU NAIK.. BELUM SEMPAT RASA GAJI BARU… HA OVERLAP LAGI… FIKIR FIKIRKAN MASA DEPAN. DUIT LAGI BANYAK DEPAN MATA SEMUA TERINGIN.. BILA DAH HABIS ..HA NGANGA…PANDAI LAK DUK DIAM DIAM…(BETUL KER TIDAK?)

  • 57 bukit gambang 8:25 pm

    untung orang Bank Rakyat..

  • 58 cik ina 8:44 pm

    saham ni salah satu jenis pelaburan jangkamasa panjang.. kalau nak beli emas pun ko punya pasal lah.. tak perlu kot nk kondem bank rakyat.
    ni lah sikap org melayu yang tak boleh tengok melayu sendiri naik.. patut la tak maju. yang marah2 sgt pasai apa… duk jaja mbsb ja dari td… aku rasa mamat ni keja mbsb nih… oppsss…
    papepun thanks bank rakyat untuk extra 5% saham… at least tambah sket aset saham aku yang tak seberapa tu… hepi tgk koperasi melayu maju mcm ni. keep it up

  • 59 20% ? 9:08 pm

    as salam, saya pun baru check , mmg dier bagi 15% jer maner lagi 5 %????

  • 60 Lomie 10:25 pm

    Syabas bank rakyat. Sy rasa BR antara bank yg mengenakan kadar bayaran balik terendah di pasaran. Kalau tk caya survey dulu semua bank2 yg buat personal loan. Compare dgn BR. Byrn blnan BR lbh rendah dr bnk2 lain.

  • 61 Bone5Pieces 10:59 pm

    harap2 MBSB boleh ikut jejak langkah Bank Rakyat…

  • 62 KongsiPengalaman 9:36 am

    Saya dapati ramai yang berminat dengan BR. Tapi seperti yang kita maklum, dah susah nak masuk jadi anggota (saham) BR ni.

    Saya cadangkan sapa yang ada cash dan nak melabur, boleh cuba di Bank Persatuan. Dulu rasanya pernah dapat lebihkurang 12.5% keuntungan. Sandardnya memang lebih 10%.

    Lagi menariknya untuk tahun ni, sapa yang nak jadi anggota baru atau nak tambah saham, TIADA had maksimum. Sebelum ni ada had maksimum.

    Selain tu ada banyak insurans (takaful) automatik, khairat kematian, dan juga anngota boleh apply cenderahati kalau ada anak:
    1. SPM dapat 6A:boleh dapat RM100
    2. Anak masuk Diploma: boleh dapat RM200
    3. Anak masuk degree: boleh dapat RM250

    Cawangan Bank Persatuan tak banyak, tapi semakin bertambah. Sesiapa yang nak cari alternatif untuk melabur boleh cuba Bank Persatuan ni.

    *** saya bukan agen. cuma saya ada buat personal loan dengan bank ni. sekadar masuk saham minimum je (RM500).

  • 63 NASIB LA BADAN 6:05 pm

    DGN cimb JGN BUAT….DAH ADA PENGALAMAN

  • 64 Cikgu Ahmad 10:27 pm

    Sy beli saham bank rakyat sejak 1997 sampai sekarang..Alhamdulillah…sekarang dah ada RM100000…dengan Koperasi Felda RM250000….tak payah pikir pasal zakat…dah dibayar terus oleh Bank Rakyat…wang berkat hidup selamat…

  • 65 Cikgu Ahmad 10:29 pm

    Alhamdulillah…sy setia dengan bank rakyat sejak 1997…dah ada RM100000 saham…zakat bank rakyat bayar…wang berkat hidup selamat…

  • 66 shehdilanun 11:50 pm

    saham akhirat jangan dilupa… yg penting harta yg banyak menyebabkan anak2 kite bergaduh bile kite mati… renungkan..!

  • 67 yuhu 9:55 am

    cikgu ahmad..bank rakyat kan cuma bayar zakat perniagaan yg termasuk sekali saham kita tu.saham pokok kita mmg dah x payah pk pasal zakat..tapi dividen yg diterima kena kira sebagai zakat pendapatan plak..lgpun dividen tu akaun asing, tak dicampur dlm saham pokok..itu yg pegawai bank rakyat sendiri bgtau la…

  • 68 Reduan 11:14 pm

    Menyimpan untuk masa depan. untuk persaraan. gunakan compounding dalam tempoh panjang untuk menggandakan simpanan anda. paling penting, bila simpanan tu biarlah simpanan. jangan la kejap2 nak kuar. tak la menyimpan nama nya :D

  • 69 kentaki 11:09 am

    ha3 banyak pinjam, banyak hutang, banyak hutang, menjawab kat kubo..

  • 70 Save Young 1:27 pm

    Bank Rakyat & Bank Persatuan adalah bank korperasi dan bukan bank perdagangan, maksudnya perniagaannya bermodalkan saham ahli. Jadi memang wajarlah ahli mendapat pulangan setinggi yang termampu dari kentungan keseluruhan. Apapun Bank Negara atas nasihat Perdana Menteri berhak mengawal kadar dividen bank-bank korperasi ini untuk kebaikan semua pihak demi menggalakkan pertumbuhan ekonomi negara yang sihat. Setiap perniagaan ada risiko begitu juga dgn bank Bakyat ni. Contohnya jika pengurusan bermasalah maka keuntungannya akan merosot dan boleh bangkrap di mana saham ahli boleh hangus kerana aktivitinya tiada pemantauan Pemegang Amanah. Jika ahli ingin mengeluarkan walau sebahagian sahamnya maka keahliannya akan luput. Untuk pengetahuan lanjut hadirlah ke mesyuarat agung pada setiap tahun. Pada pendapat saya Bank Rakyat bukanlah semata-mata tempat untuk melabur bahkan pelbagaikanlah supaya risikonya rendah.. wallahualam.

  • 71 newcomer 10:44 am

    skrg nie banyak dah bank yg bagi interest rendah dari bank rakyat….bank rakyat jer yag dok stay dengan kadar interest tu jugak…contoh bank “A” kalo pinjam 30 k bayaran bulanan 266 kalo bank rakyat 288..save rm22 jer kan..cuba darab dengan 180 bulan(15tahun) save dekat rm3960…jadi pengajaran nya kalo nak buat pinjaman peribadi cuba survey interest bank-bank yang jauh lebih rendah…

  • 72 sepatutnya 8:32 am

    cemana nak melabur di bank rakyat.hari buat personal loan cuma dapat saham rm500 jak..apa la tu..yg untung kakitangan bank rakyat jak.

  • 73 mohd53 6:03 pm

    matblrurr,jgn jadi otak lembu laaa BR xkena mengena dgn Gomen/politik, kamu sek ke x ni?, kalau nak ampu/bodek/ mnjilat pun agak2 le bior le kena pd tempat n isunya, budak tadika lagi cerdik dari hang

  • 74 Affendi 7:47 pm

    Welldone BR…for 2012 Dividen

  • 75 Naz 9:30 am

    saudara ustaznizam. saya rasa semakin ramai anak muda berilmu yang bangkit menentang BN dan Umno. Ini petanda baik untuk memartabatkan Islam di Malaysia. skrg ni BN letak Melayu lebih tinggi dari Islam. jadi kene perbetulkan sikit. sikit je. takyah tunggu parti pembangkang.

  • 76 Hanz 2:17 pm

    BR menang bagus akan tetapi dengan tempoh pinjaman menjangkau 20 tahun bermakna Pinjaman principle 100 ribu, peminjam Kenya bayar balik 200 ribu. In the end kita jadi hamba kepada institusi kewangan ini.

  • 77 azida_azida 10:06 am

    cimb pun makan duit org gak…asal aku kena byr bln2 rm76…akhirnya jadi rm106…apa citer tu??? ada terselindung charge tersembunyi…tp x di beritahu semasa pinjaman…skrg dh full settlement pun angkasa still ptg…aku dh contact cimb utk uruskan hal ni… mkn duit org jer bank2 ni huhuhu…nk untung pun jgn le smpi bebankan pengguna…

  • 78 ZAIDI 6:30 pm

    KAWE N0K TRY PIMJE JGOK BANK RAKYAT????

  • 79 ZAIDI 6:53 pm

    BOLEH BAGITAHU SAYA BAGAIMANA NAK BUAT PERSONAL LOAN B/RAKYAT? DAN BAGAIMANAKAH PROSEDUR2 UNTUK KITA NAK MOHON SAHAN B/RAKRAT?

  • 80 POK YA... 1:11 pm

    KEPADA SEMUA…
    MCMANE NK BELI SAHAM?

  • 81 rudy 12:02 am

    Sape Kata BN TUHAN.BN tu Ahli politik dan Hamba Pada Allah s.w.t… Kalo PAS Tu plak Belagak Macam malaikat dan Mcm tahu je nasib hala tuju manusia.Semua nasib manusia di syurga dan neraka hanya allah S.W.t sahaja yg tahu.Kalo pas hanya tahu sokong org islam dimurtadkan.

  • 82 aan 10:39 am

    Salam.
    Ustaz bercakap begini? sedih luluh hati melihat doctrin yg telah di tanam mahathir musuh Allah ini..smpi ke najib lebih2 lagi hodoh dan hinanya umat islam begelar ustaz.. Anak2 muda akan bangkit atas kalimah hak.. Lailahaillallah. Dan PAS @ PR akn bangkit dengan izin Allah kerana kezaliman yg dibuat ole BN. Mmg telah tetulis kejatuhan BN ats kezaliman yg mereka lakukan. Wahai pemuda berilmu maupun kurang ilmu…marilah bersama2 jemaah islam (PAS) yg masih mendukung AL-Qur’an dan Sunnah menjadi panduan mereka menuju kejayaan.

  • 83 nizambudy 10:42 am

    sy tak berapa paham.. yg dimaksudkan pemberian dividen tu pd saham yg kita labur di bank rakyat ke… bkn mcm wang yg kita simpan di akaun simpanan tu ke….

  • 84 FIONA DOLPHINE 11:39 pm

    Best of the best!

  • 85 senoipraaq 11:31 am

    Saya sokong,pandangan dan pendapat sdri Ina.Kita orang Melayu patutnya sama-sama membantu teguhkan ekonomi kita.Cuba tengok kaum Cina,mana mereka ada sifat dengki-mendengki bahkan mereka selalu tolong-menolong sesama mereka! Kita bukan kata nak tolong,malah kutuk-mengutuk dan beriri hati lagi dan sibuk nak menjatuhkan sesama sendiri.ada juga orang kita yang ok,tapi tu golongan yang betul-betul mengamalkan agama Islam! Yang tak mengamalkan dan menghayati Islam betul-betul ni la susah sikit.fikir la sahabat semua….

  • 86 senoipraaq 11:48 am

    Saham Br adalah yang terbaik masa ini yang tiada risiko berbanding saham Unit Trust dll yang punyai risiko yang agak tinggi.dulu saya ada ambil saham Br ini tapi dalam jumlah yang kecil, aje sebab tak pandai menilai keuntungan yang bakal dapat.Leni ,sesalpun ada..tapi tak apa tak ada rezeki kata orang.Baru-baru ini saya pergi tambah sebanyak yang diuntukkan iaitu Rm500 sahaja.Saban tahun saya menerima dividen yang diberikan!Kata orang pendapat sampingan di awal tahun.Sekarang ni BR dah stop pembelian saham.

    P/s Saya sedia berkongsi pendapat tentang penambahan pendapatan.Sila ke blog saya. Abdul-ucop.blogspot

  • 87 JamJam 11:17 am

    Syukur Alhamdulillah div BR sgt terbaik…keep maintaine setiap tahun…ada isi borang tambah pelaburan untuk anak..x semua anak yg dpt…camano nak semak kedudukan nya..harap 2013 lebih tinggi dari 2012….amin

  • 88 Bakal Mufti 3:14 pm

    Ada maklumat mengatakan Bank Rakyat masih terlibat dengan aktibiti riba, kerana mengenakan bunga yang tinggi kepada pinjaman yang dibuat oleh ahli. dan ada juga aktiviti simpanan tetap berunsur riba. Ada orang dalam yang bocor maklumat ini. Pohon pihak Bank Rakyat buat kenyataan resmi mengenainya.

  • 89 n 6:44 pm

    lain kali masa sign agreement semak betul2….sebelum setuju utk terima.

  • 90 din fama 1:05 pm

    Sebaik baik matlamat ialah ke Syurga Allah,Oleh itu bersunggulah kearahnya.Kurangkan berfikiran negative dan suburkan amalan positif. Janganlah prasangka diantara kaum muslimin,Insahalah semuanya selamat.Jangan menarik kaki dalam air,kerana ia akan melemaskan kedua-duanya dan yang untung ialah jerung!!!

  • 91 Anonymous 2:03 pm

    dividen untuk tahun 2016 bile ye

  • 92 Nursahani 8:09 am

    Tu la..rmai yg tanya bila dpat dividen..tahun lepas 13hb Mac..

  • 93 Anonymous 4:31 pm

    Bila nak umum dividen tahun 2016

  • 94 Ruslan Hj.Abdullah 4:34 pm

    Bila nak umum dividen saham bank rakyat

  • 95 wonder 2:39 pm

    makin lamnbat pulak umum dividen ni… :(

  • 96 Anonymous 9:45 am

    bila keluar dividen 2016 ?

  • 97 orangbesut 8:59 am

    nampaknya dividen BR thn ni sdh kurang sikit berbanding thn lepas, apa komen

  • 98 Anonymous 4:26 pm

    SAYA DAH AMBIK DIVIDEN BANKA RAKYAT ARI SABTU 26.3.2016

  • 99 saleh 1:02 pm

    siapa nk jual saham bank rakyat email. sayasaya.tenq

  • 100 zie 12:20 pm

    boleh ke sy nk jual saham BR wlaupun sy masih ada baki pinjaman dgn BR? ada org nk beli x saham sy brnilai RM500

  • 101 zie 12:22 pm

    En. Saleh sy nk jual saham sy tp sy masihada baki pinjaman di BR, boleh ke?

  • 102 Jr 12:57 pm

    Assalam..untuk mkluman semua..fahami dulu maksud riba dan jual beli dlm islam..jgn main redah dan terima je apa org kata..bank rakyat dah lama implemen syariah dlm perniagaan..bnyakkan mmbaca dan buat kajian dam brtanya pada yg ahli

  • 103 annah 4:38 pm

    Zie…xleh kuarkan saham selagi masih ada pinjmn d BR, saya penah tanya coz nak kuarkan hari tuh.

  • 104 muhamad bin nan 2:12 pm

    bila nak umum dividen ni? saya bimbang la, hari itu ada saya baca penyelewengan dlm bamk rakyat, kalau tak silap lebih 30 juta. bank dah jalan elok,sudah untung,aaaaada saja orang songlap,macam ni kacau la,tak leh nak maju sikit,disonglapnya,sayang…bank dah maju!

  • 105 alkandisi 2:15 pm

    semoga bank rakyat terus kukuh!

  • 106 Khairul 8:13 pm

    Klu jual saham ni dgn nilai sama ke atau jual dgn nilai yg lebih tggi? Saya ada 100k saham bank rakyat. Tapi nk taw jgk berbaloi ke klu jual.

  • 107 Anonymous 9:16 am

    saham

  • 108 Anonymous 9:19 am

    khairul…kalau nok jual saham.hubungi saya..0193888571.kita bincang..

  • 109 Wan 9:58 pm

    Ada yg nk jual ke saham bank rakyat? Bole contact saya juga
    0176186760 (Wassap)

  • 110 usop 9:32 pm

    Kalau ada pengaruh kerajaan nak pakai duit utk pilihanraya maka dividen akan sama mcm thn lepas atau kurang. dijangka bln 9 thn ni PRU berlaku

  • 111 Lie 2:01 am

    Ada tak nak beli saham bank rakyat saya ada 500…huhuhu.klu ada wasul 0164884616

  • 112 Amr Amirul 12:26 pm

    Bank rakyat jgn sampai dicampurtangan dan diconquer oleh kaki songlap nnti hancur punahranah bank yg trbaik ni.kalau ada orang atau pihak yang macamtu tak kira siapa atau pihak mana sekalipun sememangnya itulah musuh yang nak mnjahanamkan umat melayu Dan umat Islam.

  • 113 cengkiak padu 1:51 pm

    bile nk dapat dividen bank rakyat ni tahun 2016???

  • 114 syah 11:44 pm

    Nak beli saham bank rakyat saya 500 je…col 0183760658

  • 115 Malaysia Boleh 10:50 am

    Kalau dibandingkan dgn zaman lampau.. tak ada apa sangat dgn Bank Rakyat ni.. masih boleh bagi dividen tinggi.. tapi sekarang dengan segala macam product yang ada.. Dividen masih macam tu jugak malah makin menurun.. Biasalah salahkan pada ekonomi.. banyak faktor lain yang mungkin juga boleh menyumbang seperti ujudnya kaki songlap.. salah guna peruntukan.. pemberian peruntukan melampau pada pengurusan tinggi.. perancangan atau strategi yang merugikan.. pembinaan bangunan yang melampau sehingga jadi pembaziran.. bercita cita terlalu tinggi.. just my 2 cent..

  • 116 Malaysia Boleh 10:53 am

    Setahu aku.. penukaran nama saham hanya dibolehkan pada saudara terdekat.. contoh emak.. anak.. adik.. abang.. Jadi bagi yang nak simply pindah milik saham ni betul ka dibolehkan.. Sila gi check betul betul dulu.. aku dok ikut cerita saham ni dari 2001 lagi..

  • 117 UPIKIPIK 2:12 pm

    TAK SABAR NAK DAPAT DIVIDEN 2016

  • 118 Anonymous 6:49 pm

    Saya nk jual saham br saya cll.0124464740

  • 119 Anonymous 6:37 pm

    Makin lama makin lambat pulak pengumuman dividen bank rakyat.

  • 120 Anonymous 10:25 pm

    Ada mmber keje br ckp dpt bln mei..btoi ke?

  • 121 puan zie 3:49 pm

    Tahun lepas, 22 Mac 2016, dah umum dividend untuk tahun kewangan 2015.. Hari ni dah 24 Mac, kenapa belum umum dividen untuk 2016? sepatutnya makin cekap…..

  • 122 Faisal 6:52 pm

    Saya hendak jual saham br 500. Whatapps 0129709253.

  • 123 sudu garfu 12:03 am

    Sape nk jual saham BR die… Tulun angkat tangan… N wassup sy 011 15236616

  • 124 Edreez Ali 10:22 pm

    bilakah bank rakyat akan mengumumkan pengagihan dividen bagi tahun kewangan 2016 kepada semua pemegang saham koperasi bank rakyat. Tahun lepas pengumuman dividen diumumkan pada 18 mac 2016, tapi kali ini mengapa lambat diumumkan.Adakah prestasi dan keuntungan bank rakyat lebih baik dari tahun sebelumnya.Semua penyimpan saham koperasi bank rakyat menunggu dgn penuh harapan semoga dpt pulangan dividen yg tinggi serta diumumkan Saham Bonus.

  • 125 Senoip praaq 12:34 am

    Tak tahulah kenapa tahun ni lambat benar pengumuman dividen,bonus Bank rakyat ini…

  • 126 Anonymous 10:03 am

    3 hari lepas gi tanya bank rakyat..dijangka awal april dapat dividen sbb dlm proses pertukaran ahli lembaga pengarah…

  • 127 Koji 8:36 pm

    Saya hendak jual saham BR …jika ada yg berminat boleh hubungi saya….0179173562…

  • 128 mizie 11:27 am

    Makin tahun makin lembab bayar dividen….alasan pertukataran ahli lembaga…apa kenan mngena ahli nn dividen..sebelom pertukaran ahli dia orng buat apa???ingt makin nak menjelang wawasan 2020 nie proses makin cepat. Ni x makin lembab….

  • 129 Anonymous 2:18 pm

    Kira-kira dulu berapa sumbangan untuk pilihanraya…. van jenazah, pembesar suara masjid dan surau, baju kroporat dll. Lepas semua perkara diambil kira baru istihar dividen

  • 130 Yus 4:57 pm

    Area Kuantan yang berminat nak beli Saham BR boleh hubungi 0178173562….

  • 131 Anonymous 8:28 pm

    Mn dio. Lmbek bono

  • 132 Malaysia Boleh 9:40 am

    Semua dok sembang pasal dividen makin kurang itu ini.. Salahkan pada ekonomi.. Tapi dlm ekonomi melingkup boleh pulak buat twin tower.. dekat Bangsar pulak tu.. Tanah ja dah berapa.. hahaha.. lepas tu declare dividen rendah.. hebat betul kepala hotak depa ni.. Buat AGM pun macam penyamun.. sorok sorok.. Lepas tu declare kata sapa pergi AGM dpt duit dapat extra share.. dpt payung.. Yang dpt semua adik beradik penyamun la.. Sebab awal awal penyamun dah bagi tahu.. Baru ni penyamun besar Bank Rakyat kena tangkap kes apa entah.. Tapi yang pasti pasal duit la.. So macamanalah depa nak bagi dividen lebih.. Dalam tu sendiri ada penyamun..

  • 133 Abdul Raup Abdul Rahman.... 1:06 pm

    Dah nak masuk bulan April 2017 ni….bila nak bayar dividen 2016? Yg merapu cerita politik tu apasal? Ni kan ruang niaga?/kewangan….B.Rakyat dah tak cukup duit ke??

  • 134 Abdul Raup Abdul Rahman.... 1:16 pm

    Dah nak masuk bula April 2017 ni? Bila nak bayar diden 2016??Bank Rakyat dah tak cukup duit ke??

  • 135 Anonymous 3:46 pm

    tgu punya tgu bila dividen nk bayar….

  • 136 usop 9:44 pm

    Pendapat peribody saya mungkin nak agihkan % ke BN utk piliharaya, mcm tahun lepas walaupun untung hanya 13% instead of 15%, 2% dari total saving byk woiii. Jadi kelewatan ini mungkin dok tengah pikiaq brp nak bg kat PRU yg dijangka bln 9 ni

  • 137 Ida 10:39 pm

    Ai.. Dah masuk April ni boss… Takda angin lagi ni camna…

  • 138 Ida 10:46 pm

    Tolong jgn menghakis keercayaan kami kpd bank rakyat…

  • 139 Telan airliok 8:58 am

    Sekian lama kami menunggu durian tak jatuh jgk, wahai pehak pengurusan tolong jawablah rintihan kami ni bila nk dapat bonos ni! Kami ni semua hidup tersepit banyak hutang dan tanggungan yang mesti dibereskan, mana duit kami tak dapat2.. jangan buat kami semua tawar hati…

  • 140 Anonymous 8:18 pm

    Jangan kena ‘curi” dahlah duit dividen tu

  • 141 Anonymous 10:31 pm

    Kita dah ada rancangan dengan duit dividen tu. Harap2 tak hilanglah.

  • 142 Ayoh Nik 3:07 am

    Please BR, bg satu date supaya kami tidak tertunggu2.

  • 143 Abdul Raup Abdul Rahman.... 11:56 am

    Sampai skrg pihak Bank Rakyat tak respon…ni apa pasal ni…apa dah jadi dgn dividen kami….kena bg sumbangan kat PRU14 ke???Atau BR dah mula main wayang dgn pemegang saham…

  • 144 mat uber 201 5:06 pm

    saya ingat bank rakyat diveden tahun kurang kerana negara pun merosot spt amanah saham bumiputra ,asb,asn dll
    dan lah tu pengrus bank rakyat kena tangkap kes rahsuah

  • 145 Telan airliok 6:49 pm

    15 juta duit b rakyat telah diselewengkan pada tahun lepas (2016) oleh mantan pengarah urusan dan pengurusinya, so tunggula div/bonos pd bulan 5 ni ade dapat tak…

  • 146 Mohd Salleh Yunus 9:55 pm

    Sejak Dua menjak ini dan selagi puaka tu ada…
    Jgn haraplah Rakyaat marhein dpt merasa lebehan…
    Puaka tu je nak makan sorang.
    Mampuisss.
    Fikir fikir kan lah Dan bersabar lah sehingga puaka tu disingkir kan…

  • 147 hj sazali awang besar 7:45 am

    saya cadangkan ahli yg mencapai 60 tahun umurnya dbagi tambahan pelaburan rm150k sebab utama kami ug bekerja swasta tiada pencen.oleh itu ini saja dapat membantu pendapatan perbelanjan harian.terima kasih.

  • 148 Anonymous 11:59 am

    Ha ha

  • 149 Anonymous 1:03 pm

    Sy rasa minggu ni dpt diveden 15 peratus.. syabas dato sri najib

  • 150 m.fairus 2:17 pm

    Tahun ni, dividen xde.hahaha

  • 151 Anonymous 4:33 pm

    Ayo yo . Fulus elek.

  • 152 m.fairus 8:22 pm

    Ni dah bln 4, mst akhir bulan jga bru dpt dividen ni.hahahha.fulus tak ade mustahil hahahha, bank mna ade rugi…

  • 153 Anonymous 8:35 pm

    Assalamualaikum semua rakan pelabur saham BR..iya kita tertunggu2 ni dividen bila lagi…..banyak nak guna dividen yang begitu mengguntungkan dri BR…harap2 minggu depan dapatlah…Mohon dimurahkan rezeki pelabur BR..

  • 154 Anonymous 9:50 pm

    Ank nk masuk u blh lah pki duit dividen..kami rakyat marhain..

  • 155 m.fairus 10:07 pm

    Masalah xde tarikh yg tetap, sya ade email tnye trikh tp jwpn.tnggu umum.kat tv..hahhaa

  • 156 Ayoh Nik 10:22 pm

    Masalahnya bila nk umum..

  • 157 m.fairus 11:31 pm

    Tu pasal ayoh nik,bila tak tahu.

  • 158 Anonymous 4:11 am

    Kumaha damang br. Kadiek. Sabraha diveden nyak

  • 159 Anonymous 9:44 am

    Susah nak percaya dgn institusi kewangan “Malaysia” skarang. Harapkan pagar..pagar xleh harap..

  • 160 Anonymous 11:55 am

    Bank rakyat dah tak ada duit hnk bayar dividen pd ahli2 agaknya

  • 161 Anonymous 12:37 pm

    Susah nak percaya dgn institusi kewangan “Malaysia” skarang. Harapkan pagar..pagar xleh harap..

  • 162 Anonymous 2:49 pm

    Piye lho. Kapan arek oleh duiteh. Aq wes arrek kanggoo duiteh

  • 163 Anonymous 4:41 pm

    Kok meneng waeer

  • 164 SOI 10:14 am

    tahui ini sikada
    tunggu tahui depan ….mungkin ada
    itu pun belum tah…….ok?

  • 165 SOI 10:15 am

    TAHUN INI TAK ADA

  • 166 SOI 10:17 am

    TAHUN INI MUNGKIN 15%

  • 167 Anonymous 10:27 am

    TUNGGU SAJA LAH .. NANTI ADALAH TU….

  • 168 Abdul Raup Abdul Rahman.... 11:06 am

    Sampai skrg tak jawab jawab….apaasal ni….dah nak bankrupt ke Bank Rakyat ni…..kata setiap tahun untung….

  • 169 Anonymous 11:15 am

    XMERASA LA DIVIDEN TAHUN NII

  • 170 Anonymous 11:52 am

    mari semua berhuhuhuhu

  • 171 Anonymous 12:12 pm

    Sabraha tahun ni

  • 172 mizie 1:39 pm

    Patut la ramai ahli saham jual semula saham nya…nie msti fikir nak lepas tngkok sndiri….makin lembab bayar dividen…tu la Lau politik…ahli jadi mangsa politik…..fikir kubur la bro….

  • 173 Anonymous 6:42 pm

    tak yah bincang lah… tunggu je lah…

  • 174 Anonymous 8:16 am

    Assalamualaikum semua….dah genap seminggu duduk depan tv tunggu pengumuman tak muncul2 juga….kita berdoa semoga dividen naik sebab dah hampir 1 tahun suku duit duduk dalam acc..kalau fixed deposit dah bertambah tu..utk 3 bulan pertama…..harap2 BR prihatin dgn ahli2nya yang begitu …BRlah satu2nya bank yang perlu dipertahankan kerana memahami keperluan pelabur dan peminjam..bukan mcm bank2 lain yang sering mengambil kesempatan dari kesempitan kita…..awsome BR….

  • 175 Anonymous 9:46 am

    Iyo pak

  • 176 Juhari Abdul Hamid. 9:53 am

    Kerana div. Bank Rakyat lambat, duit saya dalam saving account disapu nya untuk bayaran pinjaman yg bercagar saham. Bayaran pinjaman dibuat tiap2 bulan tanpa miss dan 10% dari jumlah jumlah pinjaman ditolak dari dividen daham Bank Rakyat. Kalau ikut perjanjian begitu lah tapi kerana kelewatan pembayaran dividen dianggap pinjaman tertunggak.

    Apabila ditanya kenapa potong, dijawabnya itu system. System kita yg buat tak kan nak salahkan system. Bila diminta pulang balik duit sedutan tersebut Bank Rakyat diam sehingga kini. Jaga lah pelanggan, jangan sampai mereka kecewa.

  • 177 Anonymous 9:54 am

    ai pagi pagi dah ngecek? kata tunggu je… tapi ngecek juga…

  • 178 Anonymous 12:30 pm

    Ndsmulah

  • 179 Anonymous 1:39 pm

    Harap tak adalh tangan2 ghaib

  • 180 mizie 5:39 pm

    Enth la labu…..pakat ramai jual balik saham tu baru dia orng thu n terduduk Lau orng x join saham….masa tu mcam2 ofer la di buatnya hahahahahahahahahaha

  • 181 Eric 6:47 pm

    Well. Apacer skg? Still belom masuk kan dividen 2016?

  • 182 Anonymous 8:09 pm

    Mumet lah

  • 183 Anonymous 8:10 pm

    Semua saham dh byr diveden. Knp br ni

  • 184 kempreng 10:00 pm

    Turu waea enak!!

  • 185 Anonymous 3:41 am

    Edan kabe

  • 186 senoipraaq 1:06 pm

    Rasa tahun ni lambat pula dividen saham bank rakyat bagi kewangan th 2016 diumumkan, harap seminggu dua lagi dapatlah pengumuman itu.

  • 187 Anonymous 1:42 pm

    Tahun lepas 2015 dividen BR 13% manakala KAPB 15%.

  • 188 Anonymous 1:43 pm

    Harap BR beri respon dengan hal ini.

  • 189 cengkiak padu 8:20 am

    Menunggu dividen bank rakyat yang sunyi & sepi…xde ke wakil bank rakyat yg nk bg penjelasan….ni…

  • 190 Abdul Raup Abdul Rahman.... 10:56 am

    Assalamualaikum….k/tangan Bank Rakyat…dah bangun tidur lum? Masih mengigau lg ke….Respon la…dah nak Bankrupt ke Bank Rakyat ni….dah takde duit ke nak byr dividen kami?

  • 191 dollah 11:21 am

    sapa yg nk jual saham bank rakyat boleh contact saya 0172626040

  • 192 atan 2:27 pm

    salam biasanya pertengahan bulan 3 setiap tahun dah umum dividen ni dah masok pertengahan bulan 4 senyap aje apa cerita. BR dah dpt bos baru. harap2 dividen tahun ni (utk 2016) lebih dari tahun sebelum ni

  • 193 tongkang37 8:46 pm

    Pada pengurusan br..kenapa xambil peduli keluhan pelanggan…kami nak hak kami..dividen tu mungkin kecik jumlah pada hampa..tp besar nilai tu pada kami..

  • 194 Anonymous 11:14 am

    Kumaha atuh

  • 195 Anonymous 3:22 pm

    Ya lah….tiap mlm duk depan tv tunggu pengumuman. Habuk pun tarak

  • 196 setia menunggu 7:05 pm

    Sodbaro

  • 197 ima 10:11 am

    mereput tggu dividen

  • 198 Anonymous 2:04 pm

    Bank Rakyat ni knpe diam seribu bahasa…tlg jgn buat org tertanya?

  • 199 Alias a.Rahman 2:22 pm

    Mana pegawai komunikasi BR ?,berilah respond pd keluhan2 pelabur ni supaya mereka tidak tertanya tanaya.

  • 200 Anonymous 8:02 pm

    Rasanya bank rakyat da xde duit kot sampai la ni pun x bayar2 lagi dividen tahun lepas..
    Apakah???

  • 201 OPEK 10:22 pm

    la dah masuk akaun kot,tak nyak RM50 JE……..HE……HE

  • 202 Ayoh Nik 9:42 am

    Cfm ada camputangan politik ni..dunia2….

  • 203 Anonymous 10:17 am

    Cik Opek komform btl2 yg masuk tu dividen ke jgn agak2 je…sbb kami pn xyakin…

  • 204 Anonymous 12:28 pm

    hampehhh!

  • 205 Anonymous 10:19 pm

    Pakat2 jual saham

  • 206 MAT ANALI 10:55 pm

    Dividen BR lambat dan menyepi,agak pelik juga ni……..,
    Jangan-jangan …………………….

  • 207 Anonymous 9:04 am

    IKUT SUKA MU LA BRO…MU XNAK RAMAI LAGI ORG LAIN YG NAK…

  • 208 aku 10:15 am

    15%. tapi lom umum official.okbye.

  • 209 Anonymous 11:09 am

    Wahai encik Aku klu lum umum jgn gempakla…nti wat smua org mengharap je, kesian diorg..

  • 210 Anonymous 11:27 am

    Klu btl xpe la tp klu idok wat hampa jeee!!!

  • 211 Senoip praaq 12:23 pm

    Hai pengerusi Bank Rakyat,kenapa menyepi ni, mana bonus dan dividen kami semua. Segerakanlah membisu saja tanpa membuat apa-apa tindakan.pembayarannya, jangan duduk diam saja di kerusi empok.

  • 212 MAT ANALI 1:11 pm

    Lebih mudah mengira wang sedikit dari yang banyak………….
    Mungkin dividen tahun ni banyak,lambatlah sikit nak kira…….
    Bersabolah………………………
    Bank Rakyat ni kaya bro………………

  • 213 Zzzzzzzzz 8:38 pm

    Bank Rakyat dah hampeh…

  • 214 Anonymous 11:21 pm

    Tahun ni dividen x akan dibayar

  • 215 Anonymous 11:22 pm

    X yah mimpi dividen doh

  • 216 Ramoss 6:57 am

    Haru…

  • 217 al Kandisi 2:51 pm

    Satu-satunya bank kerjasama harapan rakyat Malaysia. Tahniah ! diucapkan kepada anggota pengelola yg sekian lama bertungkus-lumus meningkatkan prestasi bank, sehingga saban tahun berjaya memberikan dividen yg tinggi kepada
    ahli-ahli bank rakyat Malaysia. Semoga tidak ada tangan-tangan jahat yg mengganggu-gugat perjalanan bank yg disayangi ini. Tahniah !

  • 218 Belacak 3:37 pm

    Ya…Tak dinafikan bank yang disayangi ni mmg tak akan pernah bengkrap, tapi bila nk msk akaunnye!!!

  • 219 sanusi 3:39 pm

    jual balik saham…bikin sakit jiwa dgn ekonomi negara sekarang.

  • 220 Ooo 3:50 pm

    Sabarla bro klu bln ni xdpt, tnggula bln dpn, klu bln dpn xdpt lg tnggula tahun dpn, haaha haaha…

  • 221 bomo 5:50 pm

    Ikut ramalan saya minggu depan (17 Apr-21 Apr 2017) pengumuman akan dibuat….
    Bersabarlah rakan-rakan sesaham……..
    Tak ke mana kalau kora-kora dikejar…..

  • 222 Ooo 9:37 pm

    Klu btl ramalan tok bomo tu syukur alhamdulillah la… tamat la teka-teki kita selama ni…

  • 223 ayoh mai 10:20 pm

    duit bank rakyat pon dah dikebas..itu pasal xdapat dividen tahun ini..hampeh

  • 224 Ayoh Nik 11:35 pm

    Walaupun akan dibayar…rasanya pemegang saham juga perlu tahu kenapa pembayaran lambat. Dengan alasan yg kukuh agar kepercayaan pemegang saham tidak tergugat.

  • 225 Anonymous 8:21 am

    beranak bercucu la duit kita kat situ!

  • 226 Anai2 8:41 am

    Pasal duit kita dh diperamnye lama BR kena bg lebih la div/bonos tahun ni…klu tidak nampaklah sgt dia pengelat…

  • 227 ponat...ooo 12:54 pm

    Agaknye br nk byr 2 th skali kot..lebih sikit dpt..

  • 228 Koji 1:07 pm

    Dividend br Dah masuk ke bloom ni….hadoii

  • 229 Wak kempreng 1:08 pm

    Wala wala ndi yo duitehhhh

  • 230 ponat... oo 1:12 pm

    Spai tua la lu…

  • 231 Wak kempreng 3:40 pm

    Dueteh dicolong wwaeee

  • 232 Anai2 10:41 am

    Hari ni divi. blm masuk lg..

  • 233 Sesumpah 10:55 am

    Anai2 kena rajin2 lah chek tiap2 hari ya! Bagi maklumat pada kita semua supaya senang nk withdrow nti..

  • 234 Noi 1:21 pm

    Dah tak mau join lagi saham dengan bank rakyat

  • 235 Anonymous 3:55 pm

    Samo la kito x nk join lagi dng saham bnk rakyat

  • 236 ponat..oo 6:58 pm

    Samo la kito x nk join lagi dgn saham bank rakyat…kecewa……

  • 237 Iban Si Alley Ket 8:24 pm

    I pon.. Tai Kushingg..
    Kan… 3x!
    Kan?

  • 238 opit 8:25 pm

    Nak tanya sy dah labur saham BR sejak 2002 tak pernah update mcm mana nak dapatkan dividen.

  • 239 Iban Si Alley Ket 8:25 pm

    So..
    Sape ndak saham i?

  • 240 Anarkali 8:31 pm

    Opit.. Try kemaskini buku acc bank rakyat atau semak baki acc melalui mesin ATM tgk

  • 241 Anonymous 9:02 pm

    Mmg belum masuk….hari hari check

  • 242 Antunya 9:46 pm

    Hari2 den keno poi memancieng, ponea’ tauu, tapi umpan tak mengeno jgk…ikanx2 mano poie ko ikan!!!

  • 243 Labu bin Kundur 10:32 pm

    Kepada pengurusan Bank Rakyat sila masukkan bayaran dividen 2017 dalam akaun pelabur dengan segera kerana ramai yang sedang menunggu penuh harapan !

  • 244 Tok Leh 10:43 pm

    Semoga seruan ini mendapat pertimbangan yang wajar dari BR,
    Kalau boleh esok- 18 April @ lusa 19 April 2017
    Kami yakin BR boleh (kerana selama ini BR jarang mengecewakan)

  • 245 ALWI MOHAMMAD 9:06 am

    Masih menunggu pengumuman berita di TV ……

  • 246 HANIZAM 9:36 am

    salam semua…bersabarlah semua yang menunggu…belum rezeki kita nak rasa dividen 2016…cuma lain kali tak boleh nak plan untuk tunggu dividen tu bayar ape2 yang expired bulan 4, contoh roadtax…insuran…naya kalau tak keluar seperti dijangka…

    satu lagi…en.opit yang tak pernah update dividen dari 2002…saya cadangkan anda rujuk ke pejabat akta wang tidak dituntut untu bertanya dividen anda tu…BR memang ada notis, kalau dividen kita tak ambik dalam tempoh tertentu, duit2 tu akan dipindahkan ke Jabatan Akauntan Negara (akta wang tidak dituntut)…..jenuh le nak dapatkan balik…(dulu kan BR bagi surat, sebelum pelaksanaan direct masuk akaun…rasanya masuk akaun ni baru dalam 4 @ 5 tahun ni)

    kami ni pantang dapat surat..laju je pergi ambik kat kaunter….tapi bila terus masuk akaun, tu lagi bagus…takdalah berlaku duit tak diambik…ape pun, moh sama berdoa dapat lebih sikit dari tahun lepas…hu..hu..hu…

  • 247 ponat.oo 12:02 pm

    2016 saham nnti..sampai…..

  • 248 Anonymous 12:04 pm

    Diygckurrdfjch

  • 249 ponat.oo 12:14 pm

    Br sepatut nya beri le alasan sbb2 dividen saham x dpt ditunaikan…

  • 250 Anonymous 1:01 pm

    kata esok dividen…mohon pencerahan
    ….

  • 251 ponat..oo 3:00 pm

    Kegelapan ada la..

  • 252 NafisahbDsud 3:02 pm

    Kecewa dgn BR…

  • 253 Anai2 3:11 pm

    Hari demi hari duk menunggu pengumuman didpn tv yg tak kunjung ada, kita ni semua mcm dah dipermain2kan, ape perasaan tuan2 semua…sakit hati,panas hati sampai berasap dan meletup! Nanti sabar dlu kita hanya tunggu 3 hari sj lg… Iaitu 21 april ni spt yg dijanjikan…tapi tuan2 boleh dipercayaai ke janji BR ni… xpe kita tunggu dn lehat sampai kemana BR nk mempermain2 kan kita…

  • 254 kaif 3:42 pm

    Anai2…bila pula BR janji nak umum 21 April ni… dalam berita ka?

  • 255 Anai2 5:27 pm

    En kaif sila baca komen en bomo diatas

  • 256 Cik pid 8:31 pm

    Krik krik…

  • 257 Ayoh Nik 4:01 am

    Sapa itu bomo

  • 258 ponat..oo 7:13 am

    Bomo tu adik beradik ngan boh mau…

  • 259 Anonymous 7:57 am

    Boh mau tu sapa pulak?

  • 260 Jef 8:35 am

    Bila agaknya boleh dapat tahu saham BR utk th 2016.

  • 261 Anonymous 9:02 am

    Bagi jawapan yang pasti, bukan komen2 yang mengarut seperti ini

  • 262 Anonymous 10:26 am

    ..?…//?????????????????????? nak tulis pun dah takde mood dah….????????==_+”:“`~~

  • 263 ponat..oo 12:00 pm

    Bnk rakyat….janji x d capatii…

  • 264 Abah Kau 12:11 pm

    Kalau Padi Katakan Padi…..

  • 265 Anonymous 12:16 pm

    tunggu mcm bulan jatuh ke riba!

  • 266 Wak kempreng 12:48 pm

    Kemproh

  • 267 bank rakyat 2:47 pm

    UNTUK MAKLUMAN PEMINAT BR, DIVIDEN UNTUK TAHUN 2016 TIDAK AKAN DIUMUMKAN DAN AKAN DIBAWA KE TAHUN 2018. SILA AMBIL PERHATIAN …..

  • 268 bank rakyat 2:48 pm

    hahahaha……JUMLAH PENDAPATAN BR TAK DAPAT DIKIRA, TERLALU BANYAK

  • 269 Wak kempreng 2:53 pm

    Ayo yo. Ammak sare. Ingeporenggeh

  • 270 Nang boitinang koi botikoi 4:01 pm

    Klau dah mcm tu, rasanya tak lama dah bank rakyat ni….

  • 271 Moon 5:05 pm

    Hujung bln ni confirm dpt

  • 272 Moon 5:08 pm

    Berapa % saya tak tahu….. Yg pastinya hujung bln ni dpt div br tu…..
    Pernah dulu jadi mcm ni jgk…. Hujung bln 4 baru dpt.

  • 273 Anai2 5:40 pm

    En Moon ni siapa pulak, orang dalam ke? Pening lah banyak penyamaran…

  • 274 Wak kempreng 6:56 pm

    Sabraha atuh. Dividen nyak…

  • 275 Anak Didik Bomo 8:30 pm

    laaaa… bila dividen lambat….. yang marah dulu dah jadi lawak lak……kih..kih…
    Pengumuman dalam minggu ni la…… saya rasa tok guru saya betooi ……
    Bukan percaya, tapi ramalan… Macam ramalan cuaca…kajian ikut gerak awan di langit mega.

  • 276 Moon 10:47 pm

    Kakak saya branch manager la

  • 277 Moon 10:55 pm

    Saya sekadar berkongsi apa yg saya tahu….
    Kalau menjadi kesalahan ……
    Saya mintak maaf…..
    Bye

  • 278 Anonymous 6:33 am

    kalau hujung bulan ni tak dapat dividen. kita sunatkan si moon…

  • 279 Anai2 6:57 am

    Baik t.kasih perkenalkan diri

  • 280 Anai2 8:34 am

    Dan bg maklumat

  • 281 Anonymous 10:06 am

    Hehe

  • 282 Ipoj 11:19 am

    Spe nk beli saham BR dalam 3K

  • 283 apoi 12:19 pm

    ari tu terdesak duit dah jual rm25k…tak tau pulak boleh transfer pada orang lain..rugi je

  • 284 aidah 1:44 pm

    Apa masalah sebenar bank bank rakyat lambat kekuarkan dividen. Ramai pelabur senak kocek. Dah 20.4.17 tiada khabar berita pon.

  • 285 Anonymous 2:32 pm

    Bank Rakyat Indonesia dah umum dividen dah.

  • 286 azizi 3:33 pm

    macam ada yang tak kena. kalau tahun lepas 2016, 21 mac 16 dah dapat tahu berapa peratus. sekarang dah lepas suku tahun yang pertama masih jadi tanda tanya. apakah tahun 2016 bank rakyat tiada keuntungan sampai tak mampu nak bagi dividen pada pemegang syer.

  • 287 Anonymous 4:40 pm

    Harap bersabar,mungkin ada hikmah disebaliknya dengan pengumuman dividen yang lebih baik dari tahun 2016.

  • 288 Wak kempreng 5:55 pm

    Hmmmmm.mmmmm

  • 289 Anonymous 6:14 pm

    Sekurang2nya bagi tau la progress.ni tak diam je BR.kena hormat jugak pemegang saham sebagai pemberi modal bank untuk melabur.

  • 290 M.Fairus 6:25 pm

    Apoi blh transfer ke saham ni,mcm mn?

  • 291 Yeop 8:11 pm

    Jual saham bank rakyat kat saya; 01115617961

  • 292 Wak kempreng 9:09 pm

    Hari ni dah umum dividen 15 persen.

  • 293 setia menunggu 10:05 pm

    Wak kempreng silap tu 20percent lah hahaha

  • 294 Nuri 11:55 am

    duit ! duit !ada ke belum? klau tak ada kesian bilang duit siling belum habis lagi?Tahun ni byak %nak bagi?

  • 295 Anonymous 12:00 pm

    apa daa tengah bilang duit lagi kah?siling byak sangat ke?mari sini nak tlong

  • 296 ponat..oo 1:16 pm

    Bnk rakyat thailand pon da umum dividen march lepas…nk habaq mai…

  • 297 Wak kempreng 2:02 pm

    Bank rakyat kemboja pon udeh dopek.. gumana ini. Kumaha

  • 298 Anonymous 5:21 pm

    Assalamualaikum para pelabur BR……
    Risau tak menentu sda kita…..menunggu dan menanti sesuatu yang tak kunjung2 ni…harapan setinggi gunung everest sda,,marilah kita berdoa agar dipermudahkan pengagihan hak kidan dipercepatkan hak kita dan mudah2an percent dividen dan bonus lebih tinggi berbaloi dengan penantian kita yang begitu lama,,

  • 299 Anonymous 5:47 pm

    aaminn

  • 300 Anonymous 5:11 pm

    Ape dh jadi senyap sepi dh kena langgar garoda ke?

  • 301 ponat..oo 5:17 pm

    Nk nanti sampai bile…

  • 302 Ayoh Nik 7:32 am

    Deviden lambat dapat.
    3 april dh tolak ANNUAL FEE
    cepat pulak tarik duit org.
    Mana ketelusan BR ni.
    Klu ditanya mesti cakap..itu system yg tarik…habistu system tu sapa yg buat..
    Wow ….jom tebus balik saham..

  • 303 Ayoh Nik 7:34 am

    Alahai…
    Deviden lambat dapat.
    3 april dh tolak ANNUAL FEE
    cepat pulak tarik duit org.
    Mana ketelusan BR ni.
    Klu ditanya mesti cakap..itu system yg tarik…habistu system tu sapa yg buat..
    Wow ….jom tebus balik saham..

  • 304 Anonymous 9:32 am

    tahun ni tak ada dividen ke? ADA CAKAMLAH TAK ADA PU CAKAP LAH
    JANGAN DIAM JE…..

  • 305 Anonymous 9:36 am

    tahun ni tak ada dividen ke? ADA CAKAPLAH TAK ADA PUN CAKAP LAH
    JANGAN DIAM JE…..

  • 306 ponat..oo 5:58 pm

    Bnk rakyat udah kene penyakit misteri…

  • 307 Anonymous 6:15 pm

    Sk Sb tum ada tujuh esa

  • 308 oh! 8:32 am

    yg penting lps dpt dividen,msk duit dlm tbg hj…halal n zakat 2.5% dh ditolak…klu pelaburan epf(kwsp) & asb xtntu halal n kena kira n byr sndri zakat 2.5%…

  • 309 kecewa dgn br 9:23 am

    btl ke nk jual blik saham kna tggu 3 ke 6 bulan..500 je pn..aduahai

  • 310 Amr. 10:21 am

    Cakap le apa pun klau duit dh ditiadakan oleh tangan2 tertentu..akn mnunggu je lah jadinya..faham Dan sedar..

  • 311 Anonymous 12:00 pm

    Smpi abis bln 4 ni klu xde lg mmg penipu la dia….

  • 312 Nuri 1:08 pm

    Tahun yg suram bagi ahli2 br.Kesian kat diri sendirin.

  • 313 Anonymous 3:12 pm

    Dah kena virus diam agaknya. Merebak dari kes tertentu, diam…

  • 314 gila_dividen@Bank Rakyat 8:17 am

    MANA DUIT RM 15,000 AKU NIH….main sorok2 plak..

  • 315 Anonymous 8:36 am

    Aku dh muaklah dh termuntah2 xtertahan….hwweekkkk….

  • 316 Nuri 11:23 am

    gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  • 317 Nies 11:58 am

    Baru kejap ni Den call BR bhgn Saham tu x angkat … 2 kali…knpa tu agaknya ye.

  • 318 Anonymous 2:26 pm

    mkn tapai lah

  • 319 Anonymous 4:45 pm

    Jgn TGN ghaib puaka yg tempat, sudah

  • 320 Ayoh Nik 8:34 pm

    Kebanyak saham 500 je…tp ada saham yg hampir 5k..7k..10k pun ada..itu cfm ..

  • 321 Ali 8:36 pm

    Pakat jual saham

  • 322 Ali 8:37 pm

    Dah tak boleh pecaya dg BR

  • 323 Ali 8:51 pm

    BR DAH TAK BOLEH PECAYa lagi

  • 324 Anonymous 8:53 pm

    Srtyhhhccdxvbniyrfvfwad wad

  • 325 Jiwa kacau 9:57 pm

    Sabooo pok cik

  • 326 Jiwa kacau 10:02 pm

    Saya dah tanya HQ BR.
    Akan diumumkan selewat lewatnya pada 20/5/17 semasa mesyuarat Agung nanti….
    Dividen blm di approve olh Bank Negara lg.
    Harap bersabar ya……..

  • 327 Saka Emas 11:01 pm

    Camne nk bg saka mkn ni… duit x masuk lgi… tambah sebulan lagi 20.5.17? Kang htr saka ke BR kang aaaaa

  • 328 Wak kempreng 5:27 am

    Abe bogoh kah anggeng

  • 329 Ali 11:20 am

    Br

  • 330 Ali 11:22 am

    Bogoh

  • 331 lan 11:49 am

    apasal lambat sangat nak umum dividen bank rakyat bagi tahun berakhir 31.12.2016?

  • 332 Anonymous 12:06 pm

    Mmg saja nk perlambat2… meka bkn xtau smua pelabur dh dahaga sgt2 mcm cacing kepanasan….

  • 333 Wak kempreng 12:28 pm

    Sy baru sj telp bnk rakyat. Ibu pjbt kuala lumpur. Jawapannya tak tau lg. Tunggu sj pengumaman di akhbar. Jawapan paling benganggggg

  • 334 kk 12:57 pm

    b

  • 335 Wak kempreng 3:24 pm

    Kpd kk. Kok komen kk. Opo seng kk. Kucing kurap opo?

  • 336 Zackey 5:15 pm

    BR bi apahal lak. Dah jadi macam 1MDB ke akaun takleh odit….aduhai melayuku…

  • 337 Zackey 5:17 pm

    BR bi apahal lak. Dah jadi macam 1MDB ke akaun takleh odit….aduhai melayuku…banyak sangat ke masalahnya BR ni…dah nak tutup tahun kewangan 2017 dah nih…bankrup ko???

  • 338 kaciwa.. 8:17 pm

    Asdrsdrefrsa

  • 339 Ali 8:48 pm

    25%

  • 340 Anonymous 11:34 pm

    Siapa gerangan yg punya angkara ini???????????????????

  • 341 Anonymous 12:33 am

    Sabo je la BR ni

  • 342 Iban Si Alley Ket 9:03 am

    Teiyik Kushiiiinnggg pnyer beng negeri arouubbb

  • 343 Ali 12:18 pm

    Hryùjgg

  • 344 Jiwa kacau 12:48 pm

    Bkn salah BR tapi Bank Negara yg tak nak approve dividend yg BR bg proposal tu…. Skrg ni tgh tunggu approve Bank Negara ja

  • 345 Jiwa kacau 12:49 pm

    BR dah hantar proposal tu pada 31.3.17

  • 346 Anonymous 3:35 pm

    dr dulu snyap sunyi, buat pekak je skg semua nk main kunda-kundi..org ni salahkan org tu, org tu salahkan org ni, ni la negeri tumpah darah wakhang…

  • 347 Wak kempreng 5:02 pm

    Opo sih. Kom amban dino germeng waeee. Seng sabar tohh.

  • 348 Anonymous 6:55 pm

    Mana si moon. Ini dah habis bln 4. Minggu dpn masuk bln 5. Tak umum pon dividen. He he. Km nk keno cunat ni…

  • 349 Nies 7:28 pm

    Ha ha hi hi… Moon moon

  • 350 Anonymous 9:18 pm

    Ada 2 orang lagi yg nk kena tu sibomo dng anak didik dia..

  • 351 Anonymous 10:10 pm

    Mana bomoh n sahabatnye. Telek copekkkk

  • 352 SERANGGA 10:25 pm

    Salam untuk semua sahabat, Kita tunggu sampai esok,, Jumaat 28 April 2017. Jika pengumuman tidak dibuat juga, bermakna dekat raya baru nak dapat(sebagai duit raya).
    .

  • 353 Apai 10:27 pm

    Rasa rasanya tahun ni taada kit dividen bro. Guna untuk prepare Pru 14 kot. Nasib la abang abang semua

  • 354 man 11:09 pm

    Apa yg aku mintak jauhkan ialah janganlah ada tangan2 ghaib. Kalau BRIM tak dapat, taklah menjadi kesalahan sangat sebab duit tu duit kerajaan. Dia tak nak bagi, nak buat macam mana.
    Tapi ini duit kita, jangan ada sape2 yg cuba rompaknya. Sekarang dah rasa pelik dah ni, dah nak masuk bulan lima .Jangan cuba buat kelakar, ia tidak lucu!!!!

  • 355 mie 12:10 am

    bank rakyat pun dah nk bankrap ni dividen pun tk leh nk bayar lg ni dah nk msuk dln 5.bleh doh nk tutup akaun n kluar drp bank rakyat ni.

  • 356 mie77 12:12 am

    bank rakyat pun dah nk bankrap ni dividen pun tk leh nk bayar lg ni dah nk msuk dln 5.bleh doh nk tutup akaun n kluar drp bank rakyat ni.

  • 357 Jiwa kacau 7:11 am

    Kan kita dah bg tahu sblm ni…….
    Cuba baca balik kat atas tuh

  • 358 Anonymous 8:33 am

    Buat semua plabur br. Jangan risau. Ekonomi malaysia stabil. Malaysia bolehh. Itu sbb rakyat hidup selesa. Harga barang ok. Mata wang ok. Semua ok. Tahniah pd kerajaan malaysia. Negara lain puji sangat kat kerajaan malaysia.

  • 359 Anonymous 10:02 am

    Amarika lagi sgt2 memujinye…

  • 360 Ali 10:28 am

    KO…

  • 361 Ali 12:35 pm

    Kai

  • 362 SERANGGA 2:02 pm

    Jumaat 28 April, sebelah petang ni, aku nanti penuh debaran pengumuman dividen dan bonus BR 2016.! ……ha…ha….( Janganlah hampehhhhh)…

  • 363 Nies 3:23 pm

    Ada apa2 berita tak..tlg update ye.

  • 364 Jiwa kacau 3:56 pm

    Saya dah tanya HQ BR.
    Akan diumumkan selewat lewatnya pada 20/5/17 semasa mesyuarat Agung nanti….
    Dividen blm di approve olh Bank Negara lg.
    Harap bersabar ya……..

  • 365 SERANGGA 5:45 pm

    Thanks to Jiwa Kacau, cuma agak terkilan dengan HQ BR, yang tidak memberi respons meyakinkan kepada rungutan pelabur sejak awal Mac lagi.Saya rasa BR ada menyimpan masalah besar.

  • 366 LULA 6:10 pm

    Kenapa bank Negara x approve banyak sangat ke dividen nya.Nampak gaya Gabenor Bank Negara yg baru ni nak main tarik tali ke dng kita semua.Selama ni Bank Rakyat x pernah mengecewakan kenapa tahaun ni jadi mcm ni

  • 367 Wak kempreng 6:34 pm

    Info terbaru. Dividen tahun ini 16persen. Sekian.

  • 368 mizie 6:50 pm

    Lau setakat ckap 16 persen xde buktinya xde guna…bank rakyat skrng bnyak cong…..takot ke nak bersuara semua ahli bank rakyat…jngn nak salahkan bank negara la..bulan 1 n 2 buat apa..knapa xbuat kira2…nie semua politik….

  • 369 Anonymous 7:15 pm

    Br kena telus (beritahu kepada ahli) sebab2 jadi kelewatan sebegini..kami semua nk tahu..

  • 370 Anonymous 9:13 pm

    i dont know

  • 371 Anonymous 9:52 pm

    Makin berganti tahun makin lambat pulak mesuarat agong nye dri bulan 3 kebulan 5 nti tahun depan bulan berapa pulak..oo mmg betul kacaulah jiwa ni..

  • 372 Jiwa kacau 10:05 pm

    Ala… Tak kan tak tahu yg MB BR yg lama dah buat kerja… Tuuuuuuuuuttttt pd BR dan dah kena pecat. BR baru dpt MB yg baru pada tgh bln 3 baru ni…. Jadi dia org kena setup balik financial yg dah ter…….. ………

  • 373 Jiwa kacau 10:17 pm

    Saya sendiri pun tak sabar nak tunggu duit div BR sbb nak byr hutang…….. Tapi nak buat mcm mana….. Kena tunggu jgk lah….. Buat² tak faham jalah

  • 374 Anonymous 12:18 am

    Macam tunggu buah tak gugur je

  • 375 Ali 1:14 am

    Pakat2 jual balik

  • 376 Nies 8:41 am

    Mesyuarat Agong BR 20/5 ni .. Ahli biasa blh datang ke.. siapa tahu tlg update

  • 377 Wak kempreng 10:10 am

    Ahli denger pengemuman di tv je.

  • 378 mizie 2:14 pm

    Mcm hmpeh sekrng bank rakyat….enth dah hbis duit div di songlap…eset negara kat Jepun dah di jual…bank negara dah xde duit nak bayar dividen…Semua nya politik n menuangkan tempolok sendiri…pakat2 ramai2 jual semua saham pas masuk dkat asb..biar bank rakyat lingkop terus…ahli bank rakyat pun xberani nak bersuara kat tv tok bg thu hal sebenar……

  • 379 Wak kempreng 4:32 pm

    Sabak naa…..istifarr. yng banyakk

  • 380 Anonymous 6:16 pm

    Seng sabar yo. Kito tunggu sampek 20/05/2017 opo cerita. Wak Kempreng tolong doa seng akeh

  • 381 Wak kempreng 6:26 pm

    Yo tak dungoneh. Robbana atina fiddunya hasanah wafil ahiroti hasana. Waqina azabannar.. aaminn ya robbal alaminm

  • 382 Ali 6:31 pm

    Pakat2 jual balik saham br..

  • 383 mie 7:01 pm

    Boleh jual doh saham bank rakyat n smua duit dlm bank rakyat pun boleh doh wat tubit smua n masuk dlm bank lain

  • 384 Anonymous 7:50 pm

    fikir masak masak

  • 385 Apai 11:29 pm

    Dua tiga ratus tak mengapa. Ini Kita punya share puluh ribu . Dividen taada berita. APA Ni . Kalau dalam forex pun satu hari bank rakyat labur pun keuntungan dia lebih 20% sehari takkan la nk bayar dividen penyimpan pun susah. Jangan jangan in pasal politik atau kena songlap ni

  • 386 Yusmi 12:24 am

    Kepada sesiapa yg berminat untuk tambah saham BR boleh hubungi 0179173562….kod area kuantan….

  • 387 Anonymous 6:57 am

    Bley blah

  • 388 Wak kempreng 7:21 am

    Arek blh duren opo. He he. Seng sabar. Oleh oleh mengko dividen neh.

  • 389 Anonymous 8:32 am

    Nyog ora ngerti…

  • 390 Anonymous 12:18 pm

    Wes susu nek nunggoni ki, sampek jamuren

  • 391 Wak kempreng 1:03 pm

    Piye meneh lho. Ono hikmah niehh

  • 392 Mr. Tapai. 1:48 pm

    Tahun ini semua mkn tapai….

  • 393 Ali 6:04 pm

    P£¥₩€£₩¥$$/$

  • 394 Nuri 6:48 pm

    hari ni mkn tapai esok
    mkn pasir

  • 395 Mr. Tapai. 10:20 pm

    Itulah malaysia negara ku….

  • 396 M. Rajaglobal. 6:34 am

    Selamat hari buruh. Jd buruh lah kita ….

  • 397 Anonymous 8:56 am

    Bangsa melayu xblh jdi buruh selamanya kena bangkit berusaha kuat, banyak buat harta, banyk melabur supaya jadi karaya raya dunia serta akhirat..

  • 398 Anonymous 9:27 am

    melayu lupa daratan

  • 399 Anonymous 10:13 am

    kompom ada masalah…. sapo nak boli den nak jua sumo yg den ado
    den nak masuk tabung aji balek…

  • 400 Anonymous 11:03 am

    Selama ni tak ada masalah. Tapi kenapa setahun dua ni bermasalah?

  • 401 Anonymous 11:06 am

    Selama tak ada masalah pun. Kenapa setahun dua ni macam macam hal

  • 402 Anonymous 11:59 am

    sesiapa nk jual saham br. telp sayo hp 014 dail dail tak dpttt

  • 403 Mantoba 2:30 pm

    Sabar Noh…sbb nk bagi 20%…bn tgh teliti tu cadangan br …saw Noh bulan Mei ni cnfm umum .. buat belanja raya.

  • 404 Anonymous 3:00 pm

    Br nk bg dekat2 raya kot

  • 405 Ali 3:53 pm

    Wat pa nak poning palo..pakat2 jual saham br..masok saham lain

  • 406 mie77 1:34 am

    nk jual pun keno 2gu sebln bru bleh 500.pngurasan tk kemas.

  • 407 Park joo boong 6:37 am

    Kawan kata melayu suruh melabur. Tp mcm mn nk semangat melabur. Asyek keno koncing ajo.

  • 408 Anonymous 8:12 am

    Kesian kawan ni jgn melabur satu tmpt je. Kita kena buat berbagai2 pelaburan ibarat kata org putih “don’t put all your eggs in one basket” jdi klu satu terpecah yg lain masih selamat

  • 409 wong jowa 9:25 am

    harap pagar. pagar mkn padi

  • 410 Ekzos Bocor 12:08 pm

    Dia orang nak untung berganda la tu…2 bulan delayed..masyukk interest banyak..kita tenganga mulut nak dapat dividen seciput

  • 411 setia menunggu 1:34 pm

    BR hampehhhh

  • 412 Anonymous 2:28 pm

    Simpan duit cmni mmg untung ciput…tula sbb bangsa cina xmau di lbh suka berniaga..duit 1enggit setaun leh untung 100enggit…untung 1000%

  • 413 man 9:09 pm

    Menunggu pengumuman tarikh bayar dividen ni sama macam tunggu pengumuman tarikh PRU. Hanya orang tertentu saja yang tahu. Tarikh sudah ada tapi dirahsiakan kerana ada agenda tersembunyi. Tentu ada rancangan yang telah diatur. Kalau beginilah keadaannya, semua pelabur janganlah letakkan harapan yang tinggi. Keputusannya pasti akan mengecewakan. Kelewatan ini adalah kerana mereka sedang memikirkan samada nak bayar atau tidak atau berapa peratus yang patut dibayar 5% @ 8%. Bank ini walaupun namanya Bank Rakyat, tapi ianya dikawal oleh kerajaan. Sebab tu masa pengumuman dividen akan ada bersama seorang menteri..Walaupun untung banyak, tapi nak bayar dividen sikit, nak buat macam mana. Adalah tu rancangannya….

  • 414 man 9:15 pm

    Tapi perlu diingat, duit ni adalah duit kita. Bukan hadiah, sagu hati atau BR1M. Sebarang penyelewengan dalam pengagihan dividen ni adalah merupakan satu bentuk penipuan. Jangan jadikannya sebagai skandal terbaru dalam negara ni.
    Berapa ramai yang menaruh harapan terhadap dividen ni walaupun nilainya tidaklah sebnyak mana. Berbagai rancangan telah diatur, belanja anak belajar, persediaan raya. Begitu ramai yang akan kecewa.

  • 415 SERANGGA 10:15 pm

    Masa kini segalanya mungkin!
    Masa kini siapa yang sangka!
    Tunggu dan teruskan menunggu!
    Entah bila !.
    Entahkan berapa !.
    Entahkan tiada !
    Bank Rakyat terus menyepi bisu seribu bahasa!
    Zaman-zaman indah mungkin sudah tiada…..

  • 416 Park joo boong 6:32 am

    Seng sabay lho. Ada rezeki adalah. Kito wong cilik. Mreko wong gede. Kabeneh pasrah keh nang pengeran waeei.

  • 417 Nuri 9:12 am

    kecewaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Bila lagiiiiiooiooooooooooi

  • 418 3Mei2017 10:03 am

    Cerita lah sikit. mungkin ada yg tahu. Apa masalah Bank Rakyat ni sebenarnya….

  • 419 Ali 11:27 am

    Pakat2 jual saham br..senang cite…tak yah poning palo..

  • 420 BERN H 2:06 pm

    jika ada yang hendak jual saham bank rakyat boleh call saya 0193330108

  • 421 Wak karmin 2:49 pm

    Crito ni gini. Duit dah tak ado. Skrang lg korek lobang lain buat byr dividen. Gitu le kabor nye. Copek dpt lobang copek lah kito dapek

  • 422 Anonymous 3:42 pm

    Wak Karmin…. oleh seko endhi cerito kuwi. Ojo di reko reko

  • 423 Anonymous 4:01 pm

    Tahun ini dalam sejarah…

  • 424 Wak karmin 4:55 pm

    Yo karepe. Ora percoyo yo wes. Angger ora ono masalah tak kan tekan saiki dividen ora metu. Kito nganggo nds lah. Pikir deweh

  • 425 Anonymous 6:19 pm

    Cakap wak tu ade lojiknye,tapi sumbarnye dari mana,sy nk tau kesahihannye….

  • 426 Wak karmin 6:45 pm

    Orak iso ngomong. Mengko dadi masalah.

  • 427 SERANGGA 7:27 pm

    Copek-copeklah Buing Rokyot,
    Lu Boyolah cepuih cukuit.Oreang dok lomo menatiuihnih.
    Hori-hori cucuik koad kat mesuih Atmuih.
    Koad atmuih pong doh nipiih!
    Copek cepuiiih……

  • 428 Anonymous 7:48 pm

    Harap2 minggu ini penantian kita orang berakhir dengan kegembiraan……daaaa lama menunggu ni macam2 sda perkara berligar2 di kepala ooooo….

  • 429 Wak karmin 8:41 pm

    Kulo dpt sms seko bnk rakyat. Akon buka saving acc. Untuk dpt dividen.

  • 430 Ali 10:03 pm

    Brdtclgi

  • 431 Senoip praaq 10:15 pm

    Berkenaan dividen saham bank rakyat ini, apa kita semua pakat tulis luahan dan pertanyaan dalam Facebook bank rakyat dan email surat ke bank rakyat….khasnya ke Pengurus Ibu pejabat di KL

  • 432 Senoi praaq 10:16 pm

    Kita saban hari dok belek-belek berita nak tahu berapa dividen tahun 2016 ini, tapai itulah habukpun tiada!

  • 433 adi 11:01 pm

    Hmmmm…rasanya ada org tu gn dulu kot…buat byar hutang dia…

  • 434 Anonymous 7:45 am

    Tak kan wak karmin dewe seng oleh sms Koyo ngono

  • 435 Wak karmin 8:45 am

    Yo mboh. Aq jujur waee. Rak prcoyo wes. Iki makna neh. Dividen langsung dlebokeh nang acc neh

  • 436 Anonymous 9:27 am

    maknanye sblm ni wak xpernah buka a/ br lg la… itu sbb dia suh buka…mcm kami smua mmg dh ade a/c tu…… nmpk nya wak ini istimewa sikit sbb blh tahu bnyk hal bknn pekara ni…

  • 437 keroteh 9:51 am

    dividen dok dapat lagi kan… abih dah ker.. adoii…

  • 438 Wak karmin 10:33 am

    Sampiyan silap. Kulo wes melabur tahun 2003. Wes suii. Wes duiih acc. Iki sms kon buko meneh. Anehhh.

  • 439 Ali 11:04 am

    Xxxxx

  • 440 Anonymous 11:33 am

    Oo disuruh bukak a/c lagi satu tambahanya…. nk wat ape bnyk2 ahh mumat lah ndasku… tp aq blm dpt surat atau sms gila tu…

  • 441 Anonymous 12:43 pm

    Wak Karmin pernah lungo mekah melaku sikil seko Malaysia?

  • 442 Wak karmin 1:46 pm

    Yo melaku nganggo sikil lho. Moso ngango tangan

  • 443 Dzul Ahmad 2:27 pm

    Tak tau lah tunggu macam buah tak gugur….ini dah bulan Mei tak keluar lagi dividen untuk tahun ni.. Macamana ye, kalau dah ada duit tentu lah dah di umumkan dividen tahun ni, saya rasa duit kita dlm bank rakyat dah elekkkkk.

  • 444 Ali 2:54 pm

    Kkkkķkk

  • 445 wong jowa 3:33 pm

    sabar

  • 446 ILHAM SUCI 5:20 pm

    Kalau saham Bank Rakyat ini ada unsur riba,memanglah tidak kekal selamanya….
    Tuhan lebih mengetahui,………….
    Tuhan juga bisa menghukum……..

  • 447 wong jowa 6:16 pm

    ojo hukum kalo blom ada kepastian

  • 448 Anonymous 6:59 pm

    Malas dh nak tunggu

  • 449 Jiwa kacau 7:12 pm

    Syukur Alhamdulillah…. Penantian yg sekian lama ini berakhir sudah…..
    Besok akan diumumkan dividen kita sbyk 15%…… Dan duit terus ada dlm bank.
    Ramai² lah kita beratur ambil dividen besok ya

  • 450 Anonymous 7:41 pm

    biar btul. sumber dari mn. blom pengumuman . orang luar dh tau. imposible

  • 451 Jiwa kacau 8:34 pm

    😄😍

  • 452 Jiwa kacau 8:36 pm

    Betul lah…. Tak tipu…. Besok dah ada duit div tu 15%

  • 453 Anonymous 9:22 pm

    Eh btl ke ni mcm x percaya je

  • 454 man 9:23 pm

    Wak Karmin tolonglah ya. Kita dalah tengah pening ni, wak ngomong jowo pulak, nngak bias ngerti dehh.

  • 455 Wak karmin 10:15 pm

    Kulo jalok ngapura. Tak dunganeh kabeh murah rejeki. Aaminn

  • 456 b.r civai 12:52 am

    Anonymous tiap2 tahun tggu deviden bank rakyat..tkde duit lain dhke haha

  • 457 Anonymous 5:29 am

    Bukan tiada duit lain, tapi disebabkan sangat2 teruja untuk melihat hasil pelaburan yang besar dibank rakyat ni..sekian t.k

  • 458 Anonymous 6:16 am

    Lagipun duit tidak boleh diapungkan begitu sj,ianye mestilah diperniagakan semula…bnyk ajinda lain yg telah dirancang…

  • 459 Wak karmin 6:38 am

    Angger iki dino orak bner seng diomongi bater kito kuii. Kita sunati manok eeh yo. Awas

  • 460 Anonymous 9:13 am

    Kalau kita tak bayar hutang pinjaman . Bank rakyat akan saman kita kalau bank tak bayar dividen bagaimana pula ?

  • 461 Anonymous 9:18 am

    yo disunati kabeh pengarah urusan neh. men kawos

  • 462 Anonymous 10:14 am

    Kih kih kih Wak Karmin iso ke nyanyi wong tuwek? Kulo ora iso

  • 463 Anonymous 10:20 am

    jiwa kacau. sy ingat awak punya jiwa ada masalah lah. pg ni sy cek di bank. zerooooo. jangan menyusahkan kawan boleh tak.

  • 464 Ali 10:36 am

    Hahaaaaaa

  • 465 Jiwa kacau 11:05 am

    Yeaaaaaa….. Duit dah masuk

  • 466 Jiwa kacau 11:07 am

    Duit dah masuk…… Duit dah masuk…….
    Pokcik kayo

  • 467 Anonymous 11:30 am

    Hampeh…

  • 468 Anonymous 11:33 am

    Nk sodapkn hati jow….

  • 469 Tapral 11:35 am

    Dividen 15

  • 470 Abah Kau 11:37 am

    alhamdulillah….

  • 471 Anonymous 11:49 am

    Alhamdulillah mmg dh msuk jap tdi 14.5% je… sy bru chek guna internet… shukur alhamdulillah saat yg ditunggu dh tiba…. leh wat sujud syukur pas ni…

  • 472 Anonymous 11:55 am

    betul tv3 dah umum dividend bank rakyat pukul 12 tgh tdi…tahniah semua yg dh lama menugu

  • 473 Anonymous 11:58 am

    alhamdulillah aamin ya alloh.

  • 474 Anonymous 12:00 pm

    betul tv3 dh umum kul 12 tgh hari tdi

  • 475 Anonymous 12:01 pm

    Xcukup 15% mungkin mcm tahun lepas la yg 0.05% tu dh ditolak

  • 476 Anonymous 12:46 pm

    Jiwa kacau gua caya sama lu…lu selamat xkena sunat,tahun dpn kita jumpa lg ye, bye bye…..

  • 477 HANIZAM 12:54 pm

    alhamdulillah…..3x

    dapat berita baik di hari jumaat…moga dapat dimanfaatkan sebaiknya oleh semua rakan….tahniah…tahniah…walaupun lambat, janji dapat…

  • 478 AMIRUL NIZAM BIN MOHAMAD ALI 1:46 pm

    dividen vabk rakyat dah masuk hari ini. segala penantian dah berakhir

  • 479 AMIRUL NIZAM BIN MOHAMAD ALI 1:47 pm

    dividen bank rakyat dah masuk hari ini. segala penantian dah berakhir

  • 480 hanafi 2:23 pm

    ada yang berminat nk jual saham bank rakyat ke? boleh pm saya 0193330108

  • 481 Anonymous 2:50 pm

    Dah 2 tahun iaitu tahun lepas dan tahun ni… div yg patut dibayar tu tak sama jumlah dengan duit yang terima… umpamanya tahun lepas div diistiharkan 13% tapi dibayar hanya 12.5%.. tahun ini pula diistiharkan 15% tapi dapat duit hanya lebihkurang 14.5%…. ketelusan br amat dikesalkan… gebang je lebih.. lebih sudu dari kuah..

  • 482 Anonymous 3:19 pm

    Yg 0.05% tu kemana, suka2 je nk amik duit org, xde ape2 bincang pn tau2 dh lesap

  • 483 setia menunggu 3:27 pm

    15% syukur alhamdulillah

  • 484 Saka Emas 3:53 pm

    Ok dah…. dah boleh delete dah topik ni… tahun depan ketemu lagi hahaha…. sang saka pun dah boleh bg makan dah…. slurpppppp

  • 485 Anonymous 4:36 pm

    You all kelabu asap ke atau tak tahu kira dividen yg dpt tu bkn 15% tapi 14.5%… org melayu ni senang betul kena kelentong..matematik pon xpas…melayu kena kelentong dek melayu jgk…apa akan jadilah sudahnya nasib org2 melayu ni nanti…

  • 486 SERANGGA 4:51 pm

    Kepada semua rakan yang melayari blog ini ,saya SERANGGA mengucapkan ribuan mohon
    maaf zahir dan batin dan selamat berbelanja ,Tahniah kepada BR ,kepada penama Jiwa Kacau
    terima kasih kerana sering memberi info dan menghubungi HQ dan menyampaikan maklumat yang tepat,JUMPA LAGI TAHUN DEPAN.

  • 487 gila_dividen@Bank Rakyat 7:46 pm

    YAY!!RM 15k DAH MASUK!!
    BOLEH BUAT BELANJA SUNAT @jiwakacau @moon @serangga @anonymous SEKALIAN.. =)

  • 488 Man 11:34 pm

    Wak Karmin, Jiwa Kacau dll, terima ksih semua kerana meriahkan suasana di sini. Alhamdulillah, Kadang2 kita saje2 nak provok Bank Rakyat.

  • 489 Wak karmin 8:06 am

    Yo alhamdulillah. Kabeh neh wes beres. Tp awas yo. Ojo lali sodakah. Eleng ambek yng lebeh susah . Pengeran seneng ambek wong seng sodakah. Aamin

  • 490 Anonymous 11:50 am

    Wall Karmin…jgn ckp bahasa jerman…satu sya x faham…kihkihkih

  • 491 Sabar 2:33 pm

    Alhamdulillah dah declare bonus 15%ptg smlm….pnantian utk 2017 dah berakhir…😉😉😉

  • 492 Nies 2:55 pm

    Knpa BR umum 15% tapi byr 14.5% je. Sapa tahu tolong update

  • 493 Wak karmin 5:03 pm

    Wes dikeei 15 persen. Nerimo waee lah. Bersyukur. Disodokah keh sitik. Istifar kang.

  • 494 Nies 5:15 pm

    Apo tu Wak Eden x faham la

  • 495 Anonymous 6:15 pm

    Kekurangan 0.005% bukan sikit wak jgn nk dibuat kelakar,bg org yg bnyk melabur perbezaan ini akan jdi jumlah yg besar..br jgn berdiam diri dia kena jelaskan
    Tak mau berulang lg spt tahun lalu..tak mau tipu2, tak mau sorok2..tau mau tiap2 tahun jdi tradisi…

  • 496 Nies 6:27 pm

    Mai la kita pakat2 komplain kat FB BR

  • 497 Anonymous 6:56 pm

    Mmg boleh sbb dia asik membuat hal lepas satu hal,satu hal lg…tak telus…

  • 498 Anonymous 7:50 pm

    kulo manut waee. nerimo opo seng sikeeeiiil. syukur mbek pengeran

  • 499 Anonymous 1:06 am

    .
    Aq ora’ niat arek ngasut tapi ikilah sakbeseree….0.005% sing ora’ dibayar kuee podo kambik limolas juta loo…ojo main2 akih bangeti….kok kita tiampusi wong orip2…

  • 500 Wak karmin 9:20 am

    Yo wes. Niat sodokah waeee. Mudahan dikeeeiii ganjaran ambek pengeran kang.

  • 501 Anonymous 4:45 pm

    Dah masyukkk belum

  • 502 hanizam 10:01 am

    assalamualaikum dan salam 15%….

    untuk pengetahuan rakan dalam ni, 0.5% tu bukanlah BR ambik balik, tapi dimasukkan dalam tabung amanah pendidikan dan kebajikan yang BR dah lama buat….dengan dana inilah dapat membantu pelajar2 sekolah yang susah dan juga lain2 bantuan….

    benda ni dah lama dibuat….oleh itu, janganlah tuan2 sangsi 0.5% ke mane perginya….anggaplah sebagai jariah tuan2….tapi kalau ada pertikai juga, terpulanglah sebab duit masing2…saya tak boleh nak komen ape….dari dulu masa dividen diberikan surat dan ditebus di bank pun dah tulis siap2 0.5% tu kemane perginya….

    sekali lagi anggaplah sebagai jariah akhirat tuan2, tak rugi ape pun….

    wassalam…

  • 503 Anonymous 11:42 am

    Tapi kenapa sampai 0.005% bersamaan rm15 juta… tu banyak sangat tu… tak boleh ke amik kurang dari itu…0.002%_. biar sedekah sedikit tapi dengan hati yang ikhlas… kita sini pn terkial2 dng kos sara hidup yg melambong2 ini tiap2 tahun 15 juta nk sedekah…nak salur bantuan ape ke ni smpi begini pnya bnyk mak datok….

  • 504 Anonymous 12:04 pm

    Dulu2 saya masih ingat lagi janji tolak rm10 je tak de lah sampai mcm ni punya banyak……
    Bukan tahun ni je tahun lepas pun sama….dan mungkin tahun2 seterusnya…..
    Ini mesti ade ajinda disebalik potongan ini…..

  • 505 Wak karmin 12:14 pm

    Oh alaaaaa. Kok orak puas hati waeeee. Manuso manuso.

  • 506 Wak karmin 12:19 pm

    Alloh berfirman. Tidak akn rugi orang bersedekah. Kiranya ia ikhlas aku tambah lg rezekinya. Aaminn

  • 507 Anonymous 9:19 pm

    Wak karimon ni darah dh sejuk asik mengalah je….org tu untung berbilion2, kita dhlah dpt ciput lg kena tolak lg…. itu pun wak nk terima bulat2….org islam mesti tegakkan kebenaran…

  • 508 Wak karmin 11:23 am

    No komen. Opo pon wak bersyukur apa adanya . Aaminnn

  • 509 HANIZAM 4:31 pm

    kalau tak silap keputusan 0.5% tu diputuskan dalam mesyuarat AGM…bukan boleh BR suka2 yang ambik….(info ni kalau salah mohon maaflah ye)….

    takpe tuan2, moga bertambah rezeki kita…kalau tuhan nak bagi rezeki tu bukan dalam bentuk duit je….kadang dalam bentuk kesihatan, kelapangan, kesenangan urusan, dan macam lagilah kemurahan yang kita dapat walaupun tak sama ( bahagian masing2)….

  • 510 Wak karmin 9:45 pm

    Bater kabeh. Kito tutop cereto yo. Nyambong meneh awal tahun ngarep. Selamat nyambut bulan poso sediluk meneh. Bulan penuh rahmat.

  • 511 Nurul 2:48 pm

    mcm mne nk check dividen bank rakyat?

  • 512 Anonymous 10:13 am

    Subhanaulloh. Tak kn itu pon tak tau. Imposible

  • 513 Seri long 6:09 am

    Cibai BKR….

  • 514 yahya 10:57 am

    apa dh jadi ng BR .. walaupon sikit deviden nya itu hak pelabur .. jgn sampai org dh tak percaya lagi pengurusan BR.

  • 515 yahya 10:58 am

    BR .. bagussssssssssssssssssss.

  • 516 mario 3:53 pm

    Salam sejahtera..saya nak jual saham bank rakyat saya yang ber nilai rm726,..
    Siapa tahu jika berlainan cawangan antara akaun penjual dan akaun pembeli ada masalah ke sistem pengurusan pindahan dari bank rakyat?tq

  • 517 mario 3:55 pm

    Jika sesiapa ada yang nak beli saham saya yg bernilai rm726 ni,whatsapp saya 0195145657..tq,

  • 518 Senoi praaq 9:21 am

    En. Mario saya hendak beli saham tuan, rm berapa mau jual,..Tuan kena hubungi bhg keanggotaan bank rakyat di ibupejabat dgn menyatakan persetujuan memondahkan saham itu kepada pembeli. apabila dah selesai perpindahan saya kan bayar harga saham tuan itu. No ahli saham anda dan yang beli kena diberitahu dalam surat tersebut.
    no wsap saya 0139791552

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini