Cuepacs Care Skim Insuran Takaful untuk Penjawat Awam? Berbaloi atau Tidak?


Cuepacs Care Skim Insuran Takaful untuk Penjawat Awam? Berbaloi atau Tidak?

Cuepacs Care

Antara sebab kalangan ramai kalangan daripada rakyat Malaysia memilih untuk menyertai penjawat awam adalah kerana menikmati pekhidmatan perubatan dan rawatan terbaik di hospital kerajaan tapa sebarang bayaran atau pun PERCUMA.

Ini antara kelebihan dan faedah yang hanya dinikmati oleh kakitangan kerajaan. Cuma kekurangannya adalah adakalanya rawatan yang diingini tidak dapat disegerakan sehingga terpaksa menunggu tempoh yang lama dek kerana doktor pakar yang ada lebih banyak berkumpul dan berkampung di hospital swasta.

Malangnya, apabila bercerita untuk mendapatkan rawatan dari doktor pakar di hospital swasta pastinya caj harga yang dikenakan sangat mahal, tidak berpadanan dengan gaji dan elaun yang diterima kakitangan awam.

Oleh sebab itu, Cuepacs Malaysia telah mengumumkan satu berita gembira kepada penjawat semua yang mana melalui kerjasama phak Cuepacs dengan syarikat insurans seperti SUN LIFE Malaysia Takaful Berhad dan juga Medicare Assistance Sdn Bhd melancarkan satu skim insuran penjawat awam yang dinamakan Program Takaful Penghospitalan dan Pembedahan CuepacsCare atau lebih mudah dikenali dengan nama Cuepacs Care.

Butirannya ada di bawah ini..

Semak Apa Yang Ditawarkan oleh Cuepacs Care

Perkara Pautannya
Senarai Panel Hospital atau private Hopistal KLIK SINI
Cara Bagaimana Guna Kad Cuepacs Care KLIK SINI
Manfaat Perlindungan dan Rawatan KLIK SINI
Jadual Pembayaran dan Daftar Permohonan SEMAK SINI

Berita Semasa boleh simpulkan di sini disebalik manfaat yang ditawarkan oleh Cuepacs Care ini. Antaranya ialah :

  1. Sudah pastinya apabila kita bercerita mengenai insuran adalah persediaan dan perlindungan di masa hadapan yang mana mengurangkan beban anda untuk menerima rawatan pada kos yang tinggi tetapi hanya perlu bayar yuran pembayaran bulanan yang minima
  2. Panel hospital swasta oleh Cuepacs Care tidaklah segah seperti panel dari Prudential PRUBSN
  3. Boleh dikatakan agak mudah untuk berurusan walaupun dengan hanya melalui telefon
  4. Seperti insuran takaful yang lain, urusan dengan pihak hospital masih memerlukan anda membayar deposit. Walaubagaimanapun ia bergantung kepada bagaiamana cara anda berunding dengan pihak hospital mengenai jumlah deposit yang perlu anda bayar
  5. Caj bulanan yang dikenakan agak berpatutan

P/S : Bagaiamna pula dengan anda? Berita Semasa ingin membuat sedikit survey mengenai responbalas anda sepanjang menggunakan

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

1.6 Juta Kakitangan Awam, 10 Ribu Pekerja Kontrak Kerajaan Tidak Diberhentikan. ... 1.6 Juta Kakitangan Awam, 10 Ribu Pekerja Kontrak Kerajaan Tidak Diberhentikan. Malah Naik Gaji Lagi! Terima kasih kepada bantuan daripada rakyat termasuk ibu bapa, golongan pencen, kanak-kanak, ...
{ 15 Komen Bernas di Berita Semasa… add one }
  • 1 pemerhati 4:56 pm

    kerajaan masih tidak melihat keperitan gaji kakitangan swasta hinggakan hanya sebilangan yang mahu bekerja dia sektor swasta bawahan.

  • 2 hakikat 5:00 pm

    hasil kajian yang aku lakukan sepatutnya gaji kakitangan swasta lebih dari dua kali ganda dari sekarang. kajian yang aku lakukan termasuk dari pendapat pihak Bank di malaysia.

  • 3 Anonymous 5:24 pm

    Rasanya ada yg berminat dn ada yg tak berminat dgn skim ini.Mungkin Cuepacs dah tambah KPI mereka?

  • 4 Anonymous 5:26 pm

    Cuepacs perlu meneruskan semakin elaun 2 yg lama yg tak disemak semoga menjadi kenyataan adalah diharapkan..

  • 5 Anonymous 5:37 pm

    Income negara tentunya meningkat berbanding cukai sst atau cukai jualan dahulu krn tujuan perlaksanaannya adalah nk tambah dana/hasil so tentu harga brg akn lbh meningkat/mahal, kalau tidak dari mana datangnya wang tersebut.Itu hakikat sebenar yg tak blh ditolak.Betul ?.Klu di hapuskn gst mmg blh tabik.tq

  • 6 Anonymous 5:26 pm

    Cegahlah kemungkaran dgn tangan,klu tak kuasa dgn lidah atau sekurang2nya rasa benci dlm hati (rasa benci di dlm hati ini adalah selemah2 iman).Dikatakn org yg sdg berzina itu tiada iman masa tersebut.Nauzubillah.Sabda nabi sampaiknlah drku walupun sepotong ayat. Kita juga hendaklah bersyukurlah kpd Tuhan dan berterima kasih pd manusia atas kebaikan dsbgainya yg kita perolehi.

  • 7 Anonymous 5:29 pm

    Kakitangan kjaan jugak adalah pelanggan kpd agensi2 lain dlm kjaan dn swasta

  • 8 Anonymous 3:17 pm

    Klu pa senang tempiasnya akn kena pd pihak swasta jugak

  • 9 pangkah dacing 6:12 pm

    sememangnya manusia yang berkuasa membuat keputusan bagaimana dan ke mana hasil mahsul yang terhad dari khazanah negara dibelanjakan, turut menentukan kesan membelanjakan wang negara.. keputusan yang dibuat sememangnya tidak mungkin sempurna pasti ada kelemahan cacat celanya.. bila keputusan yang dipilih untuk boros berbelanja dalam satu sektor, maka pastilah ada sektor yang perlu berkorban untuk berjimat cermat.. ye la kan hasil mahsul terhad dengan hutang hampir mencecah 1 bilion ringgit.. cuba tepuk dada tanya diri sendiri, kita memang selesa dengan dasar kerajaan sedia ada.. suka atau tidak suka itulah yang terjadi.. mana mungkin kita nak harapkan keajaiban daripada keajaiban sedia ada.. syukur dan redhalah malaysia masih aman. tak suka duduk malaysia, pergilah pindah negara lain.. pergilah simpan duit di negara lain.. pilihan ada di tanganmu sayang. btw, saya akan tetap setia menyokong parti barisan nasional dan tak menyesal pangkah lambang dacing di kertas undi.. hanya bn yang boleh diharap.. nak rasa malaysia jadi huru hara, bagilah pakatan harapan perintah.. habis segala dasar ditukar tunggang-terbalik dengan radikal. mati sakit jantung dibuatnya.. nak tau apake benda yang mereka mambu ubah dasar jika perintah federal?? kutip cukai dari apa yang korang tak sangka akan dicukai.. k fine memang gst dihapus tapi cukai yang lagi dasyhat akan dikutip.. tau sangatla mereka ni dilobi oleh siapa. bahasa melayu akan dihina sebagai bahasa orang bawahan.. bahasa mandarin mesti dipelajari untuk kegunaan rasmi.. actually bahasa inggeris akan dipertahankan oleh kapitalis yang taknak jatuh rugi. tapi ingat bahasa mandarin no.1 tau.

  • 10 Anonymous 3:23 pm

    Bertaqwalah….Sesungguhnya orang yg paling mulia ialah yg paling banyak/tinggi akn taqwanya

  • 11 Anonymous 3:28 pm

    Org yg akn rugi/rugi di akhirat ialah yg banyak mengumpat dan memfitnah org lain sbb pahala yg dia ada akn diberi kpd org yg diumpat/difitnahinya…nauzubillah dn akn kemungkinan menjadi muflis andai pahalanya habis, jika ini ia terpaksa mengambil/pikul akn dosa org yg diumpat/difitnahinya.Nauzubillah

  • 12 Anonymous 3:30 pm

    Org yg akn rugi/rugi di akhirat ialah yg banyak mengumpat dan memfitnah org lain sbb pahala yg dia ada akn diberi kpd org yg diumpat/difitnahinya…nauzubillah dn akn kemungkinan menjadi muflis andai pahalanya habis, jika ini berlaku ia terpaksa mengambil/pikul akn dosa org yg diumpat/difitnahinya.Nauzubillah

  • 13 Anonymous 3:34 pm

    Jgn kamu berdengki antara satu sama lain krn dengki itu akn memakn pahala kamu spt api dlm sekam.Nauzubillah.Berlumbalah masing2/kita ke arah kebaikan.

  • 14 Anonymous 3:36 pm

    Ingatlah Tuhan Rabbul’alamin bnyk2 dn beramallah seikhlas mungkin/Ikhlas

  • 15 azmin ali teringin aiskrim 6:42 pm

    kaan best dapat aiskrim.. mm yummy..

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini