Daftar Borang Permohonan Skim Myhome Rumah Mampu Milik. Bantuan Subsidi RM30,000


Daftar Borang Permohonan Skim Myhome Rumah Mampu Milik. Bantuan Subsidi RM30,000.

Ramai yang mengeluh dengan gelombang kenaikan harga rumah hari ini. Akhirnya…

myhome

Akhirnya dalam pada usaha pihak kerajaan Malaysia mahu membendung ledakan kenaikan harga rumah dan ketidakmampuan rakyat Malaysia yang berpendapatan rendah beli rumah pertama, kerajaan tawarkan bantuan beli rumah pertama yang berbentuk bantuan subsidi RM30,000 kepada anda, anda yang layak.

Daftar Borang Permohonan Skim Myhome KPT : Bantuan Subsidi Beli Rumah Pertama?

Bersama-sama ini dikongsikan dengan butiran yang membabitkan skim yang cukup baik utnuk anda teliti ini daripada Kementerian Perumahan Tempatan.

  1. Dikenali sebagai Skim Perumahan Mampu Milik Swasta atau skim MyHome
  2. Program dan skim MyHome merupakan sebuah lagi projek perumahan yang telah diluluskan mulai 1 Januari 2014 dengan peruntukan sebanyak RM300 juta di bawah seliaan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan KPKT
  3. Antara objektif atau matlamat utama skim ini ialah membantu rakyat memiliki kediaman sendiri dengan kos rendah dan sederhana.
  4. Menawarkan bantuan beli rumah (subsidi) sehingga maksimum RM30,000 untuk setiap unit rumah kepada individu yang layak.
  5. Kerajaan akan membantu mereka yang layak membeli rumah pada harga rumah kos rendah dan perbezaan baki harga akan dibayar kerajaan kepada pemaju berkenaan.
  6. Terhad kepada 10,000 unit rumah sahaja. Ayuh segerakan hantar borang permohonan.

Perkara Butiran dan Pautannya
Permohonan online KLIK SINI untuk daftar
Kemaskini KLIK SINI untuk kemaskini
Syarat Kelayakan Warganegara Malaysia
Terbuka kepada pembeli rumah pertama
Setiap isi rumah hanya layak menerima satu unit sahaja
Pendapatan bulanan isi rumah antara RM3 000 hingga RM4 000 bagi jenis Myhome 1
Pendapatan bulanan isi rumah bermula RM4 000 hingga RM6 000 sebulan untuk jenis rumah MyHome 2
Jenis Nilai Bantuan KLIK SINI

Perkara Butiran dan Pautannya
Cara pembayaran Subsidi a) Subsidi beli rumah pertama ini akan diberikan kepada pemohon yang layak untuk membeli pada harga rumah mengikut definisi yang ditetapkan kerajaan negeri.
b) Jumlah maksimum subsidi adalah RM30 000
c) Misalnya kalau kerajaan negeri menetapkan rumah kos rendah pada harga RM40 000; sedangkan pemaju terpaksa menjual rumah pada harga RM70 000; maka kalau pemaju dan pembeli berkenaan layak untuk mengambil bahagian dalam skim ini; maka rumah RM70 000 akan dijual pada harga RM40 000; dan baki RM30 000 dibayar kerajaan.
Hubungi Jabatan Perumahan Negara; Aras 30-38; No 51 Persiaran Perdana; Presint 4; Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62100 Putrajaya
Telefon Pusat Panggilan Khidmat Pelanggan MyHome di 03-8891 4313; 03-8891 4317 atau 03-8891 4322.

P/S : Berminat daftar Borang Permohonan Skim Myhome bagi tujuan beli rumah pertama anda?

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Bajet 2017 Pengeluaran KWSP Beli Rumah Pertama Dari Akaun Dua Kepada 40 Peratus Bajet 2017 Pengeluaran KWSP Beli Rumah Pertama Dari Akaun Dua Kepada 40 Peratus Sekurang-kurangnya cadangan ini jauh lebih baik dan cerdik berbanding cadangan Noh Omar yang mahu beri "lesen besar" ke...
{ 346 Komen Bernas di Berita Semasa… add one }
  • 1 Sha Liza 10:42 pm

    Macama mana nak dapatkan borang itu dan dimana…saya mohon sangat nak mohon…untuk umah pertamaku…coz saya tak ada rumah

  • 2 pn fiza 11:11 pm

    Saya nak bertanya dimana lokasi rumah my home ni….dan kat mana nak dapatkan borang….

  • 3 Anonymous 4:21 pm

    sama

  • 4 jeff khor 4:29 pm

    dimana dapat isi borang,di purtra jaya mana?

  • 5 man 10:48 pm

    Kementerian Perumahan kerajaan tempatan”cawangan wilayah persekutuan di mana ye?

  • 6 izham 11:18 pm

    as salam,, orang bujang macam saya boleh tak memohan myhome ni..

  • 7 mohd nasir 8:49 am

    As,kum,,,,,,,sy nk mohon myhome macam mana nk
    Dapat kan borong???????

  • 8 shah 8:50 am

    Kenapa tidak disediakan permohonan online?…bukankah ia memudahkan lagi urusan. Bagaimana pulak golongan OKU yang ingin memiliki rumah ini?..Harap, permohonan online dapat dibuat. kalau tidak dibuat secara online, Sudah tentu orang dalam akan dapatkan untuk kaum kerabat terdekat dahulu, yang lain kemudian atau langsung tidak dapat. Perkara ini memang berlaku. Mohon untuk dionline kan,.. pembahagian perlu TELUS dan JUJUR. golongan CACAT perlu diutamakan untuk mendapat rumah ini.

  • 9 Atok 2:53 pm

    benda terhad mmg takda la online..

  • 10 tamilmani 3:05 pm

    Saya ingin memilik sebuah rumah, semampu yang saya…

  • 11 ati 4:03 pm

    Di sabah ade x?

  • 12 Anonymous 4:19 pm

    Langkawi ada tak??? Di mana nak ambil borang kalau ada???

  • 13 Anonymous 5:26 pm

    Saya pon nk mohon ..kerana saya tak de rumah..

  • 14 muhd shazuan 5:44 pm

    Kat melaka ada x

  • 15 norfahizah 7:34 pm

    Sy nk beli umh sbb sy xada rumah

  • 16 lyana 8:09 pm

    Kalau d sarawak area miri ada tak rumah kos rendah ni????dah dmna nak dptkan borang tu

  • 17 Anonymous 8:27 pm

    sa pun hehe

  • 18 sam 9:23 pm

    Sy pun nak la…

  • 19 sam 9:24 pm

    Kalau kat tawau ada ka..kalau ada sy nak la kat tawau….

  • 20 GAN 10:01 pm

    nak tanya ni rumah ni didiri dekat mana?

  • 21 madpad padle 10:12 pm

    Saya ingin membeli Di kedah ada tak?

  • 22 Siti 12:04 am

    belom ada rmh d usia saya ini.

  • 23 haslam 3:09 am

    Sy ingin memohon tapi bagaimana? Boleh info detail

  • 24 LINA BINTI JOL 3:55 am

    Saya org srwk mnetap d sibu,nak tahu d sibu ads tak skim MyHome dan mcm mane nak isi borang tu,nak dptkn kt mane eyh….tlg explain lebih lanjut lg blh?TQ

  • 25 zulaiha 8:37 am

    Saya pernah beli rumah kos rendah 12 tahun yg lalu dimana rumah itu tergengala pembinaannya sehingga hari ini. Adakah saya boleh memohon skim Myhome ini.

  • 26 RUBIAH BINTI LAHAMA 8:45 am

    saya pon nak jgk…cam mna nak mohon nie?

  • 27 Neo Sze Ang 10:14 am

    Saya ingin membeli Di kluang area ada tak?

  • 28 Betty anak Gabrial 10:24 am

    Berharap dapat rumah sendiri .Lagipun umor saya sekarang sudah 48 puluh lapan tahun tidak ada rumah sendiri masih tinggal di rumah bapa.Berharap dapat dipertimbangkan permintaan.Trims kasih

  • 29 leeyna 10:35 am

    selamat pagi, tuan/puan.

    macam mana saya nak memohon perumahan nie.Disabah skim perumahan bergni ditempatkan dimana?

    sya berkerja kakitangan kerjaan layak kah memohon skim perumahan bgni…suami berkerja di company.
    syarat2 permohanan skim perumahan nie?

  • 30 alang 10:37 am

    harap2 dapatlah beli.. anak dah nak habis sekolah menengah tapi masih menyewa lagi.. huhuhu.. moga yang BERJAYA menerima bantuan ini benar2 yang ‘LAYAK’..

  • 31 Farid mahmud 11:27 am

    Assalamualaikum. Saya mempunyai OKU. Di mana perumahan ini akan dijual? Mcmana nak mendaftar borang perumahan ini online??

  • 32 zulhazi b kudus 12:11 pm

    saya pun nak…..kat mana nak dapat kan borang ni..

  • 33 Martin 12:52 pm

    Tarikh tutup permohonan sampai bila. Pemohon yang kerja di semenanjung kalau Mohon untuk rumah di tempat kelahiran contohnya sabah dan sarawak boleh ke.

  • 34 jimmy jasper junior 1:30 pm

    salah satu langkah krjaan mnunjukan betapa prihatin kpd msyrakat..

  • 35 asma 2:44 pm

    saya dr sarawak menetap di Betong …macam mana nak dptkn borang…nak trn Kuching tidak ada masa disebabkan kerja…

  • 36 ZARIMA BINTI ZAKARIA 3:10 pm

    saya dr sarawak menetap di Betong …macam mana nak dptkn borang…nak trn Kuching tidak ada masa disebabkan kerja…

  • 37 Anonymous 3:21 pm

    Cara & Tarikh Daftar Borang Permohonan Skim Myhome?

    Orang ramai boleh memohon kepada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan untuk mendapatkan borang permohonan bantuan Skim MyHome bermula pada 1 April 2014.
    Daftar Borang Permohonan secara online Skim MyHome tidak disediakan.

  • 38 atie kamil 3:32 pm

    saya nak mohon juga.. kat mana yea kalau nak amik borang permohonan tu…

  • 39 Abdul Wahid 3:49 pm

    Salam,

    Saya juga nak tahu jikalau orang bujang boleh memohon. Lagi-lagi jika ada perancangan untuk berkahwin dalam masa terdekat

  • 40 mohd farid 3:50 pm

    saya dari jb tapi duduk sabah boleh ke aplly macm mna cara

  • 41 Nana 4:42 pm

    Kat Bintulu area mana nak wat rumah ni? seronok dapat tahu da rumah mampu milik ni..

  • 42 syaza 5:14 pm

    macam mana nak mohon ye..
    di lembah klang nak ambil borang dimana ya?
    saya nak mohon, sekarang saya nak beli rumah tak mampu,sebab harga rumah mahal2..

  • 43 wan 5:33 pm

    macam mana cara nak memohon Skim Myhome nie….
    sbb tiada alamat…

  • 44 doreen 5:38 pm

    saya pun nak juga area miri kat.mana ambil borang

  • 45 zulhazi b kudus 5:58 pm

    mana nak dapat kan borang myhome tu….,saya dah belasan tahun menyewa,anak2 pun dah besar…tapi masih juga belom dapat RUMAH SENDIRI……

  • 46 anita 8:25 pm

    saya juga berminat.

  • 47 nazira mustaffa 9:13 pm

    Kalau black list boleh tak??

  • 48 damian logen 9:17 pm

    Skim ini trdapat diseluruh negeri di Msia ke?

  • 49 Rajeswary A/P Rasavel 9:21 pm

    Saya ingin beli rumah pertama ku, sebab saya seorang ibu tunggal.ada anak dua.

  • 50 nazira mustaffa 9:38 pm

    Kalau blacklisk boleh tak?

  • 51 hadi 9:51 pm

    assalamualaikum, saya ingin memohon untk membeli rumah kos murah seperti yang telah diwartakan tetapi saya masih belum bekerja dan masih belajar diperingkat degree sebuah ipts, adkh saya layak memohon?

  • 52 shalini 10:28 pm

    Macam mana nak dapatkan borang permohonan….saya berminat untuk beli rumah.terima kasih.

  • 53 zarina binti saleha 10:58 pm

    Saya berminat nak membeli.di mana boleh dapatkan borang.

  • 54 siti fairus 11:19 pm

    Klo kat miri, swk maner nak dapatkan borang tue…

  • 55 ROSBI BIN ADAM 12:31 am

    bla ble dpt borangnya?

  • 56 keong 11:43 am

    kat sarawak ada ka?area mana?

  • 57 rebecca michael 2:25 pm

    selamat petang, mcm mna ya mau dftr rumah pertamaku?
    sya pn mau jga ada rumah sendri. pm yer.. plss sngat2..

  • 58 Mohd Abdul Halim bin Jawaran 6:56 pm

    Saya nak mohon perumahan di laha datu sabah

  • 59 Jeffrey Linjungan 8:08 pm

    Saya mau memohon rumah mampu milik

  • 60 emalin 8:33 pm

    salam.di mana boleh ambil borang, di kl atau putrajaya. coz nak ambil cuti. nak tunggu awal 1 hari, takut borang habis.t kasih sebab buat rumah murah.saya tak mampu beli rumah kat lang valley ni.saya kerja di shah alam.t kasih

  • 61 norri 9:18 pm

    Saya pun berhajat sagat nak beli rumah ni sbb umur dh menigkat rumah tk ada lagi anak2 pun dh membesar, rumah bandar (kl)ni pun tk mampu…
    Harap kerajaan bagi betul2 pada org yg memerlukan…

  • 62 azhar 10:46 pm

    saya beli rumah tapi rumah belum siap dah hampir 9thn
    tunggu tapi tak ada respon pemaju sudah muflis sekarang
    nak beli rumah pun susah nama dah blacklist

  • 63 Anonymous 12:31 am

    Sy pon nk gak

  • 64 MANIVANNAN 1:11 am

    Slmt pagi sir,,,
    Macan mane nak dapatkan permohonan……..
    Sbb sy tak dah rumah,,,,,
    Sy berminat untuk beli Rumah ni

  • 65 sakura bte ibrahim 1:05 pm

    sy mahu umah sendiri tetapi suami sy ade beli umah itu pon share 3 nama ,agak2 sy bole memiliki umah x .sy ingin umah sendiri..

  • 66 Helen Chong 5:33 pm

    Ingin miliki umah sendiri. ..skrg umur z33

  • 67 Jimmy 8:07 pm

    Where can i get the form?

  • 68 Anonymous 8:20 pm

    mana dapat borang

  • 69 zainal 9:05 pm

    Orang ramai boleh memohon kepada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan untuk mendapatkan borang permohonan bantuan Skim MyHome bermula pada 1 April 2014.
    Daftar Borang Permohonan secara online Skim MyHome tidak disediakan.

  • 70 ct 1:02 am

    betul 2..kata zaman IT semua pun blh online jer kalo nk buat lgpun IT tu kan ke utk memudahkan urusan..hmmm..IT la sangat Malaysia nie yea..:)

  • 71 Pushpa 3:57 pm

    Thank u for information sir….

  • 72 arlini arsab 10:36 pm

    Kat mane blh ambil borang , kalau kat trg ambil borang kat mane.

  • 73 mdazhari 11:29 pm

    Macan mane nak dapatkan permohonan……..
    Sbb sy tak dah rumah,,,,,
    Sy berminat untuk beli Rumah ni..

  • 74 meriam@mariam jenakal @karim 10:55 pm

    Kawasan kotakinabalu adakah?

  • 75 zakin haslan bin zakaria 1:57 pm

    Sy pn turut iginkan rumah sendiri…adakah di selangor rumah mampu milik ini sudah d laksana….????

  • 76 everlyn 6:49 pm

    Mcn mana nak dapat borang ni ,saya teringgin beli

  • 77 everlyn 6:52 pm

    Ada apa boleh bagi tau ,saya sekarang tak ada rumah

  • 78 Iman Nurizman 5:18 am

    Alhamdulillah kerajaan perihatin,sediakan kemudahan rumah yg mampu dimiliki, Terutamanya org macam saya yg masih lagi menyewa sebanyak Rm800 sebulan,kerana tidak layak memohon rumah pada harga ratusan ribu..
    dengan ini, saya berharap sangat untuk memohon..
    sekian terima kasih…

  • 79 Iman Nurizman 5:28 am

    Adakah Pemohonan ini hanya untuk kakitangan kerajaan sahaja???

  • 80 nur amirah binti md ali 4:13 pm

    sy hrap sgt2,kali ini krjaan dpat membri sy perluang memiliki rumah sendiri,rumah petama ku,krajaan sgt2 berperihatin terhadap rakyat2nya thankz you so much!!!!kpada pedana menteri malaysia

  • 81 Wak Tago 11:13 pm

    borang nk dapatkan dimana?

  • 82 aku 1:01 pm

    korang smua xbaca eh entry kat atas 2? baca lah dulu..alahaiiii….1) Orang ramai boleh memohon kepada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan untuk mendapatkan borang permohonan bantuan Skim MyHome bermula pada 1 April 2014.
    2) Daftar Borang Permohonan secara online Skim MyHome tidak disediakan.

  • 83 azmi 8:33 am

    Sya brsal dr srwk,dn bkrj d slngor.bleh ke memohon myhome d slngor,klau alamat dlm IC kat srwk????

  • 84 Aida 11:47 am

    Salam 1 malaysia saya amat2 berharap sebelah sarawak ada bantuan rumah ini untuk ibu tunggal seperti saya yang tak mempunyai rumah lagi.Bagaimana cara untuk memohon ni.

  • 85 ziema cooler 7:58 pm

    sokong 100% apa yg dktakn…..hrp ape yg dkatakn x tejdi hendakye…harapan rakyat yg mmg tdak memiliki rumah langsung dpat memiliki skim my home dr kerajaan….

  • 86 charles mayour anak jowing@jaweng 9:02 pm

    Saya amat berharap mendapatkan rumah baru. Diharapkan kerajaan boleh mempertimbangkan permintaan saya ini. Saya sekarang masih lagi menumpang rumah saudara mara… kalau boleh.. tunaikanlah permintaan dari saya dan juga pengguna yang lain… sekian…

  • 87 syed mohd redzuan 12:03 pm

    Salam mcm sy nak mohon rumah mampu milik..sy sudah bkahwin..nak beli name pun blist.kerja same anda amat kami knangi.amin

  • 88 mohd azizi 4:00 pm

    Dimana pejabat Kementerian. Perumahan danTempatan di Shah Alam?

  • 89 Fatimah bt youp 4:27 am

    Saya teringin nak ada rumah sendiri umur dh 38 tahun anak ada 5 orang sy berniaga sendiri,tapi dgn kos hidup yg bertambah,hendak mmbeli rumah susah kalau sy cuba nak mohon myhome dari kerajaan harap dapat mmbntu bagaimana nak mohon nyer…

  • 90 mohd amrizul 9:25 pm

    kalau nama senarai hitam,layak ke mohon skim ini.

  • 91 wati(miri sarawak) 2:11 am

    Ingin mempunyai rumah sendiri,memandangkan dh lama duduk dngan mentua..anak dh 2 org..tambh lagi ipar duai juga masih tinggal sembumbung dengan mentua di sini…dh lama ingin ada rumah sendiri tapi sara hidup sekarang terlalu tinggi dan harga rumah juga mahal…

  • 92 wati(miri sarawak) 2:18 am

    Ingin mempunyai rumah sendiri,memandangkan dh lama duduk dngan mentua..anak dh 2 org..tambh lagi ipar duai juga masih tinggal sembumbung dengan mentua di sini…dh lama ingin ada rumah sendiri tapi sara hidup sekarang terlalu tinggi dan harga rumah juga mahal…Harap dengan ada nya bantuan kerajaan ini dpt mringankan beban rakyat..TERIMA KASIH PM KITA..

  • 93 Anonymous 5:53 pm

    saya pun mau juga…

  • 94 isa 7:53 am

    Saya perlu sangat rumah sendiri.daripada bayar sewa lebih baik bayar rumah sendiri.

  • 95 noor 1:13 pm

    cam ne nk isi borang.sy pun nk ada rumah sendiri..

  • 96 Meera Maya 10:27 pm

    Sy ingin juga rumah ini. Tapi tatau reziki Sy. Sy seorg ibu tungal.

  • 97 dib(sarawak) 12:02 am

    Kenapa permohonan online tidak diwujudkan…bagaimana hendak memohon? Kenapa tidak diperluaskan borang permohonan ke negeri-negeri? Kalau dipusatkan di pejabat Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan, keupayaan masyarakat di luar kawasan dan kurang upaya yang memang memerlukan rumah adalah sukar…diharapkan cara pemohonan skim ini dikaji semula demi kesejahteraan rakyat…saya salah seorang rakyat yang sangat memerlukan subseidi sebergini

  • 98 am 2:36 pm

    boleh daftar kat sini,, saya dah daftar,,,
    myhome.kpkt.gov.my/myhome/index.php/home.

  • 99 Anonymous 5:11 pm

    Di mane lokasi my home ni n dmna utk dptkn borang?

  • 100 Anonymous 9:32 am

    Kat bintulu ada ke,,,,kat mana boleh dpt borang…

  • 101 riduan 7:54 pm

    mana nk dapat borang nye???????

  • 102 hani 6:28 pm

    kena ada slip gaji ka ??napa kt perlis xda rumah rmm??macam mana nk mohon rumah luaq tempat kita

  • 103 mohd ramadhan b hanafiah 7:30 pm

    Kt Kedah….

  • 104 rose 3:16 pm

    Sy memohon myhome kerna sy tiada rumah dan tanah.rumah ini ,kami amat memerlukan.Harap pihak atasan menerima permohonan kami yg tiada rumah.

  • 105 Belinda 9:26 pm

    saya memohon my home kerana saya perlukan sangat rumah sendiri sebab susah na bayar rumah sewa. macam mana na dapatkan borang ini?

  • 106 Farah nazwa 1:08 pm

    Askum dn selamat tengah hari , mcm mna klau pendapatan kurang dr pda rm 3000 Ada sya layak memohon

  • 107 Nur aisyah collia binti abdullah 6:22 pm

    Assalamualaikum sy pun nak juga memiliki umah sediri tapi tak dapat lagi..Akak dah 4 org tp still duduk menyewa dgn bayaran rm750 harap permintaan dik pertimbangkan.Tq.

  • 108 THAMIL SELVY A/PRAMAN 1:40 am

    Bagaimana dan di manakah saya boleh dapatkan borang …saya sangat nak mohon untuk rumah pertama. Saya amat berharap mendapatkan rumah baru. Diharapkan kerajaan boleh mempertimbangkan permintaan saya ini. Saya sudah kahwin, masih tinggal di rumah sewa… kalau boleh.. tunaikanlah permintaan dari saya dan juga pengguna yang lain….

  • 109 Rozelawati Junaidi 4:32 am

    Di mana boleh mohon klu d tawau….berapa kali dah mohon rumah masih lg x dapat…..sekarang sy menumpang rumah orang tua. …

  • 110 BROLEE 4:07 pm

    saya berminat hendak beli rumah sendiri, beli melalui bank kena rejected, tapi kenapa saya mampu sewa rumah dengan bayaran bulanan rm500-rm800. bagaimana hendak mohon rumah PR1MA atau Skim MyHome yang disyorkan oleh PM. kami penjawat awam bergaji rendah mengharapkan bantuan pembelian rumah mampu milik terutamanya dekat dengan kampong halaman, SARAWAK. harap maklum, terima kasih.

  • 111 mohd firdaus b mat isa 11:15 pm

    Sya nk mohon rumah kos rendah kerana sya x sgp sewa rumah

  • 112 esahmat esahina 8:36 am

    Salam nak tahu rumah myhome ipoh kat mana? Nak ambik borang kat ne? Di harap pihak tuan dpt tolong saya..

  • 113 samas 3:12 pm

    macam mana & dimana nak dapatkan borang permohonan? kita yang berjawatan rendah amat2 memerlukan rumah ni.dari sarawak

  • 114 Anonymous 12:59 pm

    Says pun nk apply Rumah pertamaku kat Kelantan tapi di mane.

  • 115 mohd sulaiman b abd aziz 3:53 am

    saya pun nak rumah petama ku..tpi macamne saya nk mohon borang ..saya berhrap akan rumah in ..saya pun skrang menewa..kos sewa tnggi..gaji kecil..rumah peyama ku mahu..macam mane tu!!!

  • 116 RATUL 4:03 pm

    MANA NAK DAPAT BORANG YEEE…..

  • 117 wan aimah bt wan kadir 8:53 pm

    Salam nk tanya ada lagi x rumah mampu milik utk org oku

  • 118 Excel 7:24 am

    menawarkan pinjaman

    Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak? Jika ya hubungi kami di (excelservices.managementonline@gmail.com) untuk informasi lebih lanjut.

  • 119 chong ai lee @ mohd rizuan 11:07 pm

    saya nak cari rumah sendiri tapi nak guna subsidi myHome boleh ke

  • 120 Masliong bin nelayang 11:33 pm

    Me mohon
    Rumah bantuan

  • 121 Veni Krishnan 10:49 pm

    Nak borang boleh dapatke?

  • 122 Anonymous 2:43 pm

    kalau takde rumah tinggal saja dengan saya,,.,.nak tak..

  • 123 aniza 8:44 am

    Kat mana nak dapatkan borong kat klang….

  • 124 Anonymous 10:49 am

    macamana nak dapatkan boring ni!

  • 125 Anonymous 11:06 pm

    Dekat mana nak ambil borang ni. Tlg kasih alamat dan orang oku…

  • 126 norida 5:13 pm

    Macam mana mahu ambil borang d kota kinabalu sabah.. Terima kasih..

  • 127 rosmah binti kardi 10:38 pm

    saya berminat hendak beli rumah sendiri, beli melalui bank kena rejected, tapi kenapa saya mampu sewa rumah dengan bayaran bulanan rm500-rm800. bagaimana hendak mohon rumah PR1MA atau Skim MyHome yang disyorkan oleh PM. kami penjawat awam bergaji rendah mengharapkan bantuan pembelian rumah mampu milik terutamanya dekat dengan kampong halaman, tawau. harap maklum, terima kasih.

  • 128 chok soo chin 10:40 pm

    Di mana boleh mohon klu d tawau….berapa kali dah mohon rumah masih lg x dapat…..sekarang sy menumpang rumah orang tua. …

  • 129 chok soo chin 10:44 pm

    Di mana boleh mohon klu d tawau….berapa kali dah mohon rumah masih lg x dapat…..sekarang sy sewa rumah …

  • 130 rosmah binti kardi 10:49 pm

    saya berminat hendak beli rumah sendiri, beli melalui bank kena rejected, tapi kenapa saya mampu sewa rumah dengan bayaran bulanan rm500-rm800. bagaimana hendak mohon rumah PR1MA atau Skim MyHome yang disyorkan oleh PM. kami penjawat awam bergaji rendah mengharapkan bantuan pembelian rumah mampu milik terutamanya dekat dengan kampong halaman, tawau. harap maklum, terima kasih.

  • 131 safrie chok 10:51 pm

    Saya perlu sangat rumah sendiri.daripada bayar sewa lebih baik bayar rumah sendiri.

  • 132 safrie chok 10:54 pm

    Saya perlu sangat rumah sendiri.daripada bayar sewa lebih baik bayar rumah sendiri.

  • 133 fresllia binti santa 10:57 pm

    Saya perlu sangat rumah Sy memohon myhome kerna sy tiada rumah dan tanah.rumah ini ,kami amat memerlukan.Harap pihak atasan menerima permohonan kami yg tiada rumah. bayar sewa lebih baik bayar rumah sendiri.

  • 134 santi bt sami 9:06 pm

    Di nak dpt brng ni.now kat tawau sabah ada kah ya….
    Tringin sngt nak rumah sndri…

  • 135 shangeran 11:39 pm

    Saya ingin beli rumah pertamaku.but how to get form to apply.kindly reply me as soon as possible.thank u

  • 136 mohd adnan 10:12 pm

    Tawau ada tak macam mana saya bole pohon?

  • 137 fazila 6:03 pm

    kalau xder slip gaji boleh mohon tak?
    mmg mohon sesangat sebuah rumah..
    masih menumpang tinggal dengan ibu bapa
    nak menyewa mmg tak mampu

  • 138 Anonymous 9:09 am

    Nak .. Nak

  • 139 nagarajaha/peruman 9:41 pm

    nak rumah kawasan daerah selangor secepat mukin

  • 140 Mr. lai 11:14 am

    Hello,nak isi melalui borang online mcm mana erk?dh lama duduk menumpang dgn org tua,adik2 ramai.bagi sy yg berkeluarga pasti Byk dugaannya..emailkan pada saya admin.tq

  • 141 dyana 9:10 pm

    Myhome hanya layak untuk isirumah yang berpendapatan rm3000 ke atas, bagaimana pula nasib orang yang berpendapatan kurang daripada rm3000, bagaimana mereka memperolehi rumah sendiri??

  • 142 Lawrence emang uloi 5:40 pm

    Sy no rumah

  • 143 Deva 2:51 pm

    I nk daftar.I xde umah..lg pun I seorg oku TDK mampu nk beli.isteri I seorg je keje..nak beli umah tlg

  • 144 guslen 11:46 am

    Area tawau

  • 145 Musa 10:40 pm

    Saya seorang yg bkerja,tapi tak dapat beli rumah kat bintulu krna terlalu mahal..bolehkah saya memiliki rumah kos rendah tersebut?tolong…

  • 146 Musa 10:49 pm

    Dimana saya boleh dapatkan borang permohonan

  • 147 rajeswary a/r rajoo 9:06 am

    salam bagai mana nak mendaftar

  • 148 Charlieberry 9:55 pm

    Sye ingin ada rumah sendiri tapi gaji rendah mana nak dapat borang permohonan nie..

  • 149 eyani 5:00 pm

    assalamualaikum…..ingin juga ada rumah sendiri…berapa kian lamanya sudah daftar melalui online tapi xda jua kena respone…yg bgaji 3000 saja dapat bntuan mcm manapula yg bgaji rendah seperti saya? xadilkan harap di dpertimbangkan sekali lagi tq.

  • 150 jason a/l sirengan 10:22 am

    saya nak beli rumah 1 malaysia tapi beli dekat mana rumah nama saya jason jpj org paggil saya mcm itu hp num saya 01112140037 saya ade anak 3 org je tapi seorang kerja je tolong bagi tahu saya ade rumah tak untuk belik rumah 1 malaysia gaji saya rendah rm 800.00 saja

  • 151 Roflees Anak Nanang 9:48 am

    I want to apply this house.

  • 152 saifull 6:46 am

    sye dh lme apply,smpai skrg masih tak de respon.bgi org gaji 3000 je di layan.tp bg gaji yg tak sampai 3000 tak di layan.hbs utk ape rumah kos rendah tu.harap dpt di pertimbgkn permohonan sye.

  • 153 Nuraini 12:26 pm

    Suami nak beli rumah..dimana nak ambil borang..ini no hp saya 0194380449&0168081722..nak beli area miri sarawak..

  • 154 Anonymous 11:30 am

    Tak pernah dpt subsidi walaupun dah beli rumah.Boleh memohon kah.Dah banyak orang komen tak ada respon.

  • 155 Naseem binti Shangkotti 3:18 pm

    Saya berminat membeli rumah ni kerana x ada rumah masih menyewa dinilai sebulan rm700 akan dtg akan naik harga sewa rumah

  • 156 Thinnesh Manivanan 4:32 pm

    Macam mana nak apply…dan dari mana nak dpt borang ye???

  • 157 puspawathani 8:39 pm

    saya pun nak beli rumah. .borang nak dapat kat mana..saya nak area selangor

  • 158 Norliza bt mohammed@ambani 9:32 pm

    Kg tebok marso
    45300 sungai besar
    Selangor darul ehsan

  • 159 khalid 10:07 pm

    Salam..rumah niAlhamdulliah saya dah dapat twran..ikut pemaju..ada yg tempt ada cam tmerloh..sng gnila..tpon…pus at pggln satu Malaysia..pastu ckp smbgkn ke unit my home kpkt…saya by beli RM 153k..basal rm183k

  • 160 inthiran s/o bathumalai 10:38 pm

    Saya nak borang ambil kat mane

  • 161 Khairul 10:56 pm

    Mcm mne nk pohon rumah nie..sgt memerlukan rumah..

  • 162 Khairul 10:58 pm

    Sgt memerlukan rumah..klu ada yg sudi tlg col 019-9687154

  • 163 Syed adi bin syed bakar 11:32 pm

    0163051442

  • 164 Vidhya 12:02 am

    Sekarang saye tinggal rumah sewa. Saye pun nak daftar boleh tak?

  • 165 Vidhya 12:03 am

    No saye 0163437205

  • 166 poh siew foong 12:36 am

    Saya pun nak mohon

  • 167 Amutha 12:49 am

    Saya mahu membeli rumah boleh ke

  • 168 karthigesu al maniam 1:06 am

    No.3 jln permai 7 pendamar permai p klang

  • 169 fauziah binti ahmad 1:56 am

    Sya rmai anak 9 org,tpi sya ingin rmh sdiri,mcm mn cra sya tak brkemampuan,tpi hti tringin nk rmh sdiri,ada cranya tak.

  • 170 t.radha 4:04 am

    Number saya 0143685090. Sayapun nak apply untuk rumah ini. Mana saya boleh dapat borang itu..

  • 171 revathy a/p ramar 6:11 am

    Number 01115311917 sy pun nak rmh

  • 172 raja 6:31 am

    Saya pun nak apply rumah

  • 173 paramesparan 6:42 am

    Saya pun nak mohon 0102865808

  • 174 Norashikin 7:25 am

    Mcm mn nakk daftar borang pemohonan rmh tue…sy xdak umh lagi…no sy 0175096210

  • 175 vimala 7:36 am

    Saya pun nak mohan rumah..sebab I duduk rumah sewa..0166341057

  • 176 Perathiba d/o Rajeswaran 7:39 am

    I wanted to apply my first applying for house..kindly inform the details to apply..tq

  • 177 Shalini a/p Veerasamy 8:01 am

    How to apply. Kindly please advise. Thank you

  • 178 nor fatihah binti johari 8:23 am

    bermnt nk bli rumah sndiri coz skrg xdew rumah..mcm ne nk dptkan borang

  • 179 MOHD 8:31 am

    As salam cawangan myhome di mane?? Sy nk beli…

  • 180 Pooven @ Sri 8:41 am

    Saya belum Ada rumah sendiri.

  • 181 Anonymous 9:20 am

    Saya nak mohon rumah.. call no saya 0123425308

  • 182 mary 9:24 am

    macam nk dpt kan borang sbb sy pun nk beli rumah umur dh 39 tp masih xad rumah sendiri…

  • 183 Mohd Azman 9:45 am

    Mcmna klo gj rm1000.00 bleh memohon kh…skg pun hanya menumpang tinggal dgn ibubapa..

  • 184 aiza 9:56 am

    bunyinya sedap rumah mampu milik. tp yg memiliki rumah2 nie org2 yg lebih mampu kemudian rumah nie disewakan pd mereka yg sepatutnya memiliki rumah mampu milik nie. dimn kat sini keadilan. bkn salah pm tp org2 yg diarahkan diamanahkan meguruskan hal2 nie. mereka yg x jujur.

  • 185 Anonymous 9:59 am

    Sy pun nak jugak… Sbb mmg x de rumah…. Ni pun menumpang umah org

  • 186 Gunalan A/L Visvanathan 10:14 am

    Saya pun nak jugak

  • 187 Justinah@foridah peter 10:51 am

    Ingin memohon rumah mampu milik sebab belum ada rmh

  • 188 Ambika 11:11 am

    Ingin mau beli rmh,sebab i tompang dgn rmh kawan suami
    Kalau nak fom apply rmh ini ambik dkt mane ye?

  • 189 Ambika 11:23 am

    0143626852

  • 190 loges 11:28 am

    Saya nak…plizzz help me

  • 191 leiya 11:41 am

    saya nak mohon jugak rumah kos rendah tpi pendapatan saya tak sampai rm 3000 pon.

  • 192 ROSILAH BT HASHIM 11:42 am

    Mcmana nk mohon rumah saya x da rumah lg…0194666495

  • 193 Estherrani A / P Adiah 12:05 pm

    Bagaimana nak daftar rumah. Saya nak beli rumah mampu milik kerana saya belum ada rumah 25 tahun saya duduk rumah sewa. suami OKU anak 4 orang saya tak mampu bayar sewa lagi. Tolong ajar saya bagaimana boleh dapat borang rumah atau call saya 0166040873 TQ

  • 194 jamuna 12:08 pm

    Sy nak moon rumah jos rendah

  • 195 azman 12:10 pm

    Macam mane nak mohon rumah pertamaku nie

  • 196 Jelili anak kusing 12:13 pm

    Ingin tinggal kat rumah ini..tq

  • 197 Judin Tan 12:19 pm

    Kat mana nak ambik borang

  • 198 Ikhwan 12:42 pm

    Macam mana nak pohon

  • 199 k.jeganathan 1:12 pm

    Sy Nak beli rumah.tolong bagi more details nya di no ni 0123346351

  • 200 Lini 1:13 pm

    Nak pun nak rumah noe umur dah 53 masih menyewa lagi.kesian saya

  • 201 amisah binti kussoi 1:21 pm

    Saya pun belum memiliki rumah sendiri,asyik menyewa rumah aje.macam mana nk memohon rumah Myhome ini.

  • 202 Sahharin 1:22 pm

    Macam mana nak mohom

  • 203 ANANTHAN A/L TATHIAH 1:30 pm

    Sy nak beli rumah.to long bag I more details

  • 204 ANANTHAN A/L TATHIAH 1:31 pm

    Sy nak beli rumah.tolong bagi more details pls

  • 205 zulhafiq bin bakri 1:41 pm

    Mcm mna nk mohon

  • 206 anita arokiaswamy 2:04 pm

    Mana boleh dapatkan borang or just apply disini

  • 207 NORA AKMA BT YAACUB 2:11 pm

    Sy nk mohon jgk rumah..sebab belum ad rumah lagi.

  • 208 khairul anuar b othman 2:18 pm

    50A,kampung gunung bongsu 09700 karangan kulim kedah darul aman

  • 209 suria 2:20 pm

    salam nak tahu bila agak2 surat temuduga utk perumahan kos rendah ni utk thun 2016 ni dihantar..

  • 210 MUHD ZAPRI BIN MAT ZAH 2:28 pm

    Macammana nak dapatkan borong..saya ingin memohon..diharap ade pihak membantu…

  • 211 Hema 2:46 pm

    Where can I get the form for apply my home ?

  • 212 jailina jahari 2:46 pm

    Nak mohon jgk tp dimn nak ambl borong nie

  • 213 Mohd. Nazri bin Harun 2:47 pm

    Ini betul ke ada tawaran atau sendikit palsu sahaja. Ada motif tertentu oleh pihak2 yg ada motif tertentu. kalau bettul saya nak daftar sekarang..
    No. K/P tak nak ke..!!

  • 214 nurazlinda 3:23 pm

    Mcm mne nk mohon ek???klu blh ajarkan….

  • 215 sangkar a/l kanavathi 3:24 pm

    Saye nk beli rumah pertame

  • 216 Mariam 3:26 pm

    Saya pun nak rumah.sebab saya x de rumah.cam mn nak daftar n cam mn nak daptkan borang ni

  • 217 Abdul samad bin ismail 3:29 pm

    Assalammualaikum..
    Tuan sy disini ingin memohon rumah jika layak sy bersyukur..

  • 218 Mohd Fairoz Bin Rebut 4:20 pm

    Assalamualaikum..jika diberi keizinan allah s.w.t untuk saya memperolehi rumah sendiri..saya amat2 bersyukur..di manakah harus saya perolehi borang subsidi 30k ni tuan/puan..

  • 219 Charlayne shanker 4:23 pm

    Macam mana nak dapat borang.. saya pun nak mohon rumah, sebab saya tiada rumah.

  • 220 rahmat bin lamsah 5:07 pm

    Saya nk..kat mana nkdapatkan borang

  • 221 agilanraj 5:15 pm

    Sypun nak umah
    Mane nak dapat borang ini

  • 222 Gie 5:26 pm

    klu btl bantuan ni ada, knp tidak d buka pndftran melalui onnline?

  • 223 Ananthy a/p Tambi 5:28 pm

    nak beli rumah belum ada rumah sendiri, di mana ambil borang kawasan kluang ada x , Nombor I 01140463070

  • 224 Mathurai viran a/l vilaiyatham 6:00 pm

    Rumah yang di Pamer oleh Facebook dari tempat mana yang ilkan rumah rm 30000

  • 225 PRAVIND 6:48 pm

    Mcm mana nak dapat borang itu

  • 226 Thilagavathy 7:22 pm

    Sama

  • 227 WAN AHMAD WAN ALI 8:24 pm

    Macam mana nak pohon ni, sampai sekarang belum ade rumah lagi.

  • 228 azhar 8:35 pm

    Sy pon nk mohon..mcm mne nk mohon?

  • 229 sasikumaran 9:09 pm

    Macam mana nak pomohon,di mana nak bapat dorang itu.

  • 230 Anonymous 9:28 pm

    Sila stanby duit banyak sikit utk undertable….

  • 231 Letchumy a/p Mahakrishnan 10:26 pm

    Kami tiada ade rumah sendiri sekarang kami tinggal di rumah sewa
    Dengan ini saya minta kerajaan tolong kami untuk mendapat rumah tersebut

  • 232 Anonymous 11:30 pm

    Mcm mana nak dapatkan borang

  • 233 Shah rukh khan 12:05 am

    Saya nak 2 biji rumah boleh tak sebab ada 2 bini

  • 234 Md Farook 2:07 am

    Sy nak beli rumah.to long bag I more details

  • 235 Kalai 4:04 am

    Can apply

  • 236 Linda 9:16 am

    Sy berumur 37 thn..sy seorg ibu tunggal..dkurniakan ank 3 org..klu blh sy ingin memiliki rmh kediaman sendiri..mohon reply utk sy memiliki kediaman yg tertera d atas..t.kasih…

  • 237 Jamal 9:16 am

    Can apply

  • 238 Jamal 9:31 am

    Sy dah berkawin tp blm punya rumah sendiri… Harap2 kali dpt..

  • 239 Jamal 9:31 am

    Sy dah berkawin tp blm punya rumah sendiri… Harap2 kali dpt..

  • 240 Anonymous 9:36 am

    Kat mana nak amik borang utk isi dapatkan rumah ni

  • 241 juvelisah 9:40 am

    Di mana mau dpt ni borang?saya pun mau sebab saya blm ada rumah.0138692778

  • 242 Hamba Takda Rumah 9:54 am

    Di seberang jaya pulau pinang ada ka.. Kalau ada dekat mana nak apply.. Tak nampak ada apply apa-apa pon dekat sini..

  • 243 selwakumar 10:24 am

    Mcm mana ambil borang ini nak daftar

  • 244 selwakumar 10:28 am

    Mcm mana nak ambil borang ini..

  • 245 Athibaladevi 11:46 am

    Pls I need to know we’re can I get this borang permohonan

  • 246 ema 12:54 pm

    Sy nk gk

  • 247 CHITRA 2:17 pm

    Saya belum memiliki rumah lagi.minta tolong dapatkan maklumat tentang my home.Saya amat memerlukanya. terima kasih

  • 248 Winson 2:43 pm

    Sy pun sama nk beli rumah

  • 249 zulkifli bin ahmad 5:44 pm

    As salam
    Kt mane nk ambil borang…

  • 250 Hairulfitri bin rahman 6:14 pm

    Mcm ne nk mohon ni..

  • 251 Anonymous 8:00 pm

    Macam mana plk bagi yg berpendapatan 3000 ke bawah ada d fikir ke oleh kerajaan

  • 252 alex 8:12 pm

    sa nak Tahu macam
    mana nak dapat borang be

  • 253 Saraswathy a/p muniyandi 8:57 pm

    Saya tinggal rumah sewa,sebab saya tak mampu bayar sewa,sebab itu lah saya nak beli rumah

  • 254 Saraswathy a/p muniyandi 8:59 pm

    Saya tinggal rumah sewa,sebab saya tak mampu bayar sewa,sebab itu lah saya nak beli rumah…

  • 255 hariswaran kunasilan 9:42 pm

    I’m 26 years old , I’m a independent , until now I haven’t buy any house , please help me to buy my first House

    TQ

  • 256 Junaidah 9:51 pm

    saya kesian kan pada emak n ayah saya da bertahun kami myewa . dimana sy boleh dapat kan borang

  • 257 mohd azruy bin iberihim 10:26 pm

    Macan mana saya nak mohon rmh mampu milik ni

  • 258 Mohd Shahril 11:29 pm

    Memohon bantuan rumah

  • 259 mohd tarmizi 7:35 am

    Assalamualaikum….
    ada rumah shah alam x ?

  • 260 Rohani bt Che Mat 8:40 am

    B-0-10 flat tmn casurina,
    Persiaran tok dagang,
    70400 Paroi,
    Seremban,N.Sembilan.

  • 261 Rohani bt Che Mat 8:45 am

    Macam mana ye nak mohon rumah ni.. Dah lama menyewa ingin miliki rumah sendiri

  • 262 RAJAUNAH BTE OSMAN 10:31 am

    Saya pun nak juga miliki rumah sendiri tapi nk isi borang kat mana

  • 263 suri 11:35 am

    Macam mana nk memohon?? Ada x mana2 agensi kerajaan @ swasta utk dijadikn pusat rujukn?

  • 264 Norafiza binti ahmaf 11:43 am

    Mcm mna nk daptkn Borg tue

  • 265 Anonymous 1:57 pm

    sy nk mohon

  • 266 Sasireka A/P Gopal Rajoo 8:26 pm

    Dimana saya boleh dapatkan borang ini kerana saya belum ada rumah sendiri

  • 267 Fadzilah 9:50 pm

    Lamk dah sya crk umh kt mana kos rendah. Kt petra jaya ka

  • 268 devani 11:41 pm

    Sy minat nak beli

  • 269 jeevan 1:10 am

    Sy nak beil ini kat mana

  • 270 jeevan 1:11 am

    Melaka ada ke

  • 271 Naemah 7:59 am

    Macam mane nk dptkan borong bli rumah tu

  • 272 Christina amat 8:06 am

    Sya nk sngt rumah mmpu milik krna sya blm ada rumah.. Umur skrg dh 36 msh juga mnyewa sya hrp sngt dpt mmpunyai rmh mmpu milik kat miri srawak.

  • 273 Muhammad aidil zafuan BIN abdullah 7:49 pm

    Saya muhammad aidil zafuan baru masuk islam harapkan tuan dapat tolong saya dapatkan rumah

  • 274 Muhammad aidil zafuan BIN abdullah 8:59 pm

    Saya harap tuan ,puan bantu saya mualaf nak cuba mohon rumah kalau dapat bantu

  • 275 Muhammad aidil zafuan BIN abdullah 9:18 pm

    Kalau boleh kawasan melaka harap tuan dapat tolong

  • 276 Snf eyca 9:08 am

    Mcm mana nak apply ?

  • 277 saiful 3:59 pm

    saya harap dapat pertimbangkan

  • 278 yann 1:41 pm

    Di mane mak dapatkan borang rumah skim ni…

  • 279 Fresllia binti santa 10:22 am

    Askum saya berharap tuan puan ,bantu rumah ppr dpt semdiri ,lagipun umur saya 33 thn tidak ada rumah sendiri ,masih peyewa bilik ,saya harap kerjaan dipertimbangkan prrminta , sngt harap dpt rumah ppr mmpu milik kat ,tawau sabah.

  • 280 Fresllia binti santa 831204 12 6092 - hp 0198979651 10:41 am

    Askum saya berharap tuan puan ,bantu rumah ppr dpt semdiri ,anak ramai 7 org lagipun umur saya 33 thn tidak ada rumah sendiri ,masih peyewa bilik ,saya harap kerjaan dipertimbangkan prrminta , sngt harap dpt rumah ppr mmpu milik kat ,tawau sabah.

  • 281 Mark Randy 12:49 am

    Kalau ada di miri sarawak,dimana nak dapatkan borang atau mcm mana nak memohon???boleh bagi tahu ka??atau call terus ke 0198759336
    Teramat sangat nak memohon,susah hidup menyewa….

  • 282 Thanalethcumy a/p veeramohan 5:34 pm

    Saya nak rumah….

  • 283 sayz 9:06 am

    Macam mana kalau tak ada tanah sendiri

  • 284 Zachary Peter Lomax 9:14 pm

    Pertanyaan…sy dah hantar permohonan rumah mampu milik melalui pos ekspress kepada pihak yg berkenaan pd tahun 2014.tetapi blom ade mklum balas smpai skg.

  • 285 yahya 10:57 pm

    Mcm mana nk apply…saya ni tinggal di sibu..

  • 286 Gawing anak Jimbau 8:55 pm

    saya tinggal di pujut miri macan mana saya hendak minta borang PPR mampu milik..

  • 287 PEKERJA GAJI RM1000,00 KEBAWAH 3:14 pm

    KALAU GAJI RM1000 KEBAWAH CAMNA NAK APPLY ,,HARAP DIPERTTIMBANGKAN.KALAU GAJI DAH RM3000 KEATAS MEMANG BOLEH BELI RUMAH…TERIMA KASIH ,,,

  • 288 ganesan 12:08 pm

    Rakann saya sudahpun membeli rumah kos rendah sederhana (LMC) dan prosess kelulusan bank sudah diperolehi dan dibayaran mula dipotong…. Bolihkah beliau masih bolih memhon untuk Skim MyHome Mampu Milik bagi mendapatkan subsidi RM 30,000.00. Terima kasih

  • 289 sitisalmah 12:31 am

    assalammualaikum.saya nak tanya macam mana mohon pprt sebab tiada tempat tinggal yang kekal .saya perlu kan sangat rumah pprt bahagian kota kinabalu sekarang saya sewa bilik aje tolong pertimbang kn ya ni nombor whatsapp saya 0146251873. sekian terimah kasih

  • 290 feezzs64 12:21 pm

    harapan saya kerajaan negeri jangan tengok mereka yang bergaji tinggi tapi tengok kumpulan sokongan macam saya ni sampai hari ini dah nak pencen pun belum ada rumah ! Harapan saya kerajaan dapat bantu segera kakitangan seperti saya ini dan commitmen saya sungguh padu

    Terima kasih

  • 291 Rosman 11:23 am

    Btl klw ada lg sy pon nk.sy dh lme hdup sewa sampai sekarng sy x dpt bli umh lg.

  • 292 Anonymous 1:46 am

    Tahun nie dh masuk 2tahun kami mohon tapi ape2 keputusan pun x ade lg Bila LA nk dpt rumah sendiri

  • 293 Dayang Rohayati Binti Abang Yusuf 7:32 am

    macam mana nak dapatkan borang jika tidak menggunakan on line

  • 294 jaya kasuma bin ibrahim 7:37 am

    Assalamualaikum…saya nak dpt kat mana borang myhome yea

  • 295 Anonymous 8:07 am

    rumah tak mampu milik bagi gaji rm1000

  • 296 Low Chang ming 9:20 am

    Di mana rumah ini

  • 297 Afnah @ Anah Bte Liman 9:30 am

    di mana area rmh mampuh milik ni..semua org mau memiliki rmh mampuh milik…termasuk saya..walaupn rata2 rakyat Malaysia ada yg kerja kerajaan atau swasta..tpi mereka juga berhak memiliki rmh mampuh milik sendiri..apa lgi yg bekerja sendiri..kmi sangat2 memerlukannya…

  • 298 MUHAMMAD Shukri 9:49 am

    Assalammualaikum.sye nak tnya? Mcm mama nak daptkn borng permohonan rumah mampu milik niy?

  • 299 yan 10:40 am

    Assalamualaikum,.sy pn nk mohon sbb blum ada rumah lagi..kat mana lokasi ni.?dan nak dapt kat mana borang ni?

  • 300 Anonymous 10:47 am

    Mcm mana mo layak gaji x sampai 3k

  • 301 Firdaus 11:09 am

    Asalammua’alaikum. Sy firdaus sblm ni sy dah mohon 3kaki,masih tidak dpt. Sy mohon sgt2 permohonan rumah mampu milik ni dpt pada sy,tak kisah jauh atau pun dkt.

  • 302 Mimi 12:43 pm

    Saya nak bertanya dimana lokasi rumah my home ni….dan kat mana nak dapatkan borang

  • 303 SITI HAIDA BINTI ISMAIL 3:02 pm

    KT NE KAWaSaN RUMAH TU

  • 304 ragu a/l balex karisnan 3:41 pm

    15tahun bayar sewa

  • 305 pak uda 4:11 pm

    saya angsung xde rumah sekrang ni jadi penghuni rumah orang tua di kajang tolong la berikn satu untuk saya rumah ini ..

  • 306 siera 5:11 pm

    Knpe org miskin mcm kmi,tak ada Rumh sendri,pn x ckup kna byar semua..hrp dpt prmohonan itu

  • 307 lim aba ak untol 5:40 pm

    Sy in gin milik rumah sdiri dimana dapat borang

  • 308 Tannie ak Ningkan 6:25 pm

    Saya perlukan rumah,bantulah kami yang berpendapatan rendah.

  • 309 Anonymous 9:39 pm

    Ini betu2 atau cobaan x pnh dpt rumah mohon selalu anak pon dh besar2 1thn yg kecil 17 yg besar 6 meh kasi se kat aku

  • 310 m yus 9:42 pm

    Mohon selalu x dpd2 dari bujang sampai anak 6 belum berjaya dpt rumah meh kasi satu kat aku anak pon dh bujang..x larat jentera dh..

  • 311 Ak Abdul 11:01 pm

    Jika berkerja sendiri pendapatan tak menentu dan tiada rekod dlm bank tapi berminat nak dapatkan bantuan apakah ada kelayakan?

  • 312 hangkroh 12:33 am

    pakat dok tanya borang…..kan ka ataih tu bulih isi online (klik sini) klik pastu isi la sy x layak x upaya la tk

  • 313 norelawati 4:52 am

    Saya pun rumah ni tuan…

  • 314 Anonymous 8:15 am

    kerajaan nak bagi subsidi rm30000???? macam penipu je, makan duit rakyat buat GST ada la……..

  • 315 Majid 9:58 am

    Kalau gaji RM1200.00 boleh daftar juga ke?

  • 316 teresa ak japing 10:30 am

    Di mana nak dapat borang ,saya ingin nak rumah sendiri ..saya berasal sibu sarawak ..

  • 317 petra 12:15 pm

    Sy juga… borang kt online ley pakai x. Knp dia connect to fb

  • 318 Gobikrishnan A/L rajan 1:58 pm

    10 tahun duduk rumah sewa,,, bantula kami nak sangat rumah ni

  • 319 Kamarul zaman bin mohd razali 2:33 pm

    Saya pun nak pohon la rumah ni

  • 320 SALEHAN SUMARDI 2:04 am

    Umur saya dah 55 tahun tanah tak ada rumah sewa klu dapat rumah sendiri memang sangat2 berharap..

  • 321 rosiah 2:26 am

    Klo bakrupcy n suami I/C merah , bolehke?

  • 322 Mirna Gapul 11:35 pm

    Sesiapa yg nk apply rumah ni,direct fill up je by online..baca dan isi..

  • 323 vellaiammah A/P balakrishnan 3:39 pm

    Saya ibu tungal anak Dua saya tak ada rumah lagi
    Ini rumah apply dekat mana
    Tholong balas saya mail

  • 324 norazwa 7:25 pm

    Assalamualaikum.sy Nk tnya mcm Mn Nk dptkn borang rumah pertamaku…sy Da is I borang online.n cm Mn Nk Thu dpt ke X…

  • 325 Tannie ak Ningkan 11:41 am

    Bantulah saya perlukan rumah..luluskan pemohonan saya.

  • 326 Anonymous 6:50 pm

    sya pun nak jga mcm mna nak apply??

  • 327 deleted 6:51 pm

    kwasan p’rmahan ni kat mna???

  • 328 khairul zaman bin kamddin 10:12 am

    Saya pun nk mohon rumah bab skrg ni sy dn isteri dn ank2 tumpang rumah mak tolong la nk sewa rumah sy xmampu kerna ank sy de 5 org yg brsekolah 4 org.

  • 329 Poyolaa 6:24 pm

    Poyo je semua ni.. jgn percaya laa.. kesian aku baca komen dr 2014 lg..satu komen pun puak diorg ni tk reply.. 1 Malaysia kena kencing

  • 330 Poyolaa 6:25 pm

    1 Malaysia kena kencing..

  • 331 Hanizayati bt kamis Abdullah 2:55 pm

    Saya dah Mohon… N la rumah pertama setelah Lama memohon tp x Ada rezeki anak lagi..bila bleh dpt keput

  • 332 zali 7:28 am

    Sy berkerja sdiri, jika boleh mohon sy pun nk sbb sy tidak mempunyai rumah lagi…

  • 333 teresa 10:09 pm

    Dah lama teringin dapat rumah sendiri

  • 334 teresa 10:13 pm

    Dah lama teringin dapat rumah sendiri

  • 335 teresa 10:23 pm

    Dah lama teringin dapat rumah sendiri..lagipun dh lama sangat menyewa.nak memohon macam mana??

  • 336 dsniel 12:36 am

    Sy Daniel sy sudah kawain gagi1000

  • 337 wahni a/p vengatesan 7:32 am

    Saya pun nak believe rumah saya tidak bekerja husband saya bekerja sendiri

  • 338 Ganisraw 9:54 pm

    Macam mana nak mohon rumah mampu milik.skrg I tingal rumah sewa dgn 3 org anak dan isteri.saya seorang je kerja.

  • 339 Anonymous 4:01 am

    Di Terengganu ade x?Cmne nk pohon.

  • 340 muaz 5:00 pm

    Iklan 2taun lps ni.ada lg ka?btoi ka ni??ish ssh nk caya

  • 341 muaz 5:01 pm

    Aku rasa puak ni kencing lagi ni..klu ada pn..smua dpt kt cina dahhhh..herr

  • 342 ASRIE 3:21 pm

    SAYA BERMINAT DENGAN PEMBELIAN RUMAH KOS RENDAH KERANA SAMPAI SEKARANG SAYA BELUM MEMILIKI RUMAH SENDIRI BANTU SAYA KERANA SAYA BERKERJA SEORANG DAN MEMPUNYAI 3 ORANG CAHAYA MATA BERSAMA ISTERI YANG MENJADI SURI RUMAH AKIBAT TARAF HIDUP YANG TINGGI KOS PEGASUH ANAK SEKARANG JUGA CUKUP TINGGI BANTU SAYA -WHATSAAP 0194478671 MOGA KERAJAAN SUDI MEMBANTU SUDAH LAMA HIDUP MENYEWA/MENUMPANG

  • 343 Anonymous 12:26 am

    Saya pun nak beli rumah pertama saya, dekat kawasan johor ada take boleh mohon

  • 344 Anonymous 7:27 am

    Saya nak sangat rumah mampu milik..
    Arena tawau ada tak

  • 345 SAMSIAH BINTI SALAHUDDIN 7:31 am

    Saya sangat inginkan Rumah Mampu Milik..arena tawau..
    Harap2 arena tawau ada rumah mampu milik

  • 346 Anonymous 12:34 am

    mcm mne sya nak mohon

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini