Berita Terkini Pesawat MH370 Terhempas MAS Malaysia Airlines. Semua Krew, Pilot, Co Pilot, Penumpang Mati & Meninggal Dunia. Al-Fatihah!

Berita Terkini Pesawat MH370 Terhempas MAS Malaysia Airlines. Semua Krew, Pilot, Co Pilot, Penumpang Mati & Meninggal Dunia. Al-Fatihah!

Allahuakhbar. Jikalau rakyat Malaysia sukar untuk menerima berita terkini seperti ini apatah lagi keluarga mangsa nahas penumpang pesawat MH370 MAS Malaysia Airlines.

Pesawat MH370 terhempas

Semuanya sudah tertulis. Mungkin ini adalah pengakhirannya. 

Sebentar tadi Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan secara rasmi berita terkini pesawat MH370 terhempas bagi perkembangan terbaru operasi SAR MH370 kali ini.

Berita Terkini Pesawat MH370 Terhempas : Laporan Air Accidents Investigation Branch (AAIB UK)

Berdasarkan rujukan data terbaru melibatkan laporan rasmi yang dikeluarkan Air Accidents Investigation Branch (AAIB UK) :

  • Disahkan secara rasminya, Pesawat MH370 terhempas dan telah berakhir di Koridor Selatan, Lautan Hindi
  • Yang menyedihkan, tiada seorang pun penumpang dan krew pesawat MH370 MAS Malaysia Airlines terselamat dalam kejadian itu
  • Pihak MAS (Malaysia Airlines) telah bercakap dengan seluruh keluarga mangsa mengenai kejadian & berita terkini kapal terbang MH370 terhempas di Lautan Hindi

Sidang media susulan yang akan menerangkan laporan terperinci punca dan sebab bagaimana pesawat MH370 terhempas di lautan Hindi, akan diadakan pada pagi esok 24 Mac 2014.

P/S : Salam takziah, mudah-mudahanan roh mereka bersama orang-orang yang beriman. Berita terkini pesawat MH370 terhempas ini adalah kesedihan 1 dunia. Al-Fatihah.

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Berita Terkini MH17 Terhempas di Ukraine (Sempadan Rusia). Kronologi Lengkap Det... Berita Terkini MH17 Terhempas di Ukraine (Sempadan Rusia). Kronologi Lengkap Detik Kapal Terbang MH17 Jatuh Terhempas! Kapal terbang MH17 MAS Malaysia Airlines ditembak & jatuh terhempas. Belu...
{ 117 Komen Bernas di Berita Semasa… add one }
  • 1 Darwien Mar 24, 2014, 10:51 pm

    patutkah esok bendera malaysia dikibar separa tiang.

  • 2 Pak Awang Mar 24, 2014, 10:52 pm

    tabik to pilot and co pilot..they had done their best to make sure everybody ok tp kuasa tuhan..tak ada sapa yg boleh menghalang…

  • 3 Anonymous Mar 24, 2014, 10:59 pm

    ‘Ended’ is the word…..

    Dengan segala spekulasi n konspirasi akhirnya kita tahu jugak pengakhiran dia mcm mane walaupn full story kite x kan dpt..

  • 4 Lily Mar 24, 2014, 11:00 pm

    mcm speechless..end up mcm ni..al fatihah
    apa2 pon smg sisatan teliti dijalankan
    dan waris penumpang MH370 lebih tabah dan sabar ye..

  • 5 Nonparty Mar 24, 2014, 11:09 pm

    inna lillahi wainnailaihiroojiun. From god we came, to god we return. May all souls of passenggers and crews were well accepted by god. Despite all theories, but crashed, just hope that they are alive, god love them and takes them from us. Alfatihah and very sorry for non muslim.

  • 6 asfana razali Mar 24, 2014, 11:22 pm

    al fatihah . merutun jiwa,smoga roh mereka aman disisi nya amin…

  • 7 Anti Kapitalis Mar 24, 2014, 11:25 pm

    This story was planned to hide something really big story….

  • 8 Asfana razali Mar 24, 2014, 11:30 pm

    tuhan lebih tahu apa yg blaku.insyallah segal urusan di pmudahkan..AMIN

  • 9 ann Mar 24, 2014, 11:30 pm

    Berita yg sgt menyedihkan n pahit utk diterima..kepada keluarga mangsa,redha n tabahla menerima ujian ini..

  • 10 ADIBAH Mar 24, 2014, 11:35 pm

    Segala penantian sudah berakhir adalah suratan Takdir, selepas ini masa mana Pesawat Komersial dari Malaysia, sebelum peswat naik eluklah ada rekoding Doa menaiiki kenderaan saperti peswat Arab, semoga ingatan kita kepada maha berkuasa dapat dilindungi dari segala mara bahaya.

    Satu lagi perlu diberlu diberi perhatian tentang keselamatan kerana selalu terdapat penumpang mengguna telepon atau gadjet ketika pesawat berlepas
    dan mndarat , malah alat letronik juga boleh mengundang bahaya, kerana boleh mengganggu sistem dalam pesawat, dalam pesawat walau apa pun agama penumpang banyaklah berdoa sepanjang perjalanan tak perlulah dihidang minuman keras, ketika penerbangan
    kerana perjalanan dalam peswat bukanlah satu jaminan keselamatan, tapi usahalah untuk merubahkan.

  • 11 Anti Teori Konspirasi Mar 24, 2014, 11:44 pm

    dah2 le tuh.. xabeh2 nak konspirasi bagai. lu nak dgr citer apa lg?

  • 12 sari Mar 24, 2014, 11:52 pm

    Trima kasih Tuhan..aku tahu tuhan bisa membaca setiap tetesan air mata keluarga yg di tinggalkan kini keluarga mereka dapat jawaban atas petunjukmu dan mendengar setiap doa mereka yg engkau kasihi..

  • 13 buyamiibrahim Mar 25, 2014, 12:13 am

    hanya Allah sahaja yang maha mengetahui apa yang sebenarnya berlaku.

  • 14 sudrajat Mar 25, 2014, 12:48 am

    betul juga tuh saya juga tempo hari pernah naik pesawat kuwait, alhmdulillah diingatkan dengan doa ketika menaiki kendaraan..alhmdulillah selamat sampai tujuan..tapi yang namanya takdir ya mau gman lagi kita harus mnrimanya…semoga para awak keluarga yang jadi korban ikhlas dan ridha atas keputusan dari yang maha kuasa…amiin

  • 15 azlanshah iskandar Mar 25, 2014, 1:00 am

    Mcm x pecaye je berita ni, ya allah tabah kan la keluarga mangsa ya allah, al fatihah

  • 16 Shredd8 Mar 25, 2014, 1:11 am

    Sukar utk mempercayai mh370 berakhir dan terhempas di Lautan Hindi. Tak logik. Siapa? Mengapa? Bagaimana? Ini sememangnya percaturan kuasa2 jahat untuk mengkaburi kisah sebenar dari mata dunia. Mereka boleh reka yg mh370 ini terhempas di sana. Mereka boleh ‘plant’ semua ini. Semua technologi dari pesawat boeing, enjin rolls royce dan juga blackbox, semua ini teknologi dari USA! Sudah pasti mereka boleh control dari segenap sudut utk menjayakan False Flag atau Black Ops mereka ini.INGAT: key people dalam pesawat, 20 pakar engineer freescale yg berupaya menghasilkan cloacking technology (sila google apa itu cloacking technology). INGAT: 2 penumpang Iran (?) yang menggunakan pasport palsu. Adakah betul warga Iran atau warga Israel (Mossad)? Sebab wajah rakyat Iran dan Israel tak jauh beza. Dulu DCA cakap macam Balloteli iaitu Afrika, tapi bila dihebahkan warga Iran pulak siap gambar skali. Memang tak masuk akal. Cuba korang pergi site ni:

    Pada asalnya laporan dari Rusia ini didedahkan di Infowars.com, tetapi selepas sehari sahaja, laporan ini dipadamkan secara misteri. Begitu juga dengan video flight radar replay mh370 yang menunjukkan ada pesawat misteri yg melintasi flight 370 dan juga beberapa anomali dan kepelikan yg trdapat di video itu. Malangnya video itu pun cuba dipadam dari youtube! INGAT: Kita sekarang berada di zaman Dajjal laknatullah, zaman fitnah-fitnah besar yg sedang bermaharajalela yg dilakukan oleh kuasa2 elit dunia. Kepada keluarga penumpang dan krew mh370, walau apa pun takziah kepada semua, nasib mereka yang sebenar-benarnya hanya Allah Yang Mengetahui.

  • 17 Anonymous Mar 25, 2014, 1:30 am

    Ya. Allah…tptkan mrk bsama2 org2 yg Kau sayangi…tiada siapa yg tau apa yg blaku..

  • 18 Ija Fauziah Mar 25, 2014, 1:31 am

    Innalillawainnahilalhirojiun….

  • 19 NTAH Mar 25, 2014, 1:39 am

    Rasa macam tak boleh terima berita ni. Kalau betul begitu, AlFatihah. Tapi masih berdoa dan berharap. ALLAH maha mengetahui dan menguasai seluruhnya.

  • 20 blackened Mar 25, 2014, 1:58 am

    takziah buat keluarga mangsa dan kepada umat Islam mari lah kita mensedekah surah Al-fatihah kepada mangsa tragedi MH 370

  • 21 Anonymous Mar 25, 2014, 4:01 am

    saya sokong

  • 22 Nchslrs Mar 25, 2014, 4:30 am

    Black box pun boleh!

  • 23 Nchslrs Mar 25, 2014, 4:36 am

    I’m sure that this incident linked to Malaysia Prime Minister and the Lion King head as they also acted inhuman to Altantuya murder case. This time they tried to divert all the attentions from Anwar sodomy case to MH370. From my understanding, Najib will do whatever it is… This is called Malaysia Prime Minister and his Assistant, Lion King head :)

  • 24 Nchslrs Mar 25, 2014, 4:42 am

    Ini bukanlah takdir Tuhan, ini perbuatan manusia! Namanya Najib dan Rosmah (Lion King head). Look at Altantuya murder case? And also look at Anwar Ibrahim sodomy case? They divert all the attentions on Anwar case to MH370. This is not pilot fault but this is an incident planned by our expert Prime Minister, Najib and Rosmah!!!

  • 25 Anonymous Mar 25, 2014, 5:21 am

    Semoga x ber ulang lgi

  • 26 sian kan Mar 25, 2014, 6:00 am

    Al Fatiha …… yg beragama islam dan salam takziah kepada keluarga mangsa berbilang bangsa..kepada keluarga kapten zaharie segala spekulasi akan berakhir…harap tabah menghadapi ujian dihari2 yang mendatang..

  • 27 mh370 Mar 25, 2014, 6:36 am

    Alfatihah..

  • 28 subuh Mar 25, 2014, 6:51 am

    Innalilahi rajiun….alfatiha

  • 29 jinot Mar 25, 2014, 6:56 am

    M-Mas , H- hilang, 3-bulan 3, 7-hari ke 17 ditemui, 0-tiada.
    Adakah ni, 1 suratan atau kebetulan?(lagu kenny,Remy dan Martin) Apa2 pun terimalah dgn hati yg pasrah.Peringatan pd diri, setiap yg lahir,bakal menjadi warga akhirat. Stand by dgn BEKALAN, sementara masih bernyawa.

  • 30 rozi Mar 25, 2014, 6:56 am

    Al Fatihan….takziah untuk semua keluarga.

  • 31 Nadya Mar 25, 2014, 7:18 am

    Innalillahiwainnalillahirojiun…….Al-Fatihah……
    Kpd keluarga yg berada dlm pesawat MH370 semoga Allah berikan ketabahan atas segala ujian, perbanyakan berdoa dan berzikir, In Sya Allah tiada apa yang terjadi ini atas kehendakNya jua mungkin ada hikmah disebalik kejadian…..didoakan semoga mereka ditempatkan ditempat orang2 yang beriman dan diterima segala amalan kebaikan meraka………Aaminn ya Allah ya Rahman ya Rahim……

  • 32 tomorana Mar 25, 2014, 7:22 am

    sebagai bahan kajian bagi kita semua agar kejadian tersebut tidak terulang kembali terlepas dari kehendak Illahi

  • 33 Slan Mar 25, 2014, 7:22 am

    Selama 2 minggu lebih kita berteka-teki dalam pencarian MH370 yang hilang ini…tidak kurang juga berbagai2 andaian yang diberi atas kehilangan MH370 ini…
    Akhirnya kita semua sudah mendapat jawapannya dengan kehilangan MH370 ini…
    Memang Allah sudah takdirkan kehilangan MH370 ini disuatu kawasan lautan luas yang terpencil…dan kepada Allah jua lah tempat kita berserah segala2nya…
    Al-fatihah buat semua crew2 dan penumpang2 yang terlibat…semoga Allah cucuri rahmat keatas roh2 mereka…Amin…

  • 34 Igari Mar 25, 2014, 7:29 am

    Saudara terlalu banyak membaca harian metro..

  • 35 ijah Mar 25, 2014, 7:36 am

    Takziah pd ahli keluarga mh370. Sememangnya sukar bg kami warga freescale utk terima berita sedih ini.

  • 36 ijah Mar 25, 2014, 7:42 am

    Dlm perjlnan ke Pejabat. Yg pasti semua warga free scale sedang bersedih kini.

  • 37 Anonymous Mar 25, 2014, 7:47 am

    Ko ni memang Bodoh la..klu ahli keluarga ko mati pun aku rasa ko mesti slh kn najib ngan rosmah gak kan..gua pun pembangkang gak tpi jgn la Bodoh sgt….

  • 38 amran pekida Mar 25, 2014, 7:52 am

    Lepas ni haramkan org pembangkang naik flight

  • 39 Anonymous Mar 25, 2014, 7:57 am

    seperti yang sudah dijangkakan..jawapan sebenar tentang keadaan pesawat akan dimaklumkan selepas keputusan pilihan raya kajang…

  • 40 amran pekida Mar 25, 2014, 7:57 am

    Lepas ni haramkan org pembangkang naik flight… kurg ajar ko. Aku dan rakyat johor percaya anwar yg suruh rampas pesawat semata2 dengkikan pencapaian DS PM. Kenapa anwar sanggup? Rakyat dah bencinya. Kami sayang Najib Razak

  • 41 Anonymous Mar 25, 2014, 7:58 am

    Very stupid statement !!!

  • 42 Anonymous Mar 25, 2014, 8:03 am

    hope you are in enjoying after making this statement….

  • 43 khairiaini Mar 25, 2014, 8:04 am

    Salam takzih kpda smua ahli klurga pnumpang mh370,jdi ni 1titik pengajaran.,kuasa dan kehendak allah s.w.t mengatasi segalanya,jgn menabur fitnah

  • 44 anonymous Mar 25, 2014, 8:09 am

    Pale bpk kau , kau igt fligt tu bpk kau punye

  • 45 RedVelvet Mar 25, 2014, 8:10 am

    Al-Fatihah utk semua umat islam yg terlibat nahas MH370

    lain macam je “bunyi” bro…hmmmmm??????????

  • 46 mar Mar 25, 2014, 8:17 am

    yesss..

  • 47 anonymous Mar 25, 2014, 8:21 am

    Adoiiiyai cetek btol pandangan kau , sanjung sangat dgn najib , para ulama kau tendang , mashaa Allah

  • 48 ANONYMOUS Mar 25, 2014, 8:21 am

    i agreed with u

  • 49 azizah Mar 25, 2014, 8:23 am

    al-fatihan & takziah

  • 50 Anon Mar 25, 2014, 8:24 am

    Bangang la. bila masa pulak Najib nak plan benda ni semua. Najib sibuk di pejabat, hadiri majlis undangan dari pagi sampai malam.

    Anwar siap boleh shooting wawancara lepas tu bubuh “live” kat rakaman shooting.

  • 51 Anonymous Mar 25, 2014, 8:26 am

    ada jugak org yg skt mental mcm ko ni ek….

  • 52 Anonymous Mar 25, 2014, 8:28 am

    bodoh lah org mcm ko ni… x hbs2 dgn politik… kalau ko hilang tgh laut nanti srh je anuar cari ko….. dh naik fed up aku dgn penyokong pkr ni. jgn kerana perangai penyokong mcm korang pengundi atas pagar muak dgn parti

  • 53 tini Mar 25, 2014, 8:34 am

    tkde kene mengena pon…Allah saja yg tetapkan sape mati cepat sape mati lambat tk kirala org politik ker, org biasa ker…entah2 lps ni awak atau saye pulak yg menyahut panggilan Allah…jgn takbur!

  • 54 AZIMI Mar 25, 2014, 8:34 am

    Al Fatihah & takziah.Muga keluarga2 berkenaan tabah menghadapi ujian ini…

  • 55 Anonymous Mar 25, 2014, 8:34 am

    Agak2la uy… Mau ckp…sia..llllll kao…

  • 56 linni fitria Mar 25, 2014, 8:35 am

    Innalillahi Wa innalillahi Rojiun…..semoga Allah memberi kesabaran,ke ikhlasan bagi keluarga yang di tinggalkan,dan mengampuni dosa 2x penumpang muslim dan muslimah MH 370…amin yra…..jgn terus mempersalahkan,karena yang terpenting adalah doa……biarlah Masyarakat seluruh Dunia yang akan menilai Perusahaan MAS….layak or tidak……..-yang hidup akan mati,kematian dimana hanya Allah SWT yang miliki….ALLAHU AKBAR……ALFATIHAH…….

  • 57 tini Mar 25, 2014, 8:36 am

    bak kata seorang ustaz…nk pegi mane2 pon walaupun kemana saja..kita dianjurkan berdoa mohon perlindungan Allah….

  • 58 Priority Dental Care Mar 25, 2014, 8:40 am

    Innalillahi wa innalillahi Rojiun….,kami Pimpinan PDC (drg linni ), Ts dentist dan staf turut berduka cita atas jatuhnya MH 370 di samudra Hindia…semoga seluruh klg yang ditinggalkan dapat ikhlas dan tabah……dan para korban dapat diampuni segala dosanya…amin yra…..”Al fatihah”……

  • 59 Anonymous Mar 25, 2014, 8:41 am

    anonymous sekalian, amran pekida tulis macam tu sebab ada pembangkang macam Nchslrs buat stupid statement..

  • 60 cAe2 dx .? Mar 25, 2014, 8:41 am

    . .sAya sEOlah2 tak pEcaya . Tp nk bWat pe . Dah nu berita yg tpksa kta terima . .. dAn jgN lha sAlAhkn siapa2 . ..

  • 61 tini Mar 25, 2014, 8:43 am

    I think it’s more like a warning for Malaysian government to be more carefull when concerning national crisis….

  • 62 linni fitria Mar 25, 2014, 8:47 am

    Innalillahi Wa innalillahi Rojiun…………semoga Allah memberi kesabaran dan ketabahan untuk klg yang ditinggalkan….dan mengampuni dosa para penumpang MH 370…..Amin yra….”Al Fatihah “

  • 63 Priority Dental Care Mar 25, 2014, 8:50 am

    Innalillahi Wa innalillahi Rojiun……Semoga Allah memberi kesabaran utk klg yang ditinggalkan,dan mengampuni dosa para korban MH 370………..amin yra….marilah kita jadikan ujian ini sebagai peringatan “hanya Allah semata miliki Rencana Terbaik”……”Al fatihah”

  • 64 Anonymous Mar 25, 2014, 9:09 am

    Lawak

  • 65 Anonymous Mar 25, 2014, 9:11 am

    Macamana diorang tahu semua crew dan penumpang tiada yang terselamat sedangkan satu serpihan kapal terbang pun belum dijumpai, apatah lagi mayatnya???????

  • 66 min Mar 25, 2014, 9:13 am

    cukup2 la Nchslrs.ko ni jenis manusia tiada perasaan ke apa.atau keluarga ko xpenah ada org yang mati sampi ko tak tau nk phm perasaan org..bnyk sgt pahala ko ke nak bagi org tu.. lebih baik ko sedekah al fatihah..

  • 67 Anonymous Mar 25, 2014, 9:29 am

    Macamana nak jumpa. Sedang sibuk cari k terbang kerajaan kita kasi permit buat konsert liar edar dadah dan kondom pada pengunjung konsert sampai ada yang mati ambil dadah.
    Takziah kpd ahli keluarga mangsa mh370.

  • 68 Shredd8 Mar 25, 2014, 9:36 am

    Agak sukar untuk percaya mh370 berakhir dan terhempas di Lautan Hindi. Tak logik. Jauh betul tersasarnya. Apa puncanya? Siapa? Kenapa? Bagaimana? Semua soalan ini perlu dijawab oleh pihak yang bertanggjungjawab. Kalau pada akulah, semua ni adalah perancangan kuasa2 jahat elit (Hidden Hand, Zionist Illuminati) yang hanya mengkaburi mata dunia dari kisah yang sebenarnya demi untuk menjayakan Operasi False Flag (Black Ops) mereka. Mereka boleh reka kawasan berlakunya kemalangan itu seperti suatu set lokasi Hollywood! Semua boleh di’plant’! Lebih2 lagi US serta sekutunya Australia. Teknologi pesawat Boeing, enjin pesawat Rolls Royce dan Blackbox semuanya teknologi dari kuasa elit. Mereka boleh ubah atau delete data bila2 masa sahaja.

    Terdapat laporan asal dari Rusia telah dimuatnaik oleh Infowars.com:

    ‘kremlin-malaysian-flight-370-hijacked-by-us-navy-to-protect-suspicious-cargo’

    Tetapi selepas 1 hari sahaja ia telah dipadam secara misteri tanpa sebarang notis. Begitu juga dengan video flight radar replay yg menunjukkan sebuah pesawat misteri terbang melintasi mh370, juga telah dipadamkan di youtube!

    INGAT: 20 pakar engineer freescale yg mempunyai kepakaran dalam ‘cloacking technology’ yang akan digunakan oleh China.

    INGAT: Kargo pesawat ini sememang amat bernilai dan berharga sehinggakan mereka sanggup merampasnya.

    INGAT: 2 penumpang Iran(?) yg menggunakan pasport palsu, adakah mereka betul2 warga Iran? Ingat lagi bila Ketua DCA kata yg suspek seakan-akan Ballotelli iaitu Afrika? Tapi bila dihebahkan lain pula?

    INGAT: Zaman yang kita lalui sekarang ini adalah zaman Dajjal Laknatullah, zaman dimana fitnah besar sedang bermaharajalela.

    Untuk keluarga penumpang dan krew mh370, diharap bersabar dan tenang menghadapi dugaan ini. Walau apa pun takziah diucapkan, nasib mereka yang sebenar-benarnya hanya Allah yang mengetahui. Alfatihah!

  • 69 Anonymous Mar 25, 2014, 9:53 am

    sampai bila kita nak terus menipu diri kita sendiri???..semua org mengharapkan mh370 selamat, tapi naik kapal terbang bukan macam naik motor, fikir logik la…Al-fatiha….

  • 70 helmy Mar 25, 2014, 10:07 am

    innalillahiwainnalillahirajiun…WARGA ACEH…INDONESIA..berbwlasungkawa sangat atas musibah yang menimpa saudara kami…mdah mudahan allah memberikan tempat yang terbaik didekatnya untuk para mangsa amin…al faatehah

  • 71 27370 Mar 25, 2014, 10:15 am

    Akhirnya kita mendapat jawapan . AL-FATIHA & TAKZIAH

  • 72 Nuratikah Brahim Mar 25, 2014, 10:33 am

    Semua Atas KetentuanNya, Dia Yg Mengatur Segalanya…. Sy Percaya Pilot & Co.Pilot Sudah Buat Yg Terbaik…. Canggih Macam Mana Pun Teknologi Sekarang, Takkan Dapat Menanding Kuasa DariNya…. Dia Boleh Buat Apa Sahaja Dengan Sekelip Mata…. Takziah Buat Keluarga Mangsa….. Al-Fatihah~

  • 73 iman Mar 25, 2014, 10:40 am

    Salam..bukan nak pertikaikan tapi just bertanya..keputusan diambil kan hanya berdasarkan data satelit tapi belum confirm kan serpihan yang dijumpai tu milik mh370 sebab tu la family kat china tu xleh accept..cuba sahkan dulu serpihan tu mungkin baru dia org leh terima..orang yg tengah marah camtu xkan nak terima cita camtu..apa apa pn al-fatihah wat mereka semua.

  • 74 noris Mar 25, 2014, 10:42 am

    ni namanya org yg sekolah bertingkek2, BODOH pun bertingkek2…awatlah BODOH sgt kau Nchslrs

  • 75 Yat Mar 25, 2014, 10:44 am

    Salam takziah buat keluarga yang terlibat.

  • 76 Anonymous Mar 25, 2014, 10:47 am

    Tu slh anuar

  • 77 Yat Mar 25, 2014, 11:01 am

    Alhamdulillah,skurang kurangnya mh 370 telahpun dijumpai walaupun berita yang kita terima adalah berita yang sukar diterima oleh satu dunia.Segalanya telah ditentukan oleh yang maha esa.Apa yang sepatutnya kita lakukan adalah berdoa agar bangkai pesawat ditemui bersama kotak hitam dan semua mangsa turut dijumpai walaubagaimanapun keadaan mereka.Amin ya rabbal alamin…

  • 78 Hamba Allah Mar 25, 2014, 11:07 am

    Sudah-sudahlah untuk orang yang bagi komen merepek2 ni. Kenapa mesti nak libatkan semuani dengan politik? sepatutnya kita kena istiqamah diri masing-masing. Semua yang terjadi ada hikmahnya. Mungkin ada sesuatu yang Allah nak tunjukkan dekat kita semua. Sesungguhnya Allah Maha Berkuasa. Sepatutnya dengan terjadinya kejadian seperti ini, kita harus bersatu hati tanpa memikirkan puak-puak mahupun politik. kita semua adalah makhluk Allah. Allah nak mengingatkan kita yang dah jauh terpesong. Musahabahlah diri masing-masing. Jangan asyik nak menyalahkan orang lain sahaja. Bukan kita yang dapat pahala, orang yang difitnah akan dapat pahala kita. Doakan semoga roh2 mereka dirahmati Allah dan ditempatkan disisinya. Bukannya mengutuk orang lain. Fahamilah semua kejadian ini dengan mendalam dan penuh iman. Jangan fahaminya mengikut nafsu semata-mata. Al-Fatihah untuk semua mangsa. Amin….

  • 79 Narma Muslim Mar 25, 2014, 11:08 am

    banyakkan minum enfagrow. neuron kat otak belum berhubung lagi tu.

  • 80 Anonymous Mar 25, 2014, 11:19 am

    Berjuta manusia dlm dunia ni…yg paling bodoh & bangang sekali nchslrs…..

  • 81 Ramlan Md.Din Mar 25, 2014, 11:22 am

    Allah lebih menyayangi hambaNya lebih dari seorang ibu menyayangi anak
    kecilnya..semoga roh mereka tenteram dan mendapat keampunan Allah.ameen

  • 82 Amin.. Mar 25, 2014, 11:29 am

    Kenyataan anda sedikit sebanyak mengingatkan sy kepada illumination. Memang ada persamaan. Mungkin benar apa yg anda cuba katakan. Sebab mereka mempunyai kuasa yg besar untuk melakukan semua ni. Tapi, Allah lebih berkuasa dari mereka. Tak mengapa, hari ni hari mereka. Sesungguhnya Allah itu maha adil. Tunggu dan lihat sahaja sampai bila semua permainan ini akan berakhir. Jika benar semua mangsa meninggal, semoga roh mereka dicucuri rahmat dan jika mereka masih hidup dan tidak diiketahui lokasinya, semoga mereka semua diberi perlindungan oleh Allah. Amin…

  • 83 Anonymous Mar 25, 2014, 12:21 pm

    aku pon sama mcam kau…penyokong pr macam ni yang aku meluat…

  • 84 Anonymous Mar 25, 2014, 1:02 pm

    Pelik dgn pegikot2 pas dgn pkr ni…nek wan menang di kajang pun nk belagak…menang tk tkleh nk memerintah…..baik tkyh menang….hidop!!!umno

  • 85 Anonymous Mar 25, 2014, 1:31 pm

    Sudah2 la 2,jgn brgdoh sesama sndiri,bngsa2 lain seronok je tngok orng mlayu brgdoh

  • 86 hanif Mar 25, 2014, 2:03 pm

    dari pandangan saya apa yang mungkin telah terjadi adalah pilot telah lemas akibat kopkit telah terbakar disebabkan itu juga radar tidak berfungsi manakala stering untuk pandu arah juga telah rosak. kemungkinan besar pilot sudah lemas atau pengsan atau sebaliknya … maka kapal terbang tersebut begerak mengikut arah sendiri sehingga kapal terbang tersebut terhempas apabila kehabisan minyak… saya juga rasa bahawa penumpang didalam MH370 itu tidak sedari akan masallah kapal terbang tersebut maka disebabkan itulah tidak ada satupun panggilan talipon dari para penumpang MH370 kepada sanak saudara atau kepada kawan2 untuk memberitahu akan kesulitan ataupun apa yang sedang mereka lalui dalam MH370. Andai kata ada penumpang MH370 tahu mereka dalam bahaya sudah pasti mereka akan menghubungi seseorang untuk memberitahu situasi mereka ketika itu atau mengambil langkah tertentu untuk menyelamatkan diri masing2 kerana masa untuk mereka merancang dan bertindak bagi saya mencukupi ini adalah kerana jarak MH370 dilaporkan terhempas adalah jauh dan mengambil masa yang agak lama untuk ke sana. BERKEMUNGKINAN MH370 telah disabotaj oleh seseorang dengan begitu teliti sekali yang mana mereka menjadikan kopkit pilot sehingga terbakar lalu menyebabkan pilot lemas atau tidak dapat mengawal MH370 lagi disebabkan oleh kerosakan pada system pemanduan, system radar dan juga yang lain2. Pandangan saya adalah MH370 hanya akan terhempas apabila minyaknya telah kehabisan. Wallahualam… (hanya ALLAH yang mengetahui segalanya , cuma saya mengunakan akal yang belum tahu kebenarannya lagi… maaf jika andaian saya ini salah….)

  • 87 Anonymous Mar 25, 2014, 2:38 pm
  • 88 Anonymous Mar 25, 2014, 2:58 pm

    Bila plak kami berlagak. Dgn calon simpanan pun bn kalah. Kasihan.

  • 89 pawang Mar 25, 2014, 3:30 pm

    Lepas ni menteri dan konco2 yg berkaitan eloklah letak jawatan sebagai rasa bertanggung jawab. Jangan asyik fikir jawatan dan duit semata mata.

  • 90 bomoh bodoh 1malaysia Mar 25, 2014, 3:43 pm

    Lepas ni kerajaan BN bole buat tawaran tender untuk beli sistem radar yg lebih canggih(kununnya) dan peralatan sistem pengawasan security yang lebih efisyen (kununnya). Dan yang paling penting kerajaan BN kena pilih harga tender yang paling mahal untuk cover duit bawah meja dan duit entertaiment pihak yg terlibat termasuk menteri2, pengarah2 serta konco konconya

  • 91 Anonymous Mar 25, 2014, 4:29 pm

    Berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul. Sebagai rakan sekerja pasti amat merasai pemergian ini. YaAllah kuatkan semangat kami.

  • 92 sepupu najib telo Mar 25, 2014, 4:49 pm

    cermin la diri sendiri dulu sebelum menilai orang lain,
    yang baik dari allah yang jahat dari manusia,
    sedang negara dalam kesedihan masih ada manusia yang suka menyalah kan orang lain,

    Al-fatihah buat semua penumpang muslim MH370,salam takziah buat bukan muslim.

  • 93 arel&yan Mar 25, 2014, 6:20 pm

    Askum pada abg2 dan pakcik mak cik jangan nak tunding jari 1 sme len kte seharusnye brpikiran matang kte sptutnye banyakkn brdoa smuga roh2 merka dicucuri rahmat di tempatkn org yg baek2 hentikan perbalahan kait mengait soal politik kte nie manusia x sempurna mane pown.yg brlalu biarkan blalu kte sptutnye brsyukur kte sume msih hdup

  • 94 Shredd8 Mar 25, 2014, 8:13 pm

    Betul bro, mereka sebenarnya merancang alasan apa yang hendak diberikan pada dunia, itu yg sampai 17 hari baru nak buat keputusan, yg pesawat 370 terhempas di laut hindi. Nanti senangla bolehla cakap bangkai pesawat dan mayat susah dicari dan diisytihar lenyap tanpa bukti. Kalau jumpa pun kotak hitam yang diedit. Aku tak sabar konklusi yg akan dibuat New World Order ni, dan siapakah gerangannya yg dijadikan scapegoat?

  • 95 Shredd8 Mar 25, 2014, 8:46 pm

    Terbaik info ni!

  • 96 Anonymous Mar 26, 2014, 1:26 am

    Mana ang tau najib dk pejabat ja!!!!!ckp mcm org xda akai!!!

  • 97 Ujhe Mar 26, 2014, 2:17 am

    saya tidak percaya,karena semuanya baru analisis dan barang bukti belum lengkap…

  • 98 Anonymous Mar 26, 2014, 9:32 am

    x yah lh gaduh

  • 99 Shredd8 Mar 26, 2014, 9:59 am

    Marilah kita sama sama membaca untuk mengetahui kepentingan penumpang Mh370 kepada Amerika. Gua memang tidak percaya walau seincipun kapal terbang MAS itu terhempas di Lautan Hindi atau mana-mana sahaja. Banyak petunjuk menjurus kepada konspirasi Amerika dengan sokogan propaganda oleh barua-baruanya United Kingdom, Australia dan India

    Gua tetap tidak dapat menerima pellet kayu yang dijumpai di Koridor Selatan sebagai bukti MH 370 terhempas di situ. kayu itu sapa pun boleh letakkan.

    Jauh di sudut hati gua mempunyai naluri Diego Garcia adalah tempat MH 370 dileraikan seperti tertulis dalam artikel di bawah.. Penumpang dan kargonya dipindahkan.

    Penumpang yang diperlukan dipindahkan ke destinasi pilihan. Yang tak diperlukan adalah saksi yang jadi liabiliti kepada perampas. Apa nasib mereka???

    Have you heard of this conspiracy theory re the disappearance of MH 370? The story goes like this:

    The American is withdrawing from the Afghanistan, one of their command and control system (used for controlling the pilotless drones) was hijacked by the Talebans when the American transport convoy was moving down from one of the hill top bases. The Talebans ambushed the convoy and killed 2 American Seal personnel, seized the equipment/weapons, including the command and control system which weighed about 20 tons and packed into 6 crates. This happened about a month ago in Feb 2014.

    What the Talebans want is money. They want to sell the system to the Russian or the Chinese. The Russian is too busy in Ukraine. The Chinese are hungry for the system’s technology. Just imagine if the Chinese master the technology behind the command and control system, all the American drones will become useless. So the Chinese sent 8 top defense scientists to check the system and agreed to pay millions for it.

    Sometime in early Mar 2014, the 8 scientists and the 6 crates made their way to Malaysia, thinking that it was the best covert way to avoid detection. The cargo was then kept in the Embassy under diplomatic protection. Meanwhile the American has engaged the assistance of Israeli intelligence, and together they are determined to intercept and recapture the cargo.

    The Chinese calculated that it will be safe to transport it via civilian aircraft so as to avoid suspicion. After all the direct flight from KL to Beijing takes only 4 and half hours, and the American will not hijack or harm the civilian. So MH370 is the perfect carrier.

    There are 5 American and Israeli agents onboard who are familiar with Boeing operation. The 2 “Iranians” with stolen passports could be among them.

    When MH370 is about to leave the Malaysian air space and reporting to Vietnamese air control, one American AWAC jammed their signal, disabled the pilot control system and switched over to remote control mode. That was when the plane suddenly lost altitude momentarily.

    How the AWAC can do it ? Remember 911 incident ? After the 911 incident, all Boeing aircraft (and possibly all Airbus) are installed with remote control system to counter terrorist hijacking. Since then all the Boeing could be remote controlled by ground control tower. The same remote control system used to control the pilotless spy aircraft and drones.

    The 5 American/Israeli agents soon took over the plane, switched off the transponder and other communication system, changed course and flew westwards. They dare not fly east to Philippines or Guam because the whole South China Sea air space was covered by Chinese surveillance radar and satellite.

    The Malaysian, Thai and Indian military radars actually detected the unidentified aircraft but did not react professionally.

    The plane flew over North Sumatra, Anambas, South India and then landed at Maldives (some villagers saw the aircraft landing), refuelled and continued its flight to Garcia Deigo, the American Air Base in the middle of Indian Ocean. The cargo and the black box were removed. The passengers were silenced via natural means, lack of oxygen. They believe only dead person will not talk. The MH370 with dead passengers were air borne again via remote control and crashed into South Indian Ocean, make it to believe that the plane eventually ran out of fuel and crashed, and blame the defiant captain and copilot.

    The American has put up a good show. First diverting all the attention and search effort in the South China Sea while the plane made their way to Indian Ocean. Then they came out with some conflicting statement and evidence to confuse the world. The Australian is the co-actor.

    The amount of effort put up by China, in terms of the number of search aircraft, ships and satellites, searching first the South China Sea, then the Malacca Straits and the Indian Ocean is unprecedented. This showed that the China is very concerned, not so much because of the many Chinese civilian passengers, but mainly the high value cargo and its 8 top defense scientists.

    Don’t believe the story? I don’t expect you to but let’s wait and see how the episode unveils itself. Or perhaps it will never be known until the next Snowden emerges.

    Of all the theories this is the most believable and answers most of the lingering questions..

    Privided the february incident are true…

    Gua memang sedih jika kerajaan Malaysia turut jadi macai Amerika.

  • 100 Anonymous Mar 26, 2014, 10:17 am

    Tak lah sampai begitu tapi yang aku takut ialah bala yang diturunkan oleh Allah kerana memfitnah orang. Bersumpah dengan kitab suci Al-quran dan kononnya bersumpah di depan katbaah. Kita takut Allah menurunkan bala kerana kejahatan dan fitnah yang dilakukan kepada yang tak bersalah. Moga-moga Allah jauhkan lah bala kepada orang-orang yang tak bersalah tapi berikanlah kepada mereka yang melakukannya.

  • 101 faizal Mar 26, 2014, 11:28 am

    tunggu box hitam …

  • 102 meran pukida Mar 26, 2014, 4:30 pm

    bapak kau la amran pekida, buduh..

  • 103 atuk johor Mar 26, 2014, 4:32 pm

    memalukan Johor je statement bangang ni

  • 104 Diego Garcia Mar 26, 2014, 4:34 pm

    semua penumpang selamat kat Diego Garcia, percayalah.

  • 105 Shredd8 Mar 26, 2014, 5:06 pm

    Kalau selamat bermakna mereka di bawah pengawasan Tentera Amerika. Masalahnya CIA dgn Pentagon nak ke bertanggungjawab? Perlu ingat yang mereka mahukan adalah 20 engineer freescale dan muatan kargo MAERSK. Yang lain2 tu hanya liabiliti dan loose ends dan tak penting bagi mereka. Kau tahu tak apa yang akan dibuat oleh tentera2 dajjal lakhnatullah ni ke atas mereka yang tak berkepentingan tu? Kalau China tau merekalah dalangnya, kita kena bersiap sedia untuk Perang Dunia ke-3!

  • 106 danny Mar 30, 2014, 11:27 pm

    Korang smua yg ckap bkan2 tu pe hal??org tu slah la org ni slah la….korang ada tgok mh370 tu thempas ke???fikir dulu sblum cakap…

  • 107 danny Mar 30, 2014, 11:42 pm

    Malang tidak berbau…semua yg berlaku kita
    belum tahu lagi puncanya jadi lebih baik kita cuba memahami perasaan mereka yang ada saudara mara yang tlibat dalam kemalangan MH370 itu daripada kita memberi komen yang bukan2..

  • 108 kesulaiMALAM Mar 30, 2014, 11:56 pm

    mcm2 komen orang2 kita ni…komen yg agak bernas tu sy tabik tp komen yg menyalahkan individu2 yg belum tahu lg sama ada mereka tu betul2 btanggungjawab atau tidak cubalah ubah komen anda semua…….tak berguna langsung

  • 109 Anonymous Apr 13, 2014, 11:18 am

    AKU TIDAK PERCAYA KAPAL TERBANG MH 370 TERHEMPAS DI LAUTAN HINDI, MASA LENCONGAN DARI LALUAN ASAL DENGAN TEMPAT TERHEMPAS TU JAUH MESTI PENUMPANG DAN ANAK KAPAL ADA MASA UNTUK MENELEFON MENARA KAWALAN DAN SAUDARA MARA .

  • 110 Anonymous Apr 14, 2014, 3:59 pm

    pekida la sanngggattttt

  • 111 Anonymous Apr 14, 2014, 4:03 pm

    skolah kasi abis dlu la ngaji khatam dlu dik br join pekida ehehehe

  • 112 noni Apr 22, 2014, 10:18 pm

    Perampas mengambil masa setahun setengah untuk merancang rampasan kapal terbang MH370. Bayangkan seorang lelaki kurus tinggi berkemeja dan seluar panjang putih memerhatikan sisi kanan kepala kapal terbang yang diselaputi lapisan2 net di sebuah lapangan berturap pada pagi hari Sabtu itu. Di dalamnya, seorang Norliaakmal sedih tapi tenang melihat banyaknya kematian. Perampas yang fasih berbahasa Melayu.

  • 113 amira Apr 30, 2014, 7:30 pm

    sama 2 lah kita mendoa

  • 114 Hendri May 30, 2014, 10:34 pm

    Mngikut haty sya. .!tdak spatuT NYa bendera mlaysia di naikkn separuh tiang. .

  • 115 Hendri May 30, 2014, 10:36 pm

    Hahahaha. . .btol tu. . ,

  • 116 Hendri May 30, 2014, 10:40 pm

    Btol tU. . ,bukan bendera yg tentukan smua tu. . ,bahlul lu. . .

  • 117 Obat Syaraf Kejepit Nov 20, 2014, 3:04 pm

    so cute! hormones + hopeless romantic may not be a great combination as you get older, but i get what you’re saying. thank you for sharing

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini